Til tops i Aspen på vej til Grand Lake

Aspen blev oplevet lidt oppe fra og det højtliggende Independence Pass blev krydset på vejen mod byen Grand Lake, hvor turen sluttede med BBQ.

22 aug, 2018

Køretur og skilift i bjergene

Denne dag gik fra a-til-b med et par indlagte stop undervejs. Vi startede morgenen i byen Basalt, som vi havde overnattet i. Efter morgenmad på Café Bernard så vi nærmere på de farverige huse i dagslys.

På turen mod Aspen og ind i bjergene, så vejret ikke for godt ud. Skyerne hang meget lavt i området, men det holdt tørt.

Aspen er en travl (og dyr) by det meste af året. Den er kendt som skisportsby, men der er også godt med gang i den om sommeren. De fleste skisportssteder er også populære destinationer om sommeren. Har bl.a. besøgt Whistler og Grouse Mountain på tidligere roadtrips.

Vi gik ned til den store skilift til en start. Her kunne vi se vejret holdt nogenlunde, så besluttede for at tage med op.

Til tops med skiliften

I bjergrige områder er der som regel mulighed for at komme til tops. Enten i en skilift som her i Aspen og i Lake Tahoe eller i tramways bygget specifikt til turister og ikke som skisportssted, ex. i Palm Spring.

Byen Aspen ligger i 8.000 ft (2.438 meter). Skiområdet er ikke kæmpe og liften tager dig også “kun” 600 højdemeter op, men du kan godt få en god ski-weekend i området.

Turen op er på et kvarters tid og udsigten det hele værd. På toppen i Aspen er der mulighed for en lang række ting. Der er et stort legeområde for børn og disc golf.
Det er også starten på manges nedkørsler på mountain bike og slutning for nogle hikes op ad bjerget.

Cafeteriet havde åbnet på toppen, så efter at have indtaget udsigten på toppen, blev der nydt en kop varm kakao indenfor.

Aspen – feriekoloni for de rige

Nede igen gik vi på opdagelse i byen. Aspen har en håndfuld historiske bygninger, men de fleste kommer for at se på det der er inde i bygningerne. Aspen er nemlig en stor shoppe by – hvis du har pengene til det. De største luksusbrands har alle en butik i byen og huse til slag starter på den forkerte side af 7 millioner dollars.

Independence Pass

Aspen var blot et pitstop på dagens rute til byen Grand Lake. Dagens næste stop var Independence Pass.
Fra Aspen gik det ad små veje op til toppen af Independence Pass (12.095 ft – 3686 meter). Højt nok til at komme over trægrænsen.

Udsigten denne dag var ikke optimal pga lavthængende skydække og lidt regn, blæst og lave temperature hjalp ikke på det.

Quick Stop i Twin Lakes

Nede på den anden side gjorde vi stop ved Twin Lakes. Ikke det vilde at stoppe efter, men et klassisk roadtrip stop. Lille general store med masser af detaljer, et lille besøgscenter i historiske rammer og ikke mindst et af de mange primitive toiletter du render på i løbet af en roadtrip, hvis du bevæger dig ud i den store natur.

BBQ i Grand Lake

Det sidste stykke op til Grand Lake var en blandet strækning der bl.a. inkluderede en kort strækning på den billedeskønne I-70. Af alle interstates i USA, er I-70 vest for Denver nok den mest billedeskønne motorvej i USA.

I Grand Lake tjekkede vi ind på en lille lodge og gik på opdagelse i byen.

Et orkester trak en lille skare tilskuere ved byens square, men regnen holdt de fleste væk.

Vi havde udset os Sagebrush BBQ & Grill til dinner. Lokal øl og BBQ kan man ikke gå helt galt i byen af. Læg dertil detaljen med, at du blot smider peanutskallerne på gulvet, så har du en klassisk roadtrip oplevelse.

Vi sluttede dagen med solnedgangen over Grand Lake.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Delta ud til Black Canyon of the Gunnison National Park.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Op på Pikes Peak med tog

156 sving til toppen af Pikes Peak i bil, men jeg tog toget, hvor stigningerne når op på 25 %. Der var køligt på toppen, men en god udsigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada