Tidsreservation til nationalparkerne 2023

I 2023 skal du bruge en reservation for at komme ind i nogle af de populære nationalparker i USA. Skal du afsted i højsæsonen (maj-august) anbefales det at bestille adgang i god tid. Reservationen bestilles nemt online.

Typer af reservation til nationalparkerne

I 2023 sæsonen er der tre nationalparker der krævede reservation for selve adgangen. Derudover er der nogle nationalparker der kræver reservation for dele af parken. Ofte nogle bestemte hikes eller eller oplevelser i nationalparkerne. Sidst men ikke mindst, er der reservation af overnatning i nationalparkerne. Her kræves det også du bestiller i god tid, specielt hvis du vil benytte campingpladserne (og endnu tidligere hvis du er i RV/Autocamper). Her kan du læse mere om overnatning på din roadtrip.

Reservation af adgang til nationalparkerne

Kravet om reservation i nogle af nationalparker er indført for at mindske mængden af mennesker og ikke mindst biler i parken. Oprindeligt blev dette indført af sundhedshensyn (2020-2022), men nu gør parkerne det for at forbedre oplevelsen i nationalparken. Flere parker havde ramt loftet for antallet af biler (og nogle steder mennesker) hvilket betød en dårligere oplevelse i parken.

I 2023 er der tre nationalparker der krævede en tidsbestemt reservation for at få adgang til parken. Reglerne for de tre parker er nogenlunde ens og tidsbestillingen kan købes samme sted online for alle parkerne.
Der er små forskelle i reglerne for de forskellige tidsbestillinger. Det er bl.a. hvornår på året der kræves en reservation, hvor lang tid i forvejen du kan bestille adgang, om der er tidspunkter på døgnet du kan køre ind uden reservation og om du kan undgå en tidsbestilling hvis du har en reservation til en overnatning i nationalparken. Forskellene kan du selv læse op på via de forskellige links nedenfor.

Tidsreservationen foregår det samme sted for alle nationalparkerne og koster et lille beløb. Du skal stadig betale for indgangen til nationalparken. Her kan du læse mere om betalt adgang og annual pass til nationalparkerne.

Det gebyr du betaler for tidsreservationen er udelukkende for at bestille tid og ikke betaling for adgang til nationalparken.
Tidsbestilling til nationalparkerne foregår på recreation.gov. For at kunne bestille en tidsreservation skal du oprette en profil på recreation.com. Samme side benyttes til at reservere andre ting såsom camping og udflugter i nationalparkerne, så en profil på recreation.gov kan være en god ting til din roadtrip.

Skal jeg reservere adgang til nationalparkerne?

Ja, men kun i nogle af dem. I 2023 er der tre nationalparker der kræver tidsreservation for at få adgang.

  • Arches National Park
  • Glacier National Park
  • Rocky Mountain National Park

Nationalparkerne der kræver tidsbestilling for adgang er:

Reservation af hikes og andre oplevelser i nationalparkerne

I nogle nationalparker er enkelte oplevelser så populære at du skal reservere plads, for at komme til. Det betyder ikke du skal bestille tid for at komme ind i nationalparken, blot at du skal bestille plads til den enkelte oplevelse.

Nedenfor er nogle af de oplevelser i nationalparkerne, som kræver reservation. Det er langt fra alle oplevelserne der er med her, blot nogle af dem der er kommet til indenfor de seneste år. Som med adgang til nationalparkerne, så foregår reservationen til flere af disse på recreation.com.

USA

Acadia National Park
Acadia nationalpark er en lille men populær park. Det meste af Acadia National Park er allerede ensrettet og du kan med fordel tage en shuttle bus rundt i parken, for at undgå udfordringer med parkering. Kører du alligevel selv, så skal du reservere tid hvis du vil køre Cadillac Summit Road.
Du kan finde mere info her.

Grand Canyon National Park
Er du på off-road roadtrip, så skal du reservere tid for at benytte Tuweep området ved Grand Canyon National Park. Er du på almindelig roadtrip og besøger South Rim eller North Rim, vil dette ikke være relevant for dig.
Du kan finde mere info her

Haleakala National Park
Besøger du Hawaii og Haleakala National Park for at opleve solopgangen på toppen (mellem kl 03:00 og 07:00 ) skal du reservere tid til at for at køre ind i parken på det tidspunkt.
Du kan finde mere info her.

Redwood National Park
Nogle af strandene i dette område er blevet populære, at der er indført et reservationssystem.
Du kan finde mere info her.

Shenandoah National Park
I Shenandoah National Park kræves der en reservation hvis du skal på vandretur i det populære Old Rag område.
Du kan finde mere info her.

Zion National Parks
Zion National Park kræver ikke reservation for at komme ind i parken. Længe før 2020, blev det forbudt at køre rundt i parken i egen bil i højsæsonen. Du skal i stedet benytte en shuttle bus for at opleve parken. Reservationen i Zion National Park gælder vandreturen på Angels Landing. Dog ikke hele turen op. Du kan stadig gå op til Scout Lookout uden en reservation.
Reservationer til Angels Landing kan bestilles på to måder – enten via fire årlige lodtrækninger eller ved en dag-til-dag lodtrækning, så du skal undersøge det nærmere og være hurtig på tasterne.
Du kan finde mere info her.

Columbia River Gorge og Multnomah Falls
Dette område er ikke en del af National Park Services, men nævner det alligevel, da det er et populært område i Oregon nær Portland. Området gemmer på flere vandfald, bl.a. det populære Multnomah Falls. For at få adgang til hele området kræves to reservationer (en til området, en anden til Multnomah Falls) Reservationen til dette område foregår også via recreation.gov.
Du kan finde mere info her.

Parkeringstilladelse til Smoky Mountains National Park

Fra marts 2023, skal du erhverve dig en parkeringstilladelse, hvis du vil stoppe i mere end 15 minutter i Smoky Mountain National Park. Nationalparken er gratis at køre ind i, og kræver ikke reservation for at besøge. Nationalparkens placering betyder, at mange i området benytter parken som gennemfartsvej. Det vil fortsat være gratis at køre ind i og igennem parken, men vil du parkere og gå på opdagelse, skal du nu betale. Der findes tre typer parkering: Dagligt, ugentlig og årlig. Langt de fleste turister kan nøjes med en parkeringsbillet til en enkelt dag.
Parkeringsbilletten købes nemmest på den første dag du ankommer til parken. Læs mere om billetten og priser.

Canada

Lake Louise og Lake Moraine i Banff National Park
Vil du opleve Lake Louise og Lake Moraine ved byen Banff i nationalparken af samme navn, så kan du ikke længere køre i egen bil og parkere. Du skal benytte en shuttle bus i højsæsonen og pga. de mange gæster i området, anbefales det du reserverer din plads i god tid.
Bussen operere i området ved byen Banff. Du skal parkerer ved en af de store p-pladser i byen, og benytte bussen til at komme ud til søerne og som transit mellem dem.
Du kan finde mere info her.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Opdateret 2. feb, 2023

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada