Asheville, North Carolina

Asheville fortjener et historisk perspektiv og et nærmere kig hvor du måske ikke selv ville have fundet vej. En trolley tour er alletiders måde at lære Asheville at kende.

11. Sep, 2016

Trolley Tour i Asheville

Jeg skyldte Asheville et bedre besøg end ved mit forrige besøg på Blue Ridge Parkway hvor det kun blev til Biltmore Estate og et Roller Derby.

Dagen før havde været lang, så havde ikke set nærmere på byen. Asheville har ellers et godt udvalg af micro brew og et up-and-coming food miljø.

Et nærmere kig måtte vente til en anden gang (kom tilbage til Asheville i 2017)

Der var dog tid til en guidet tour rundt i Asheville denne gang.

Jeg nuppede en Trolley Tour og fik set en masse steder du nok ikke selv finder frem til, hvis du kun stopper i byen for natten.

Historiske (og dyre) Asheville

Asheville har flere historiske bydele og turen starter i et af de gamle villakvartere, Historic Montford, hvor huse sjældent koster under 1 million dollars. Hvis de gør, er det et håndværkertilbud.

Der er bygget nye huse i området, men de skal alle leve op til et vis udseende, så de ikke stikker ud.
Inden turen når downtown, går den gennem et endnu dyrere område som grænser op til en golfbane og på toppen ligger The Omni Grove Park Inn, hvor de der “er noget ved musikken”, inklusiv præsident Obama, har boet når de har været i Asheville.

Autentiske downtown

Downtown Asheville er idyllisk ved et tilfælde. Byen er ikke anderledes end så mange andre på disse kanter i samme størrelse, med undtagelse af Biltmore som ligger lidt væk. Men downtown ser ud som den gør i dag pga. et sammenfald af omstændigheder.

Da USA blev ramt af depressionen i 1930’erne, gik byen bankerot og skyldte mange penge væk (den by i USA der skyldte mest pr. indbygger).

Det fik byen først udlignet i nyere tid, så der var ikke penge til byfornyelse.
Det betød at mange af de gamle bygninger fik lov og stå. De er sidenhen blevet renoveret frem for revet ned, og der er derfor et væld af gamle velholdte bygninger som giver byen en vis charme og karakter.

Bevaringsånden har bidt sig fast, og byen er kendt for kunstnere og kreative og områder der normalt ville se en bulldozer, bliver omdannet til nye kvarterer med gallerier, restauranter og breweries.

Biltmore Village (og Estate)

Du kan ikke sige Asheville uden at sige Biltmore Estate.
Det er en af USAs store attraktioner og den bruger hvert år millioner af besøgende til byen.
Du kommer ikke ud til det på en trolley tour, kun til Biltmore Village.

Det var den lille by der lå i forbindelse med det store mansion hvor arbejderne boede og små industrier opstod.
I dag er det et idyllisk område med sirligt kontrolleret udseende bygninger og facader og selv fastfood kæderne må indordne sig og bo i rammer som ikke skiller sig ud.

Faktisk noget som du kan opleve flere steder i USA, hvor byen har sat regler for skiltning.
I Biltmore Village finder du også den berømte julebutik.

Genbrug af tankstationer

En sidste bemærkning på turen var vedr. ombyggede tankstationer. I samme ånd som resten af byen, bliver flere lavet om til restauranter og andet for at bibeholde byens karakter.

Efter trolley touren gik turen videre for mig ned mod Charleston, South Carolina.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top