Balcony House i Mesa Verde National Park

Mesa Verde National Park opleves bedst ved at tage en guidet tour af de berømte Cliff dwellings. Vi besøgte Balcony House.

18 aug, 2018

Guidet tour i Mesa verde National Park

Mesa Verde National Park er kendt for ruinerne efter Pueblo indianerne. Specielt de ruiner der er bygget ind i de lodrette klippevægge – også kaldet cliff dwellings.

Din oplevelse i Mesa Verde National Park vil være begrænset hvis du ikke kommer på en guidet tour. De fleste af ruinerne kan nemlig ikke besøges uden en guide. Kun betragtes på afstand.

De guidede ture er begrænsede i antal deltagere, så jeg anbefaler du køber din billet på forhånd. Det kan du bl.a gøre online op til 14 dage i forvejen. Se info nederst i indlægget.

Mesa Verdes flade landskab

Denne morgen skulle vi på en guidet tour af Balcony House. Vi havde overnattet inde i Mesa Verde nationalparken og havde en 25 km køretur gennem parken for at komme ud til Balcony House.

Naturen i Mesa Verde er overvejende flad. Nationalparken ligger oppe på et plateau, så meget af tiden er landskabet ikke videre opsigtvækkende. Det er i kløfterne de berømte cliff dwellings er og ikke noget du kan se fra vejen.

Balcony House med guide

Vi skulle se nærmere på Balcony House sammen med 10-12 andre + en Park Ranger.

Bemærk: Du kan ikke selv komme ned til Balcony House. Den, og de andre Cliff Dwellings kan kun opleves på guidede ture.

Vores guide introducerede sig selv og området og lukkede os ind på stien til Balcony House.

En tour handler ikke kun om at se ruinerne, men om at lære om området og ikke mindst Pueblo indianerne som boede i området fra 600 BC til år 1300.

Først boede de oppe på landjorden. Der findes stadig ruiner af disse huse, som du kan se uden en guide.

I Mesa Verde var cliff dwellings kun i brug i ca 100 år inden Pueblo indianerne helt forlod området for altid.

Balcony House kræver en indsats. Der er først 104 trin ned til hvor du første gang kan skimte lidt af Balcony House. Dernæst er der en næsten ti meter høj stige for at komme ind til ruinen.

Vores Park Ranger guide var god til at fortælle og havde masser af viden om emnet. Der er dog ting ved Balcony House som er meget anderledes end ved de andre Cliff dwellings. Det har man stadig ikke en forklaring på.

Turen op fra Balcony House er lidt af en oplevelse. Først en smal krybegang som kan få klaustrofobien frem i selv den bedste.

Dernæst to stejle stiger op ad den stejle klippevæg, kun afbrudt af trapper hugget ind i klippen afskærmet af et blødt hegn.

Mesa Verde på egen hånd

Efter den guidede tour tog vi på opdagelse på egen hånd i Mesa Verde nationalpark.

Der er ting du kan opleve uden guide og udsigten er ganske fin enkelte steder.

Det er muligt at se nogle af de store cliff dwellings fra view points og mange steder kan du se de små dwellings som ikke er en del af nogen tours.

Cliff Palace er det største (og også den tours der bliver udsolgt først).

Rundt om i Mesa Verde er der også Pit Houses, som var de huse de indfødte boede i før de flyttede ned på klippevæggene.

Ved besøgscenteret er der et større museum som gennemgår Puebloernes historie, viser detaljer om deres bygninger og huse og har en masse arkæologiske fund udstillet.

Der er også en informationsfilm som kører hver halve time.

Besøg Mesa verde National Park

Mesa Verde National Park er helt klart et besøg værd, men du skal afsætte tid og planlægge en tour. Du kan bestille billet til en tour op til to uger i forvejen. Det vil jeg klart anbefale du gør, da de fyldes hurtigt.
Mesa Verde er åbent året rundt, men det er altid en god idé at tjekke nationalparkers hjemmesider inden du besøger dem. Der kan være uventede ting der har indflydelse på dit besøg.
Her kan du finde mere info om Mesa Verde National Park.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Death Valley og Furnace Creek Golf

Furnace Creek Golf Course I Death Valley National Park er fin at gå en runde på, men det 19. hul tog alt min opmærksomhed – en drive-in bar for golfvognen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada