Zion National Park

Turen til Zion National Park gennem Zion-Mt. Carmel Tunnel byder på betagende landskaber med plateauer, skov og farverige klippeformationer.

14 sep, 2022

Ind i Zion National Park

Når du ankommer fra øst føres du gennem et varieret landskab, fra frodige skovområder til dramatiske klippeformationer, og får et førstehåndsindtryk af den naturlige skønhed der venter dig i Zion National Park.

Det bølgende landskab jeg startede i var ekstra grønt pga. den megen regn i denne periode. Nattens kulde og fugt havde lagt et tykt tæppe af tåge i horisonten. Det var heldigvis fordampet, da jeg nåede frem til parken.

Nærmest fra det ene sving til det næste, skiftede landskabet til de gyldne klipper som Zion er kendt for. Efter det ikoniske velkomstskilt til parken, gik der ikke længe inden det stod klart hvorfor dette område er blevet en nationalpark.

Zion-Mt. Carmel Tunnel

Zion-Mt. Carmel Tunnel er en utrolig ingeniørmæssig bedrift. Tunnelen, som blev fuldført i 1930, er næsten 1,1 miles (ca. 1,7 km) lang og skærer gennem sandstensklipperne, hvilket skaber en direkte vej ind i hjertet af Zion National Park. Køreturen gennem tunnelen er unik, med periodiske “vinduesudskæringer”, der giver kortvarige glimt af det storslåede landskab udenfor. Disse åbninger blev skabt for at fjerne det udgravede materiale under bygningen af tunnelen og for at give ventilation og naturligt lys indeni.

Parkering til Canyon Overlook

Lige inden tunnelen, når du kommer fra øst (Carmel), starter Canyon Overlook Trail. En kort hike op til en helt utrolig udsigt over den kløft du begynder nedkørslen til, på den anden side af tunnelen. Desværre er der kun meget på p-pladser her, så det bedste tidspunkt at gå turen er tidligt eller sent.

RV gennem tunnelen

Er du på roadtrip i en RV, så skal du være opmærksom ved tunnelen i Zion. Nogle RV skal betale ekstra for at benytte tunnelen. Det skal også foregå på bestemte tidspunkter af døgnet, da trafikken ændres for at lave plads til en RV. Du kan finde mere info på hjemmesiden for Zion National Park.

Nedkørsel mod Zion Canyon

Når du kommer ud af tunnelen, begynder vejen at sno sig nedad mod Zion Canyon. Denne del af ruten byder på nogle af de mest dramatiske udsigter i parken, hvor vejen klemmer sig langs klippevæggene med udsigt over dybe afgrunde. Switchbacks (hårnålesving) og stejle nedstigninger fører dig tættere på kløftens bund, hvor landskabet åbner sig op, og den fulde pragt af Zion Canyon afsløres.

Besøgscenteret i Zion National Park

Vejen fører dig videre forbi ikoniske formationer som Court of the Patriarchs og The Grotto, inden du når frem til Zion National Park Visitor Center. Besøgscenteret er beliggende ved parkens sydlige indgang og er det perfekte sted at starte dit eventyr i Zion. Her kan du finde kort, udstillinger, information om guidede ture og vandreture, samt faciliteter som toiletter og en souvenirbutik.

Shuttlebusser i Zion nationalpark

I højsæsonen kan du ikke selv køre til de store attraktioner i Zion National Park. Du skal i stedet med en gratis shuttlebus. Den kører fra besøgscenteret til de forskellige stop inde i parken. Du skal derfor påregne lidt ekstra tid til at busser kommer, eller måske vente til den næste, før der er plads.
Der kører også en shuttlebus udenfor parken (Springdale Line). Hvis du bor på hotel udenfor parken, kan du med fordel tage den bus ind, stedet for at skulle bruge tid på parkering. Her kan du se mere om tider og køreplaner for shuttlebusserne i Zion.

Besøg Zion National Park

Jeg anbefaler altid du tjekker nationalparkens hjemmeside forud for din rejse. Både i din planlægning, men også i dagene op til dit besøg. Der kan være pludselige ændringer i vejr og vejforhold, der kan have indflydelse på dit besøg. Her kan du finde mere info om Zion National Park.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Jeg kørte fra Glendale via Mt. Carmel Junction, tunnelen inde i Zion og endeligt til besøgscenteret ved den vestlige indgang.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

2 Comments

 1. Hej Rene.

  Vi tager til USA i 2025, fra Midt maj og ca 25 dage frem, til at køre den klassiske rute. Vi er en familie på 2 voksne og 3 børn som på det tidspunkt er 1,5 og 8. Vi vælger at tage en RV.
  Men jeg kan ikke gennemskue om vi skal tage I Zion. Er det ikke en park der er bedst med trails, som vi med små børn nok ikke kommer til at benytte ret meget, eller bør vi køre igennem parken for oplevelsens skyld?

  1. @ Lasse

   Jeg vil helt klart anbefale at køre forbi Zion. Der er et par oplevelser der fint kan opleves af børnefamilier. Den ene er Narrows. Her går en flad, asfalteret sti ind i en kløft og slutter ved en flod. Er vandstanden lav (det er den måske ikke i maj, men man ved aldrig) kan man vandre i vandet længere ind i kløften. Nok ikke for den mindste, men om ikke andet kan man dyppe tæerne.
   Lower Emerald Pools er den anden oplevelse. En ikke helt flad sti, men lavet af beton/fliser og fin til klapvogne, går op til Lower Emerald Pools. Her kan du komme ind bag et vandfald. Jeg var begge steder for nogle år tilbage. Du kan se dem her (der var ikke så meget vand i vandfaldet fordi det var sidst på sæsonen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada