Hearst Castle

Den første og største mediemogul byggede, over 28 år, et slot på toppen af et bjerg med udsigt ud over Stillehavet.

1. september, 2012

Den lidt længere historie om Hearst Castle er helt utrolig, ikke mindst fordi man kan komme helt tæt på det utrolige byggeri og gå rundt i omgivelser som mange af nutidens velhavere ikke vil være i stand til at eftergøre.

Vores andet møde med Hearst Castle

Vi havde været ved Hearst Castle i 2005. Dengang kom vi dog lige inden lukketid og hastede det igennem. Med syv år siden sidst planlagde vi lidt bedre tid, forudset vi kunne huske fra første besøg var, at det var et helt utroligt sted.


Guided tur på Hearst Castle

Man skal på en guided tur for at komme op til Hearst Castle. Der var ændret lidt siden sidst, så man skal vælge mellem forskellige ture for at komme ind og se nogle de mange rum (160) som stedet gemmer på. Sidst var vi rundt at se mere på en gang, men modsat den gang, kunne vi efter endt tur frit gå rundt i haven og det er der brug for.

Turen starter med en bustur til toppen. Undervejs fortælles noget af den historie som området, familien Hearst og ikke mindst slottet har.

Han gik først igang med at bygge det i en alder af 56 år og alt skulle fragtes langvejs fra for der var ingenting herude. Virker overkommeligt når man sidder i bussen og kører mod toppen, men dengang i 1919 var der end ikke en vej, så det var det første der blev anlagt.

Det var en kvindelig arkitekt der fik opgaven og som holdt ved i 28 år. En kvindelig arkitekt var ikke hverdagskost på den tid og da slet ikke en som fik en så stor opgave, men William Randolph Hearst var ikke en. hr. hvem som helst og gjorde som han ville (og havde pengene til det).

Grand Room Tour

Vi blev mødt af vores guide på toppen. Efter de obligatoriske (kun vand er tilladt på toppen) gik vi op til selve slottet. Den største, men kun en af flere imponerende bygninger på toppen.

Vi blev vist rundt i de store rum som William Hearst benyttede til at underholde sine gæster i. Der var først en dagligstue, hvor drinks før middagen blev serveret.

Derfra blev vi ledt ind i spisestuen. Her sad William Hearst altid i midten på den ene langside og de nyeste gæster sad tættest på. Efterhånden som dagene gik (fordi det lå langt væk, så var gæsterne der typisk i flere dage) så blev man rykket længere og længere ned af bordet. De dygtige forstod ikke at ´wear out their stay´ så de forlod stedet efter et par dage og kunne komme tilbage med god samvittighed.

Omgivelserne var luksuriøse, men mange ting var meget dagligdags. Dette var William Hearst´s ranch, så maden var simpel og der var ketchup og sennep på bordet, samt papirservietter.

Efter middagen hyggede man i poolrummet. Her ventede man på at staff blev færdig med opvasken, for hvis der skulle vises film (William Hearst ejede bl.a. et filmstudie i Hollywood) så var staff inviteret til at se med, så man kunne først starte filmen når de var klar.

Gæsteboliger ved Hearst Castle

Det indvendige er imponerende at opleve og hvis du vælger en anden tur, kan du komme ind i de gæsteboliger som ligger rundt om på grunden. Der er ikke sparet på noget nogen steder og der er uvurderlig kunst alle vegne. Det hele har en middelhavsstemning (hvilket passer til klimaet i området).

Neptune Pool ved Hearst Castle

Det utrolige hovedhus kæmper om at være mest imponerende med den udendørs Neptune Pool. På en sommerdag som denne så vinder poolen. Oprindeligt blot en mindre pool til Hearst egen brug, men efterhånden som byggeriet skred frem, blev poolen udvidet. Dette er den tredje og endelige version.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Kunst i haven ved Hearst Castle

Alt det kunst man ser rundt om i haven ved Hearst Castle er uvurderlige værker som er indkøbt og hentet hjem fra hele verden. Ikke noget man ville kunne gøre i dag (i hvert fald ikke lovligt) selvom man har penge.

Udsigten fra toppen er også utrolig. Noget mange gerne vil have foreviget. Jeg hjalp en anden turist med at tage lidt billeder på hendes iPad.

Tennisbaner med glasunderlag

På vejen ned mod bussen tilbage ned ad bjerget, kommer man forbi tennisbanerne. De blev flittigt brugt og mange Wimbledon stjerner (fra den gang) har spillet der. Når man kigger nærmere så ser man noget unormalt for en tennisbane. Dele af underlaget er glas da de fungerer som ovenlys til den indendørs pool der ligger nedenunder.

Indendørs Roman Pool

Nedenunder tennisbanerne finder man The Roman Pool. Et kunstværk i mosaik som, ligesom alt andet ved Hearst Castle, blev flittigt brugt af gæsterne. På en dag som denne kunne vi tydeligt se idéen med glasindlæggene i tennisbanen så der kom sollys ned til poolen.

Zoologisk have og flyveplads

På vej ned af bjerget kom man forbi nogle af de gamle indhegninger til den private zoologiske have som William Hearst havde. De fleste af dyrene blev doneret til zoologiske haver i San Francisco og San Diego, men ved et uheld slap flere af dem fri. Det betyder man den dag i dag kan risikerer at se nogle gazelle arter og zebraer når man kører på dette stykke af Highway 1.
En anden ting man kan se på turen ned er den flyveplads som er blevet flittigt brugt til at fragte gæster til stedet. Areal til anlæggelse af flyvepladsen var ikke noget problem. Når man står på toppen og kigger rundt, så ejer familien Hearst alt det land man kan se – og endnu mere man ikke kan se.

Spiselige souvenirs

Nede igen er der mulighed for at se en film om byggeriet og mere om hvilke gæster der besøgte stedet og hvad de underholdt sig med på den tid.
Der er også et hav af de traditionelle souvenirs, men også nogle lidt unikke. Hearst Castle eksisterede ikke hvis det ikke var for den kvægdrift der fandt sted i familien Hearst længe før William tænkte på at lave aviser og åbne filmstudier. I dag er der omkring 2000 kødkvæg på ranchen og man kan købe kød fra disse kvæg i souvenirbutikken.

klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_4_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Clark Gable skulle efter sigende have sagt, at the Roman Pool var det bedste score-sted han kendte.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top