Asheville, North Carolina

Asheville fortjener et historisk perspektiv og et nærmere kig hvor du måske ikke selv ville have fundet vej. En trolley tour er alletiders måde at lære Asheville at kende.

11. Sep, 2016

Trolley Tour i Asheville

Jeg skyldte Asheville et bedre besøg end ved mit forrige besøg på Blue Ridge Parkway hvor det kun blev til Biltmore Estate og et Roller Derby.

Dagen før havde været lang, så havde ikke set nærmere på byen. Asheville har ellers et godt udvalg af micro brew og et up-and-coming food miljø.

Et nærmere kig måtte vente til en anden gang (kom tilbage til Asheville i 2017)

Der var dog tid til en guidet tour rundt i Asheville denne gang.

Jeg nuppede en Trolley Tour og fik set en masse steder du nok ikke selv finder frem til, hvis du kun stopper i byen for natten.

Historiske (og dyre) Asheville

Asheville har flere historiske bydele og turen starter i et af de gamle villakvartere, Historic Montford, hvor huse sjældent koster under 1 million dollars. Hvis de gør, er det et håndværkertilbud.

Der er bygget nye huse i området, men de skal alle leve op til et vis udseende, så de ikke stikker ud.
Inden turen når downtown, går den gennem et endnu dyrere område som grænser op til en golfbane og på toppen ligger The Omni Grove Park Inn, hvor de der “er noget ved musikken”, inklusiv præsident Obama, har boet når de har været i Asheville.

Autentiske downtown

Downtown Asheville er idyllisk ved et tilfælde. Byen er ikke anderledes end så mange andre på disse kanter i samme størrelse, med undtagelse af Biltmore som ligger lidt væk. Men downtown ser ud som den gør i dag pga. et sammenfald af omstændigheder.

Da USA blev ramt af depressionen i 1930’erne, gik byen bankerot og skyldte mange penge væk (den by i USA der skyldte mest pr. indbygger).

Det fik byen først udlignet i nyere tid, så der var ikke penge til byfornyelse.
Det betød at mange af de gamle bygninger fik lov og stå. De er sidenhen blevet renoveret frem for revet ned, og der er derfor et væld af gamle velholdte bygninger som giver byen en vis charme og karakter.

Bevaringsånden har bidt sig fast, og byen er kendt for kunstnere og kreative og områder der normalt ville se en bulldozer, bliver omdannet til nye kvarterer med gallerier, restauranter og breweries.

Biltmore Village (og Estate)

Du kan ikke sige Asheville uden at sige Biltmore Estate.
Det er en af USAs store attraktioner og den bruger hvert år millioner af besøgende til byen.
Du kommer ikke ud til det på en trolley tour, kun til Biltmore Village.

Det var den lille by der lå i forbindelse med det store mansion hvor arbejderne boede og små industrier opstod.
I dag er det et idyllisk område med sirligt kontrolleret udseende bygninger og facader og selv fastfood kæderne må indordne sig og bo i rammer som ikke skiller sig ud.

Faktisk noget som du kan opleve flere steder i USA, hvor byen har sat regler for skiltning.
I Biltmore Village finder du også den berømte julebutik.

Genbrug af tankstationer

En sidste bemærkning på turen var vedr. ombyggede tankstationer. I samme ånd som resten af byen, bliver flere lavet om til restauranter og andet for at bibeholde byens karakter.

Efter trolley touren gik turen videre for mig ned mod Charleston, South Carolina.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada