Canyon Overlook i Zion National Park

Canyon Overlook er en af de hikes i Zion National Park der giver det bedste afkast, for den mindste indsats. Kun parkering er en udfordring.

14 sep, 2022

Canyon Overlook Trail

Hiken til Canyon Overlook i Zion National Park er en af parkens berømte vandreture, der tilbyder en af de mest spektakulære udsigter over Zion Canyon. Denne korte og lette vandretur er ideel for næsten alle aldre og færdighedsniveauer, hvilket gør den til en populær aktivitet for besøgende i nationalparken.

Vandreturen begynder ved parkeringsområdet lige øst for Zion-Mt. Carmel tunnel lige ved indgangen. Der er kun en håndfuld parkeringspladser som hurtigt fyldes, så det anbefales at starte tidligt om morgenen eller sidst på dagen.

Turen op

Stien til Canyon Overlook er cirka 1 mile (1,6 km) lang tur/retur og har en moderat stigning. Den starter med at føre dig op ad nogle stejle trapper hugget ind i klippen. Derefter bliver stien mere jævn og leder dig gennem en smuk, lille kløft, før den fortsætter langs klippesiden. På visse steder er stien udstyret med gelændere for ekstra sikkerhed, især hvor stien bliver smallere eller krydser klippeafsatser.

Naturen op til Canyon Overlook

Undervejs byder ruten på en række imponerende træk, såsom små huler, klippeformationer og udsigtspunkter, der giver dig en forsmag på den storslåede udsigt, der venter forude. Halvvejs gennem hiken krydser du en træbro, der tilføjer et element af eventyr til turen. Den varierede vegetation langs stien, fra pinyon fyr og enebær til forskellige buske og vilde blomster, føjer til den samlede oplevelse.

Utrolig udsigt fra Canyon Overlook

For enden af stien belønnes du med den betagende udsigt fra Canyon Overlook. Dette udsigtspunkt giver et panoramisk kig til Zion Canyon nedenfor, inklusive den berømte Zion-Mt. Carmel Highway, der slynger sig igennem landskabet, og klippeformationen kendt som “The Towers of the Virgin”. På klare dage er udsigten spektakulær, med mulighed for at se langt ind i parken. Dette er det perfekte sted for fotografering, refleksion og at nyde den ro, som naturens storhed kan frembringe.

Ned fra Canyon Overlook

Efter at have brugt tid på at nyde udsigten, følger du den samme sti tilbage til parkeringsområdet. Nedstigningen går hurtigere, men det er stadig vigtigt at gå forsigtigt, især på stier med løs grus eller hvis det er vådt.

Tips til Vandreturen

  • Tidspunkt på Dagen: Overvej at planlægge din vandretur tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen for at undgå varmen. Du har også større chance for en parkeringsplads på det tidspunkt.
  • Fodtøj: Godt vandretøj er essentielt for at navigere de ujævne og til tider glatte dele af stien.
  • Pas på Naturen: Følg altid Leave No Trace-principperne for at beskytte parkens skrøbelige økosystem.

Se hvor Canyon Overlook ligger

Der er knap plads til 20 biler fordelt på to p-pladser ved Canyon Overlook Trail. Kun knap 10 er tilgængelig hvad enten du kommer fra øst eller vest. Som du kan se af kortet her, så er pladsen trang. Jeg anbefaler du sætter dig ind i området inden du ankommer.

Besøg Zion National Park

Jeg anbefaler altid du tjekker nationalparkens hjemmeside forud for din rejse. Både i din planlægning, men også i dagene op til dit besøg. Der kan være pludselige ændringer i vejr og vejforhold, der kan have indflydelse på dit besøg.
Her kan du finde mere info om Zion National Park.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Glen Canyon Recreational Area

Glen Canyon National Recreation Area strækker sig over et stort område og forbinder to nationalparker i nord med Lake Powell i syd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada