Wright Brothers National Memorial

To cykelsmede fra Ohio var de første til at flyve en tungere-end-luft maskine og i 1903 blev den moderne luftfart født i Kill Devil Hills.

10. sep, 2015

Sidste nat ved vandet

Den fjerde, og sidste morgen, hvor vi stod op ”i vandkanten”.

Den første var i Atlantic City, New Jersey, og så ned af kysten med Dewey Beach, Delaware, Chincoteague Island, Virginia og nu Kill Devil hills, North Carolina.

Vi tog beslutningen om at køre til Kill Devil Hills da vi besøgte The Smithsonian i Washington DC. Det ville dels få os lidt ud på landet, men også få lidt luftfartshistorie med, da det var her Wrights Brothers fløj for første gang i 1903.

Wright Brothers National Memorial

Den begivenhed kan du se nærmere på i Kill Devil Hills hvor Wright Brothers Memorial ligger.

Det var her Orville og Wilbur Wright fløj deres tungere-end-luft maskine og i den grad var med til at forandre verdenen.

Ved Wright Brothers Memorial ligger et lille museum, hvor du kan se kopier af de maskiner der første frem til den model de lykkedes med.

Der er Ranger Talks i løbet af dagen, som fortæller om brøderenes historie, hvad der gjorde dem anderledes end alle de andre der forsøgte at ”knække koden” og tilfældighederne der gjorde det er så veldokumenteret.

First Flight Holy Ground

Udenfor er der genopbygget den beboelse og hangar de brugte i de måneder de tilbragte hernede.

Wright brøderene er oprindeligt fra Ohio, men tilbragte nogle måneder om året hernede for at testflyve hvert år fra 1900 til 1903, indtil det endelig lykkedes i december 1903.

Der er sat markeringer op der viser hvor langt (eller kort) de fløj og hvor hurtigt de lærte, ændrede og forbedrede deres forsøg.

Stedet er dog en del anderledes i dag, da der er græsmark. Da de fløj første gang i 1903, var det nærmest en ørken, da det var klitterne langs stranden de fløj i.

Wright Brothers Monument

Den store bakke med monumentet på, var hvor de gjorde deres første erfaringer med ikke-motoriserede svævefly, så meget passende at stille monumentet deroppe.

Fra toppen er der en god udsigt over stedet og Kill Devil Hills. På stedet ligger i øvrigt også en lille lufthavn, First Flight Airport, hvor du kan lande med dit privatfly hvis du skal besøge området.

Giver en meget god feeling at stå hvor verdens første flyvetur foregik, og se og høre de små fly lette og lande.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gospel Brunch i New Orleans

New Orleans byder på en perfekt kombination af southern comfort food og live gospel. På House of Blues kan du fylde mave og sjæl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada