Arches National Park i Utah

Arches National Park er en unik oplevelse og et besøg værd. Det kan være en varm oplevelse, så planlæg dit besøg.

19 aug, 2018

Moab – udendørsaktiviteternes hovedstad

Byen Moab i Utah ligger i et superskønt område i den ikoniske rust-røde natur som Utah bl.a. er kendt for. Moab er udgangspunkt for mange forskellige muligheder i naturen. Både dem ved egen kraft såsom hikes, cykling eller klatring og motoriserede oplevelser. Det er ikke uden grund Moab er selvudnævnt Capital of Outdoor Activities i Utah.

Der ligger også to nationalparker ved Moab. Den mest kendte er Arches National Park, som dette indlæg omhandler. Den anden er Canyonlands National Park.
Den besøgte vi ikke på denne tur, men jeg var forbi Moab igen året efter, hvor jeg besøgte Canyonlands.

Tidligt besøg i Arches National Park

I Arches nationalpark er der to ting at tage højde for i dit besøg: varmen og de mange besøgende.

De mange besøgende er en udfordring i forhold til parkering. Parken fyldes hurtigt op, så du kan være uheldig ikke at kunne finde en p-plads ved de forskellige stop.

Varmen er vigtig at forberede dig på. Du skal ud og gå for at opleve nationalparken, så sørg for du har vand med. Rigeligt med vand. Der er ikke nogle butikker efter indgangen, så du skal have alt med ind i parken.

Vi slog to fluer med et smæk og tog ud til Arches National Park tidligt. Temperaturen kl 07:15 var perfekt til at køre ud til Devils Garden med taget nede. Det tidlige tidspunkt betød også, at det var til at finde en p-plads.

Der er kun en vej ind og ud af Arches nationalpark, så vi sprang alle stoppene over på vej ind til Devils Garden. Vi ville så tage så mange som muligt på vejen tilbage.

Devils Garden hike

Vi startede ved Devils Garden kl 7:50 og brugte to en halv time på hikes inde i Devils Garden. På den tid nåede vi kun noget af alt det du kan opleve i Devils Garden.

Vi gik først mod Pine Tree Arch. Her fra videre af først den grønne rute til Landscape Arch og videre ad den blå rute.

Efter Landscape Arch bliver hiken krydret med vertikale udfordringer hvor du skal kravle lidt for at komme videre ind i området.

På vej ind sprang vi Navajo og Partition Arches over og sigtede efter Double O Arch.
På truen derind kommer du højt op over området og går bl.a på toppen af klipper på vej derind med en utrolig udsigt.

Double O er tiden og anstrengelserne værd – husk at kravle igennem, da udsigten er bedre fra den anden side.

På vej tilbage mod parkeringspladsen ved Devils Garden, slog vi også vejen op forbi Navajo Arch.

Delicate Arch

Fra Devils Garden kørte vi tilbage mod udgangen. Første stop var ved Delicate Arch.

Den kan du opleve på tre måder:
En hike op på bjerget hvor Delikate Arch står. Det er en mellemlang hike.
En mini-hike til Upper Delicate Arch Overlook.
En kort gåtur ud til et observationspunkt ved p-pladsen.

Vi havde hiket i 2.5 time ved Devils Garden så nøjedes med den korte mini-hike til Upper Viewpoint.

Balanced Rock og Park Avenue

Vores sidste stop på vej ud af Arches National Park var Balanced Rock og Park Avenue.

Vi forlod Arches National Park kl 12:30. Vi brugte 5 timer i alt, inkl kørsel fra indgang og ind til Devils Garden og alle vores hikes.

Besøg Arches National Park

Arches National Park er en populær park. Pga. varmen og den (til tider) begrænsede plads, anbefaler jeg du planlægger dit besøg.
Jo tidligere du kan tage ud i nationalparken, jo bedre vil din oplevelse blive. Temperaturen vil være lavere og der er færre gæster til en start.
Fordi der kun er en vej ind og ud af parken, er det også en god idé at tjekke om der er forhindringer i forbindelse med dit besøg. Det kan være vejarbejde eller andet, der komplicerer et besøg.
Her kan du finde mere information om Arches National Park.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Den er ikke så lang, da vejnettet i Arches National Park er begrænset. Den angivne tid i en nationalpark må du ikke tage for pålydende. Du vil altid bruge meget længere tid end ex. Google Map oplyser.

Tidsreservation til nationalparker

I 2024 skal du reservere tid på forhånd for at komme ind i fem af de populære nationalparker i USA. Kravet svinger fra park til park. I nogle perioder er det kun i weekenderne, i andre gælder kravet alle dage. Det er nemt at bestille tid online og anbefales at gøre på forhånd. Udover reservation af adgang, så er der også nogle aktiviteter (primært hikes) der kræver reservation på forhånd.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Death Valley

Death Valley var varm, men altid en oplevelse at se hvad nationalparken har at byde på. Vi kørte med taget oppe med 44 grader udenfor.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park er ikke den største, men parkens utrolige landskab efterlader ofte det største indtryk på de besøgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada