Palm Springs – Tramway og downtown

Palm Springs er kun en kort tur fra Los Angeles, men der kan være en verden til forskel hvad angår klima og aldersgennemsnit.

21. marts, 2017

Fra Long Beach til Palm Springs

Efter Catalina Island kørte jeg fra Long Beach ind til Palm Springs. Ikke den mest direkte rute ned til San Diego, men et godt afbræk fra nogle dage med megen trafik i LA.

Der var dog stadig nogle timers kørsel på tværs af LA med tæt trafik og pletvis regn, inden der kom lidt mere ro på og det blev mere fornøjelse at køre.

På vej til Palm Springs når du lige præcis at komme ud af byen en kort strækning inden du drejer fra mod Palm Springs.

Vindkraft vinder mere og mere indpas i USA, men Palm Springs har længe haft de mange vindmøller som et kendetegn for byen. Jeg stiftede et nærmere bekendtskab med dem senere på denne tur.

Palm Springs Aerial Tramway

På vej ind mod Palm Springs så jeg skiltet til Palm Springs Tramway.

Jeg kendte den godt, men havde ikke tænkt på den til denne tur.

Jeg traf en hurtig beslutning, holdt ind og tjekkede åbningstider på mobilen (klokken var knap 16). Hurra for et sim kort med data og et Google Map der oplyste mig om åbningstiden og viste mig vej derop.

Det kostede 5 dollars for parkering af bil.
En tur op med Tramway kostede 27 dollars for voksne.

Det er en stor gondol med plads til mange.
For at sikre alle kan se lige godt på turen op og ned, er gulvet indrettet som karrusel, så du roteres rundt og får 360 graders udsyn på turen op og ned.

Palm Springs Tramway åbnede i 1963. Den starter i 806 meters højde og du stiger ud igen i 2596 meters højde.

Denne dag var temperaturforskellen til at mærke, og der lå stadig lidt sne på toppen i slutningen af marts.

Til den ene side kan du se ud over området, byen og bl.a. Coachella Valley (kendt for den årlige Coachella Festival). På en klar dag, kan du se 320 km væk mod nord.

Til den anden side er der skov og bjerge kan du tage på hikes i området. Det kræver dog gode ben, da området er stejlt og du er højt oppe.

Er du vild med Aerial Tramways, er stedet fint, men har du været på en i Rocky Mountains eller andre steder, så kan du godt springe denne over. Udsigten på toppen kan være fin, men den er begrænset – det samme er mulighederne for oplevelser.

Her kan du finde info om åbningstider og priser på Palm Springs Aerial Tramway.

Palm Springs Walk of Stars

Nede fra bjerget igen, kørte jeg ind til mit motel og gik på opdagelse i byen.
Med palmer alle vegne bliver selv de mest almindelige bygninger til kodak-moments.

Jeg opdagede at Palm Springs har sin egen walk of fame – Walk of Stars.
En hyldest til de stjerner, celebs og kendisser i alle afskygninger som har boet og opholdt sig i og omkring Palm Springs. Bl.a tidligere præsidenter, militær personel og samfundsstøtter.

Palm Springs er en oase med et behageligt klima.
Det tiltrækker et lidt ældre publikum, og det mærkes når man går rundt i byen. Downtown er livlig, men primært et ældre publikum og turister.

Der er gode mad, vin og cigar-steder og du kan finde underholdning de fleste dage.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada