Wright Brothers National Memorial

To cykelsmede fra Ohio var de første til at flyve en tungere-end-luft maskine og i 1903 blev den moderne luftfart født i Kill Devil Hills.

10. sep, 2015

Sidste nat ved vandet

Den fjerde, og sidste morgen, hvor vi stod op ”i vandkanten”.

Den første var i Atlantic City, New Jersey, og så ned af kysten med Dewey Beach, Delaware, Chincoteague Island, Virginia og nu Kill Devil hills, North Carolina.

Vi tog beslutningen om at køre til Kill Devil Hills da vi besøgte The Smithsonian i Washington DC. Det ville dels få os lidt ud på landet, men også få lidt luftfartshistorie med, da det var her Wrights Brothers fløj for første gang i 1903.

Wright Brothers National Memorial

Den begivenhed kan du se nærmere på i Kill Devil Hills hvor Wright Brothers Memorial ligger.

Det var her Orville og Wilbur Wright fløj deres tungere-end-luft maskine og i den grad var med til at forandre verdenen.

Ved Wright Brothers Memorial ligger et lille museum, hvor du kan se kopier af de maskiner der første frem til den model de lykkedes med.

Der er Ranger Talks i løbet af dagen, som fortæller om brøderenes historie, hvad der gjorde dem anderledes end alle de andre der forsøgte at ”knække koden” og tilfældighederne der gjorde det er så veldokumenteret.

First Flight Holy Ground

Udenfor er der genopbygget den beboelse og hangar de brugte i de måneder de tilbragte hernede.

Wright brøderene er oprindeligt fra Ohio, men tilbragte nogle måneder om året hernede for at testflyve hvert år fra 1900 til 1903, indtil det endelig lykkedes i december 1903.

Der er sat markeringer op der viser hvor langt (eller kort) de fløj og hvor hurtigt de lærte, ændrede og forbedrede deres forsøg.

Stedet er dog en del anderledes i dag, da der er græsmark. Da de fløj første gang i 1903, var det nærmest en ørken, da det var klitterne langs stranden de fløj i.

Wright Brothers Monument

Den store bakke med monumentet på, var hvor de gjorde deres første erfaringer med ikke-motoriserede svævefly, så meget passende at stille monumentet deroppe.

Fra toppen er der en god udsigt over stedet og Kill Devil Hills. På stedet ligger i øvrigt også en lille lufthavn, First Flight Airport, hvor du kan lande med dit privatfly hvis du skal besøge området.

Giver en meget god feeling at stå hvor verdens første flyvetur foregik, og se og høre de små fly lette og lande.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top