Sequoia National Park

Dagen bød på kæmpe træer i Sequoia National Park og endeligt et møde med en bjørn. En rigtig vild bjørn, kun få meter fra den sti vi gik på.

2. september, 2012

Vi havde et par timers kørsel til Sequoia National Park fra vores motel.

USA’s fødekammer

Turen gik gennem små dale med vinmarker, op over bjergpas og fladt ud over sletterne og gennem nogle af de områder som refereres til som USA’s fødekammer og nogle af markerne høstes tre gange om året.

Langsomt nærmede vi os Sierra Nevada Mountains, bevoksningen blev frodigere og det begyndte at gå opad.

Sequoia National Park

Den første af en god håndfuld nationalparker på denne roadtrip var Sequoia national park. Den ligger syd for Yosemite i forbindelse med Kings Canyon (som vi ikke kom ind i).

Som navnet antyder, så handler det om Sequoia (store træer). Den del af parken som er tilgængelig i bil er ikke særlig stor, men som i de fleste nationalparker, så er der tonsvis mere at se hvis man hiker og camperer.

Når man besøger parken i højsæsonen, ex. Labor Day weekend som vi gjorde, så er der endnu mindre at se i bil. Vores første indikation af, at der nok var mange mennesker i parken, var ved indgangen. Her var der kø på godt en kilometer. Da vi nærmede os betalingen kunne vi springe lidt af køen over, da vi har et annual pass og blev verfet forbi.

Mere kø og vejarbejde

Inden vi nåede op til træerne, så skulle vi lige holde lidt mere i kø – og her hjalp et annual pass ikke. Der var vej arbejde i parken og man skulle forvente mellem 20 minutter til en time for at komme igennem.
Vi slap med at holde i kø i godt ti minutter.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Sequoia træer langs vejen

Kort efter indgangen begynder de første Sequoiaer at dukke op. Vejene snor sig igennem skoven og ind mellem den almindelige skov står Sequoiaerne som kæmper og stikker ud med deres størrelse og røde bark.

Moro Rock Road – kør din bil igennem en Sequoia

Udover nogle imponerende vista points, så har parken nogle sequoiaer som er blevet deciderede turistdestinationer, bl.a. pga. størrelse men også fordi man i gamle dage gjorde ting ved træerne så som at hugge hul i dem så man kunne køre igennem dem. En praksis der dog for længst er stoppet.

Der er ikke nogen levende Sequoiaer som man må køre sin bil igennem, men på Moro Rock Road i Sequoia National Park er der hugget hul i et væltet træ som man kan køre sin bil igennem.
Det blev der desværre ikke noget af for os, for der var for mange mennesker. Faktisk kunne man ikke selv køre af Moro Rock Road, men skulle parkere og så tage med en shuttle ned af strækningen. Det blev det heller ikke til for os. Parkeringspladsen var fyldt og langs vejen holdt der biler i flere kilometer, så vi sprang oplevelsen over, da vi nok skulle komme til at se masser af Sequoiaer de næste par dage.

General Sherman

Parkens største ikon er General Sherman. Den største Sequoia i parken og et kæmpe tilløbsstykke denne weekend. Igen var den nærmeste parkeringsplads fyldt så vi måtte køre til en anden som betød en gåtur på 1.4 km frem og tilbage. Det skulle vise sig at være held i uheld.

Hele området omkring General Sherman var hegnet ind og selvom Sequoiaerne var imponerende, så var det meget se og ikke røre. Det er fint nok når nu mange mennesker ikke kan finde ud af at arte sig. Vi fik dog så rigeligt med ‘up close and personal’ oplevelser med Sequoiaer den næste dag i Mariposa Grove, så det var helt fint.

Mødet med en bjørn

Vores held i uheld var, at vi endelig (efter 10 år på roadtrips i USA) oplevede en bjørn tæt på. På gåturen ned til General Sherman kunne vi se en kødrand af mennesker som havde travlt med at tage billeder af et eller andet. I nationalparker betyder det typisk at der er dyr i farvandet. Og det var der.
En bjørn havde fundet sig til rette tæt ved stien og sad og gumlede grankogler. Det var ikke en fuldvoksen bjørn, men alligevel stor nok til at gøre al den skade den ville hvis den blev træt af os mennesker, men den sad der bare og ignorerede os fuldstændigt.

Tid til frokost

Uden mad og drikke duer helten ikke, så efter at have set en sulten bjørn, så var det tid til vores egen frokost.
Der er både tid og penge sparet ved at sørge for nogle af måltiderne selv og fordelen er så, at man kan holde frokost når man vil.

Lært af erfaring, så køber jeg også en rulle vita-wrap. Jeg smører så sandwiches om morgenen eller aftenen før og pakker ind. Så slipper jeg for at rode med alle ingredienserne i vejkanten – og sparer tid.

Mod Oakhurst og Sierra Sky Ranch

Efter General Hserman havde vi små to timer til vores overnatning tæt ved Yosemite. Vi havde booket på forhånd (Labor Day weekend) og havde fundet Sierra Sky Ranch som var en hyggelig overraskelse.

Jeg anbefaler Mariposa Grove

Sequoia National Park har, som navnet antyder, de store træer som området er kendt for. Jeg synes dog ikke det er den bedste oplevelse du kan få med de store træer i området. Jeg vil anbefale at prioriterer Mariposa Grove hvis du er i området – og er tiden ikke til begge, så fravælg Sequoia og brug tiden i Mariposa.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Finn Jensen says:

    Er der nogen steder nær den klassiske rute på vestkysten, hvor man kan besøge en ranch og komme ud og ride og er der nogen steder nær den klassiske rute på vestkysten, hvor man kan sove o trætoppe?

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top