Nytårsaften i Austin, Texas

Så blev det endeligt nytårsaften i USA og vi skulle have mest muligt ud af den. Med høj solskin og omkring de 20 grader tegnede det allerede fra morgenstunden til en god dag.

31 dec, 2010

Tømmermænd fra Rebels Honky Tonk

Dagen startede med at få bugt med nogle små tømmermænd fra dagen før. Vi havde været nede i byen for at lægge en plan for nytårsaften og var til sidst endt på Rebels Honky Tonk, hvor vi var med til at lukke kl 02:00.

Det havde været en relativ rolig aften hvor vi fik snakket med en masse om hvordan det foregik nytårsaften, men diverse sailor jerry, jäger shots og apple jacks havde sat sine spor i kroppen. Vi kom for sent ned til morgenmaden på hotellet, så valgte at spise noget når vi kørte ud og shoppede lidt senere.

I modsætning til Danmark, så er lukkeloven meget fleksibel i USA, så med lidt googling fandt vi et outlet lige nord for byen, som havde åbent indtil kl 18 den 31. dec. Da de også havde en lille food court, ventede vi med morgenmad indtil vi kom derud. Vi fandt en Starbucks, spiste en sandwich og gik lidt rundt på må og få.

Shopping, Sonic Burgers og øl – masser af øl

Jeg havde ingentingting på shopping listen, men ville ind forbi den BOSE butik der lå der for at få en præsentation af deres nye TV. For sa*** det er et lækkert TV. Skærmbilledet er ligesom alle andres, men den lydoplevelse de har proppet ind i det overgår alt andet på markedet og sætter 80% af alle eksterne surround til vægs. Hvis ikke det var for prisen (5300$ i USA, ikke til salg i DK endnu, men kommer sikkert op på 8000$) så havde jeg skiftet mit gamle 28″ billederørs Philips ud med det samme.

På vej tilbage til downtown gjorde vi stop ved en Apple Store. Der skulle jeg til gengæld shoppe lidt og 290$ senere tog vi derfra og gjorde stop ved en Sonic for en sen frokost. Derfra gik turen til en Walmart efter kolde øl og snacks til vores lille forfest på hotellet.

Tilbage på hotellet havde flere unge indfundet sig og ismaskinerne blev flittigt brugt til at fylde papirkurve med is til nedkøling af øl. På terassen sad allerede nogle og drak Millers.

Vi havde købt lidt blandet Samuel Adams og Shiner Bock og mens vi kom i stemning stremede vi 90 års fødselsdagen og rådhusklokkerne og fulgte med på facebook og sms i hvad der foregik hjemme i DK. Da der er 7 timers tidsforskel, fik vi også sagt godt nytår til en masse hjemme i Danmark inden vi suited-up og gik ned i byen.

Nytårsmiddag og Long Island Ice Tea på Bikinis

6th street i Austin summede allerede en smule da vi nåede derned, men selvom vi havde siddet og læst om alle de super fancy nytårsmiddage, med oksehøjreb, hummer, foie gras mm. hjemme i Danmark, så valgte vi en total low key approach til vores nytårsmiddag.
Dagen før havde vi været på Bikinis og fået en balje af Long Island Ice Tea,. Den var så god, at vi valgte at starte med sådan en. Stedet servere også mad, og da ingen af os var særlig sultne, nuppede vi 3 mini’s med fries som vores nytårsmiddag. Sølle vil nogen måske mene, men stedet var fyldt og der var god stemning og College basketball og football på storskærme, så det føltes rigtigt.

Opvarmning på Coyote Ugly

Efter Bikinis gik vi ned af 6th street. Vi gik ind på Coyote Ugly for at se om den var bedre end den i San Antonio – det var den. Der var allerede godt gang i den og flere af gæsterne var oppe på baren og danse. Vi nuppede et par øl og nød showet.

6th Street først på aftenen

Ude på gaden igen gik vi tilbage af 6th Street. Gaden var nu lukket af for trafik og der var ved at være mange mennesker. Folk havde så småt indfundet sig hvor de havde købt billet til (typisk de steder hvor der var live musik) og der var en god stemning.

Fyrværkeri i Austin, Texas

På trods af den gode stemning på 6th Street, så trak Rebels Honky Tonk baren i os, så vi gik derned for at se hvordan det stod til. Stedet var ikke helt fyldt da vi kom, omkring 21:45, så vi tog en øl og gik derefter ned for at se fyrværkeri. Fyrværkeri er ikke lige så stort nytårsaften i USA som det er i USA (det er mere en 4th of July ting), så af hensyn til børnefamilier havde byen Austin allerede deres fyrværkerishow kl 22:15 som blev skudt af nede ved floden.

Nytårsfest på Rebels Honky Tonk

Efter godt tyve minutters fyrværkerishow gik vi tilbage til Rebels Honky Tonk, hvor der nu var ved at være fyldt.

Rebels Honky Tonk er en rigtig western bar. Ikke en kitch bar som vi kender her hjemmefra, hvor det er en gimmick at der spilles country og bartenderen har cowboyhat på, men en rigtig westernbar hvor de cowboys der var der som gæster ikke var klædt ud til lejligheden, men blot havde boots, jeans og hat på, fordi det var deres ‘fineste’ tøj. Det viste sig at flere af dem var rodeoryttere (hvilket minder mig om, at jeg skal have set ‘8 Seconds’, som de sagde var en ok rodeo film).
Der blev også danset country style (hvilket nogen virkelig styrede for vildt) og så var der fællesdans en gang imellem til tonerne af DJ Casper og hans Cha Cha Slide.

Omkring midnat blev der fundet champagneglas frem, og ved den bageste bar, hvor vi stod, indfandt flere sig for at deltage i en champagneskål, men glassene blev aldrig fyldte. Never mind. Vi skålede i øl og drinks i stedet og fik hilst på endnu flere cowboys and girls.

Eftersom alle beværtninger lukker kl 02:00 i byen og der kun var et par timer mere at feste i, havde vi givet den gas hertil så de næste par timer på baren står ikke knivskarpt. Noget med en mekanisk tyr, en stewardesse fra New York, et telefonnummer fra en jeg ikke kan huske og adgang til baren inde ved siden af.

6th Street sidst på aftenen

Turen tilbage til hotellet gik via 6th Street hvor tusindvis af festglade mennesker strømmede ud, nu hvor barerne var lukket og politiet prøvede at sprede mængden.

Vi gjorde stop ved et lille pizzaria på vejen og fik en snak med en lokal rap kunstner som også gav os hans cd (vi hørte den dagen efter i bilen og var ikke vildt imponeret).

Alt i alt en super nytårsaften som ikke var så ‘fornem’ som man kender det hjemmefra Danmark. En dejlig low key oplevelse (som vi nok var en smule overdressed til med vores jeans, skjorte (som ikke var skovmandsskjorter) og suit jakker.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Solopgang ved Grand Canyon North Rim

Vi så solnedgangen ved Grand Canyon North Rim og overnattede i bjælkehytterne ved kanten. Dagen efter så vi solopgangen, sov lidt mere og så Grand Canyon North Rim i fuld dagslys inden vi forlod stedet igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada