Angel Oak og Magnolia Plantation

Historie og natur er faste ingredienser på en roadtrip i sydstaterne og Charleston har masser af begge, bl.a Magnolia Plantation & Garden.

12. sep, 2016

Angel Oak – Live Oak

Min guide på Charleston Walking Tour fortalte om Live Oak og nævnte Angel Oak, som ligger lidt uden for downtown.

Angel Oak er et gammelt Live Oak træ.
Der er ikke helt enighed om, hvor gammelt træet er, men 400-500 år, er de flestes bud og man mener det er en af de ældste organismer øst for Mississippi.
Nogle mener dog det er meget ældre og op mod 1000 år.

Angel Oak ligger en lille halv times kørsel uden for downtown Charleston på en lille anonym skovvej.
Du er dog ikke i tvivl om at du nærmer dig, da mange forretninger i området har taget navn efter træet.
Det er gratis at besøge træet, men porten lukkes fra aften til morgen.

Angel Oak viser tydeligt det at Live Oak træer, når de bliver gamle nok, vokser en del i bredden. Angel Oak har dog, med sin høje alder, haft mulighed for også at skyde i vejret, hvilket gør det til et kæmpe træ at opleve.
Det er både godt og skidt. Godt, da det er mere standhaftig over for vind og vejr, skidt da det bebyrder træet i en sådan grad, at det ofte bukker under for sig selv.

Ved Angel Oak, og andre store Live Oak træer, kan du se hvordan man hjælper træet til at bevare sig selv.
Grene er understøttet med bjælker og wires sørger for at stabiliserer det på kryds og tværs.

Jeg brugte Angel Oak som opvarmning til et besøg på en af de historiske plantager der er i området.
Jeg har tidligere været på Boone Hall Plantaion og kørte denne gang efter Magnolia Plantation, som ligger på samme side af Charleston som Angel Oak.

Magnolia Plantation & Garden

Magnolia ligger 30 minutter nord for Angel Oak – og en halv time uden for Charleston, så et kombi besøg på de to, er en oplagt dagstur fra Charleston.

Magnolia Plantation var i mange år drevet som enhver anden plantage på disse kanter. Det var landbrug og pga. det våde område, endte de med at dyrke ris, som blev et økonomisk eventyr for de fleste plantager i Charleston området.

Det var ikke alt jorden på Magnolia der kunne benyttes som landbrug så familien, Draytons, kultiverede de store arealer til skønhaver og i slutningen af 1800-tallet, blev den betragtet som en af verdens bedste haver.

Plantagen er stor og med indgangen betalt, kan du gå rundt i det store område på egen hånd.

For at få adgang til hovedhuset, skal du købe en tour. Det samme gælder hvis du vil køres rundt og have mere information om de forskellige områder på plantagen.

Jeg købte adgang samt to ture. En generel tur rundt på det meste af plantagen og en From Slavery to Freedom Tour.
Den generelle tur giver et godt indblik i området og hvor stor plantagen er. De gamle rismarker er vådområder i dag, og gemmer på et rigt dyreliv, bl.a. alligatorer.

Jeg havde ikke købt adgang til huset, da jeg ikke havde så meget tid.

Slavetiden i sydstaterne

I stedet havde jeg valgt en From Slavery to Freedom Tour. Her tog guiden os gennem 500 års historie på en halv time, og gennemgik så de slavehytter de har tilbage på grunden.

Magnolia Plantation havde ca. 150 slaver i arbejde da der var flest. Flere generationer af slaver arbejdede på plantagen, og efter frigivelsen af slaverne, blev flere tilbage på plantagen og blev lønarbejdere.

Den ene af slavehytterne blev brugt til beboelse helt frem til 1960’erne, og efterkommere af slaverne, arbejder stadig på plantagen i dag.

Audubon Swamp garden

En vigtig årsag til jeg valgte at besøge Magnolia er Audubon Swamp Garden. Desværre udbrød der et crazy uvejr i området da jeg kørte ud for at se nærmere på den, så den må blive en anden gang.

Audubon Swamp Garden var i øvrigt hvor nogle scener i den klassiske Swamp Thing film blev optaget, og så dannede den inspiration for folkene bag filmen Shrek.

Plantager ved Charleston

Magnolia Plantation & Garden (https://www.magnoliaplantation.com) er kun en af mange muligheder for at besøge plantager i Charleston og rundt om i sydstaterne.
Bla. ligger også Drayton Hall Plantation tæt ved Magnolia.

Jeg har tidligere været på Boone Hall Plantation ved Charleston og selvom Magnolia er en fin oplevelse, så vil jeg anbefale du besøger Boone Hall først, når du er i Charleston området.

Boone Hall er en mere fuldendt plantage oplevelse og har nogle klassiske elementer som du ikke oplever på samme måde på Magnolia.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Guidet bustur i Miami

En hel dag til lands og til vands fik mig rundt til Cocnut Grove, Coral Gables, The Biltmore Hotel, Little Havana og Bayside Park.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada