Fra Black Canyon nationalpark til byen Basalt

Turen fra Black Canyon nationalpark tog os gennem bjergene til byen Basalt. Der var færdselsuheld, en dæmning og gode udsigter på vejen.

21 aug, 2018

En rute gennem bjergene til byen Basalt

Efter Black Canyon of the Gunnison National Park var der halvanden dag til det næste planlagte stop. For ikke at ende på den forkerte side af en bjergkæde, havde jeg lagt en grov rute og booket nogle overnatninger.

Fra Black Canyon skulle vi ende i byen Basalt. Den direkte rute var sikkert fin, men efter et par dage med flade strækninger blev der skruet op for bakker og bjerge.

Jeg havde udset en mindre bjergvej der gik på den modsatte side af selvsamme nationalpark vi kom fra, men for at komme derover skulle vi først øst på til Blue Mesa Reservoir (se link til kort nederst i beskrivelsen).

Frokost til tonerne af redningskøretøjer

Det var frokosttid da vi nåede ud til Blue Mesa Reservoir, så vi fandt en plads i solen med kig til vandet, nød stilheden ved en lille marina og spiste frokost.

Stilheden holdt dog ikke ved. I løbet af et kvarters tid kom ikke mindre end 11 udrykningskøretøjer forbi med blink og lys: Otte politibiler, to ambulancer og en Park Ranger.
De kørte tilbage af den vej vi lige var kommet fra og straks gik tankerne i gang om, hvad der kunne være sket.

Med så mange udrykningskøretøjer og med tanke på distancerne til hospitaler i området, forventede vi at der også dukkede en redningshelikopter op. Det skete dog ikke mens vi spiste frokost.

Over dæmningen og op i bjergene

Efter frokost i det fri kørte vi væk fra den store vej og op ad en mindre bjergvej.
Vi var ikke nået langt før vi krydsede en lille dæmning. Dæmningen var dog ikke speciel og slet ikke med den lave vandstand der var i området.

Mens vi var ved dæmningen dukkede der en del biler op fra den store vej. Nogle holdt ind for at bruge toilettet og spurgte om vi skulle ad den store vej. Hvis, så burde vi finde en anden vej, da et kæmpe færdselsuheld havde lukket vejen. Det forklarede de mange udrykningskøretøjer og var derfor de kom denne vej. Nu skulle de på en omvej gennem bjergene. Samme vej som vi skulle.

De fleste på omvejen havde for travlt til at holde ind og nyde turen, men vi fik hurtig smag for den. Du kan snige dig et kig til kløften du kører langs her og der og ellers kommer der nogle udkigspunkter med p-pladser undervejs.

Vores første stop var ved Pioneer Lookout Point. Ikke svært at se sammenhængen med Black Canyon of the Gunnison National Park, der ligger længere nede ad floden.

Vores næste stop var ved Hermits Rest Area. Her kom kløften lidt på afstand, men gjorde absolut ikke udsigten ringere. Gunnison River er bred på dette punkt og ligner mere en sø end en flod fra denne vinkel.

Redningshelikopter i kløften

Mens vi stod i stilheden dukkede lyden af færdselsuheldet op igen. Denne gang var det ikke udrykningskøretøjer, men en helikopter. Vi kunne høre den komme nærmere og kiggede mod himlen.
Det var dog det forkerte sted at kigge og vi fandt den nede i kløften et stykke væk.

Det var ikke en lægehelikopter som vi kender fra Danmark. Det var en Blackhawk helikopter som er meget større og har en meget Hollywood-agtig lyd. Specielt når den flyver lavt gennem kløften som var den med i en actionfilm.

Jeg tjekkede nyhedsmedier og vejvæsnet i Colorado, men fandt aldrig ud af, hvad der var sket på hovedvejen.

Small town America og kulmine

Herfra gik turen gennem nogle af de dale der ligger mellem de høje Rocky Mountains. Her er landskabet fladere og i dalene med floder står landbrugene grønt.

Vi kom forbi nogle små byer hvoraf flere havde deres egen små særegne attraktioner. Vi kom også forbi en større mineby hvor der stadig hentes kul op fra undergrunden og tog med hundredevis af vogne kører derfra flere gange om dagen. Et kontrastfyldt indtryk, specielt i Colorado, hvor naturen er i højsæde.

Overnatning og tacos i Basalt

Vi skulle overnatte i byen Basalt. En lille flække uden nævneværdige attraktioner, men den passede fint til dagens rute. Vi havde også været heldige med at finde Aspenalt Lodge, med den bedste udsigt fra motelværelset på denne tur.

Vi nød en Colorado Kool-aid (det er øgenavnet for øllen på billedet – Kool Aid er et populært saftevandsmærke) inden vi fandt noget mad på et af byens finere steder.

Vi ramte en Taco Tuesday hos Free Range Kitchen & Wine Bar. Planen var at prøve noget vin fra Colorado, men der var ikke noget på kortet, så det blev til en øl fra et lokalt bryggeri.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Black Canyon of the Gunnison National Park via en lille omvej til byen Basalt.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Billings, Montana

Billings er den største by i Montana og har et fint downtown område. Billings har alt, inkl. et overlook ved Sacrifice Cliff.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada