BBQ og Biltmore Estate , North Carolina

Kørte en lille omvej efter noget lækkert BBQ og besøgte familien Vanderbilts sommerhus, Biltmore Estate.

10. og 11. sep, 2013

BBQ i Raleigh

Fra strand og vand ved Myrtle Beach havde vi en afstikker til Raleigh, State Capitol i North Carolina for at overnatte.

Det var lidt en omvej i forhold til Asehville, hvor vi skulle hen den følgende dag, men alligevel turen værd. Vi var ude efter god bbq på denne roadtrip, og Raleigh gemmer på noget lækkert, bl.a. The Pit.

biltmore_estate_roadtrip_2013-1

Det var første af mange gode bbq oplevelser i sydstaterne, som af mange betragtes som fødestedet for barbecue.

Vi ankom sidst på eftermiddagen og gik direkte mod aftensmaden på The Pit. Efter al for megen (men god) mad gik vi tilbage, via State Capitol, til vores værelse på Days Inn.

biltmore_estate_roadtrip_2013-2

biltmore_estate_roadtrip_2013-3

biltmore_estate_roadtrip_2013-4

Asheville og diskrete fastfood kæder

Dagen efter fulgte vi I-40 ned til Asheville. Vi havde kun planlagt et stop her, inden vi skulle videre den efterfølgende dag, men vi ville komme tilbage til Asheville senere på turen.

biltmore_estate_roadtrip_2013-5

Asheville er en mindre by (knap 500.00 indbyggere med forstæder). Det er en historisk by, der gik fri af borgerkrigens hærgen og ødelæggelse, men ikke på samme måde som Savannah og Charleston og det er heller ikke derfor turister lægger turen forbi.

Asheville ligger i et naturligt kryds midt i Great Smoky Mountains. Blue Ridge Parkway løber nord/syd og øst/vest krydser I-40 Great Smoky Mountains. Så der er nok af ting at komme efter.
På trods af sin gode placering, er byen ikke til falds for den sædvanlige tacky udsmykning med reklameskilte overalt, og selv fast food restauranterne er klædt diskret på.

biltmore_estate_roadtrip_2013-6

biltmore_estate_roadtrip_2013-7

Biltmore Estate

Vores første stop i Asheville på denne tur, var pga. byens største attraktion, Biltmore Estate. Nok ikke et navn du genkender i Danmark, men besøges hvert år af 1 mio gæster.

Biltmore Estate er USA’s største hus. Det i sig selv er interessant nok til at stoppe forbi, men husets historie gør og området det ligger i, gør det til et endnu mere interessant besøg.

Biltmore Estate er bygget af familien Vanderbilt. De tjente stort på shipping og jernbanedrift i 1800-tallet og var en af USA’s rigeste familier på den tid.

Biltmore blev bygget som et sommerhus. Et sommerhus på mere end 12.000 m2 og 250 værelser. Det ligger i et naturskønt område på en stor, uspoleret grund. Oprindelig 507 km2 stor, men noget mindre i dag.

Biltmore Estate er nok det tætteste du kommer på en europæisk slots-følelse i USA og det er imponerende at ankomme til stedet.

biltmore_estate_roadtrip_2013-8

biltmore_estate_roadtrip_2013-9

Audio tour på Biltmore Estate

Vi tog en audio rundtur indenfor. Desværre må du ikke tage billeder derinde, så du skal forestille dig 250 værelser med overdådig udsmykning, dog uden at blive alt for tacky og guld og glimmer.

biltmore_estate_roadtrip_2013-11

Der går hurtigt et par timer med at se interiøret – specielt på en audio tour, hvor du for en masse detaljer undervejs.

Ude igen, så vi nærmere på husets eksteriør og ikke mindst udsigten til den store grund.

biltmore_estate_roadtrip_2013-12

biltmore_estate_roadtrip_2013-13

Imponerende haver på Biltmore Estate

Fra bagsiden gik vi videre ned gennem nogle af de haver som ligger rundt om Biltmore Estate. De engelske og franske haver er med til at forstærke slots-følelsen.

biltmore_estate_roadtrip_2013-15

biltmore_estate_roadtrip_2013-16

biltmore_estate_roadtrip_2013-19

biltmore_estate_roadtrip_2013-20

biltmore_estate_roadtrip_2013-21

Som nævnt er stedet stort, så besøget slutter med at tage bussen tilbage til parkeringspladsen.

biltmore_estate_roadtrip_2013-22

Unik oplevelse på Biltmore Estate

Biltmore Estate er nok ikke for alle, men vil du have en unik oplevelse i sydstaterne, så bør du tage tiden og kigge forbi.

Biltmore Estate falder i samme kategori som Hearst Castle (som i øvrigt kun er nr. 13 på listen over USA’s største private huse). Biltmore har historie og old school bling og gemmer på en masse små historie fra en svunden tid, men også fra forholdet mellem rig og fattig på den tid.

Du kan besøgre Biltmore Estate året rundt og der er tematiske udstillinger mm. Der er flere forskellige ture man kan tilkøbe, men grund prisen for at komme der, er en dagsbillet til ca. 60 dollars (pris oct. 2014). Vores audio tour var 10 dollars ekstra.
Billetten giver adgang til Biltmore Estate, haverne og Antler Village (som vi ikke nåede). Se mere på hjemmesiden for Biltmore Estate.

Vi brugte 3 timer til vores besøg i huset og haverne.

Andre roadtrip oplevelser:

Hot Springs National Park

Hot Springs National Park er ikke som nationalparker er flest. Den byder på varmt vand, giftige bly-behandlinger og andet godt for kroppen. Noget bl.a. professionelle baseballhold og andre sportsfolk har benyttet sig af.

Gibson guitar og Highway 61

Dagens mål var Little Rock, AR, men inden jeg forlod Memphis besøgte jeg Gibson og fik en rundtur og ruten til Little Rock gik via Highway 61 Blues.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada