Black Canyon of the Gunnison National Park

Black Canyon of the Gunnison National Park skal opleves helt tæt på for at få de dramatiske kig til kløfter og floden.

21 aug, 2018

Flere nationalparker på denne roadtrip

Den 4. nationalpark på denne tur blev Black Canyon of the Gunnison National Park. Der var oprindeligt seks med i planen til denne roadtrip, men måtte skære det ned til 5 pga. tidspres. (din roadtrip tager længere tid end du regner med).

De tre nationalparker vi havde besøgt tidligere på denne roadtrip var:

De var alle genbesøg fra en tidligere roadtrip i Colorado og Utah. Black Canyon of the Gunnison Natl. Park var en ny nationalpark jeg ikke tidligere havde besøgt.

Vigtigheden af Black Canyon

Som med nogle af de andre oplevelser på denne roadtrip, så er køreturen hen til parken ikke speciel. Det er først når du kommer helt tæt på, du ser hvad det er eks. Black Canyon har at byde på.

Faktisk skal du meget tæt på og helt ind i parken for rigtig at opleve Black Canyon.
Den første overlook på vej ind i nationalparken er fin men slet ikke hvad der venter dig længere inde i Black Canyon.

Ved besøgscenteret får du dit første rigtige kig til Black Canyon of the Gunnison.
Det er også her du kan lære mere om hvad det er for en type nationalpark du er i, hvordan den blev skabt, for længe siden, og hvordan den blev opdaget og overvundet af opdagelsesrejsende og entreprenant forretningsfolk.

Fra øst blev der forsøgt at lægge skinner til en jernbane gennem kløften for at komme på tværs og ud mod vestkysten. De kunne ikke komme hele vejen og måtte dreje syd på ved Cimmaron.

Ved East Portal, hvor floden i dag er opdæmmet, blev man i 1909 færdig med at lede vand fra Gunnison River gennem en 6 mil lang tunnel ud gennem bjergene for at kunne bruge vandet til landbrug.

Mindre, kort nationalpark

Black Canyon of the Gunnison er en en-vej-ind-en-vej-ud type nationalpark, så vi kørte først ind for enden til Warner Point.

Det var dog en af de længere hikes for at komme ud til kanten (mere end en kilometer) så den sprang vi over.

Der er mange flere udkigssteder og besøger du en håndfuld af dem, vil du se, at Black Canyon har flere forskellige farver og variationer end de fleste regner med.

Variationen kommer af måden stedet blev skabt på, hvor sten af forskellig hårdhed nedbrydes forskelligt og ligger i forskellige lag (alt sammen forklares i informationsfilmen i besøgscenteret).

Painted Wall er et af de steder hvor du rigtig kan se forskelle i udsigten og at sten ikke bare er sten.

Tørke i Colorado

Farverne på træer og buske får det måske til at se ud som om vi er der om efteråret og fall foliage er gået i gang. Desværre var det et resultat af tørke. Colorado havde haft en meget tør vinter med meget lidt sne – og efterfølgende en meget varm sommer. Det betød der var tørke i flere dele af staten og der var forbud mod åben ild mange steder.

Vandstanden i floden var også lav, som skyldes lav vandstand i hele vand-systemet i søerne der fylder vand i floden.

Besøg Black Canyon of the Gunnison

Black Canyon of the Gunnison er åbent året rundt. Dog er dele af parken lukket for biler i vinterhalvåret.
Pga. risiko for ekstrem vejr, er det en god idé at tjekke hjemmesiden inden du tager afsted.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Delta ud til Black Canyon of the Gunnison National Park.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Little Wild Horse Canyon

Little Wild Horse Canyon er en mindre kendt udgave af Antelope Canyons, men byder på samme lignende oplevelser i farverige, snævre kløfter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada