Charleston Walking Tour

Der er mange måder at opleve Charleston på, og jeg benyttede mig af nogle af dem, dog er en walking tour den bedste måde at lære byen at kende.

12. Sep, 2016

Walking tour i Charleston

Skal du rigtig opleve en by, skal du på en walking tour. For at komme lidt ind under overfladen på Charleston, tog jeg på en walking tour i et par timer.
Charleston har noget for enhver, så for at få et bredt indblik, valgte jeg en walking tour der hedder ‘Morning Walking Tour” af et firma ved navn: Charleston in a nut-shell.

Den dækkede mest historien, som er byens store omdrejningspunkt, men også mange andre ting om byen og vores guide kunne svare på stort set alt.

Ananas og gæstfrihed

Vi startede ud nede ved vandet.

Der løber en flod ud på hver side af Charleston (Cooper og Ashley) og ude i horisonten kan du se Atlanterhavet.
Oprindeligt gik Charleston ikke her til. Byen er vokset ud i vandet gennem flere hundrede år.
Men byen har altid haft vandet som omdrejningspunkt og været centrum for handel med hele verden via dens adgang til vandet.

Samme udsigt gemmer også på en masse historie i forbindelse med uafhængighedskrigen og borgerkrigen.
Charleston er også en krydstogthavn og et enkelt skib har Charleston som fast havn en gang om ugen. Ellers kigger der nogle andre forbi i løbet af sæsonen.

Den store ananas i Waterfront Park, er populært symbol i Charleston.
Ananas er symbolet for gæstfrihed, og stammer fra dengang sømænd vendte hjem fra eksotiske egne.
Når de kom hjem fra Sydamerika, stillede de ananas ud på verandaen, som signalerede til andre, at man var hjemvendt og kunne besøges.
Du ser derfor ananas brugt som symbol mange steder i byen.

Walking touren rundt i Charleston bragte mig forbi mange områder. Kan ikke huske navnene på alt, men guiden kom omkring en masse.

Allerede nede ved vandet fik vi en snak om fauna og flora.
Pga. byens placering ved havet, som jævnligt er udsat for kraftige storme, bærer byens natur præg af dette.
Ikke at den er ødelagt, men den er domineret af planter som kan holde til en del.

En af dem er Live Oak. Et meget standhaftigt træ, der når det bliver ældre, bliver bredere end det bliver højt. Det kommer jeg ind på i et senere indlæg, hvor jeg bl.a. besøgte Angel Oak.

Nyt og gammelt i Charleston

Der er strikse regler for nybyggeri og restorationer i Charleston.
Det gør det lidt en udfordring at skelne nyt fra gammelt. Noget af det der ser gammelt ud, er nyt og omvendt.
Her er det en god ting at være på guidet tur, så man kan få udpeget hvad der er hvad.

Turen gennemgår en masse historie, og bl.a. slaveriet fylder en del. Charleston var en af de største byer for slavehandel og den største del af slaver til USA kom via Charleston.

Det er en grum historie, som der er tegn på flere steder i bybilledet og Charleston har også et museum, i en af de gamle bygninger hvor der var slavemarked i gamle dage.

Religion fylder også en del i Charleston’s historie. Den engelske, franske og afrikanske (slaver) baggrund har sat sine spor og på turen kom vi forbi flere kirker og kiggede ind i et par stykker.

Halve huse og unik arkitektur i Charleston

Brand, orkaner og jordskælv har ødelagt de oprindelige bygninger, men det er stadig gamle og imponerende bygninger der står der i dag.

Vi gik gennem flere beboelseskvarterer hvor Single Houses er dominerende. Single House hentyder til husets bredde, som er et værelse bred.
En myte omkring de smalle huse er, at de blev bygget sådan for at betale mindst mulig skat, men det er en myte.
De er bygget sådan, for at få plads til flest muligt.

Single Houses er dyre i de fleste kvarterer i Charleston – og ekstra dyre at sætte i stand.
Alt er bevaringsværdigt, så der er strenge krav til hvad du kan. Primært ude, men og mange huse, også inde. Og har en kendt person boet eller opholdt sig i huset, er kravene endnu strengere.

De er masser af projekter i gang i byen og du finder næsten ikke en vej, uden nogle håndværkere er i gang med at arbejde på et hus.

Enkelte steder er der også nybyggeri i gang og i forbindelse med det fik vi info om, hvor striks det foregår.
Alle renoveringer og nybyggerier skal godkendes af et udvalg. Selv hvis du vil male dit hus i samme farve det allerede har, skal du have en ny tilladelse.

Flere steder kan du se tegn på gode renoveringer i form af et emblem, som fortæller hvornår huset fik en præmie. Mange af disse står i kontrast til hvordan huset ser ud i dag, da de fik prisen for mange år siden.

Historic Market

Efter walking touren gik jeg selv videre på opdagelse i byen.

Bl.a. på Historic Market, som er en række gamle handelsbygninger som har fortsat som markedsplads frem til i dag. Lidt turistet, men fint sted at finde et bredt udvalg af souvenirs.

Kanoner og pirater

Min walking tour kom ikke ned forbi White Point Garden, så der tog jeg selv turen ned.

Det er det sydligste punkt i byen, og var hvor man forsvarede byen i gamle dage. Det var også her man hang pirater og lod dem hænge i flere uger, til skræk og advarsel for andre pirater, som ville udnytte Charleston og den megen handel i byen.

Du kan gå rundt til alt i downtown Charleston og du får nemt en dag til at gå med at udforske de forskellige områder i byen.

Jeg har tidligere taget en bustur rundt i Charleston, som overlappede lidt med min walking tour, men også gav mig en masse anden info.

Info om walking tour i Charleston

Jeg benyttede firmaet Charleston in a Nutshell til min Walking Tour. Jeg var på den tour der hedder “Morning Walking Tour”. Rigtig god guide og perfekt med en formiddagstur til at starte dagen i Charleston. Her kan du finde mere info om den walking tour jeg var på.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Frokost ved vandet i Charleston

Du behøver ikke være i Florida for at finde gode strande langs kysten. Tager du til Sullivan Island, så nyd en frokost hos The Obstinate Daughter.

Sunday Brunch på Blue Dog Café

Første frokost i sydstaterne blev den helt store brunch buffet på Blue Dog Café i Louisiana. Crab Cake Benedict, Sweet Potato Crunch, Creamed Spinach mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada