Sandstorm i Death Valley og Whitney Portal

Death Valley bød på en meget lokal sandstorm som både blev betragtet på afstand og kørt lige igennem. Dagen gik også forbi Whitney Portal ved det højeste bjerg i Lower 48.

22. april, 2016

Sandstorm i Death Valley

Vel nede fra Aguereberry Point gik turen videre ud gennem Death Valley.

Kort før Panamint Springs kommer en ikonisk strækning i Death Valley – Nadeau Trails.

Den krydser en slette uden vegetation, hvor mange gør stop og for at opleve det øde område og få nogle gode billeder.

Det var der ikke noget af i dag.

Allerede på vej ned til den kunne jeg se noget ikke var som det plejer.

På flere kilometers afstand kunne jeg se kæmpe støvskyer og da jeg kom ned i øjenhøjde blev jeg mødt af en væg af støv som var flere hundrede meter høj.

Sandstormen var koncentreret til den øde slette uden vegetation, så man kunne fint studerer den på afstand.

Blæsevejret havde rykket i bilen hele dagen, og da jeg kørte igennem sandstormen, kunne jeg tydeligt høre sandet mod vinduerne.

Inde i midten var det som at køre i tyk tåge.

Ude på den anden side, var vejret atter fint og jeg kørte mod Lone Pine.

Sandstormen var ikke en enlig forteelse og kort før Lone Pine ramte jeg en mere, dog en del mindre.

Da det klarede op kunne jeg endelig se Sierra Nevada Mountains mod en klar blå himmel.

Whitney Portal

Mit mål var ikke så meget byen Lone Pine, men området bag den i Sierra Nevada Mountains. Lone Pine fortjener dog et stop hvis du kommer fobi. Specielt byens filmmuseum er et besøg værd. Lone Pine er nemlig hvor rigtig mange udendørsscener til en lang række film er optaget – fra westerns i gamle dage til nyere film som ex. Iron Man.

Jeg sigtede efter Whitney Portal.

Mount Whitney er det højeste bjerg i de “lower 48 states” (USA’s højeste bjerg ligger i Alaska).

Det er en populær hiking destination og Whitney Portal er det længste du kan komme derop i bil.

Det er en lækker køretur på smalle veje og langt ned – men sikke en udsigt.

Whitney Portal er også en populær dag-destination med mulighed for at hike/klatre lidt og se vandfald.
Der ligger også en lille sø som der kan fiskes i.

Hvis du synes det ligner Yosemite en smule, så er det fordi det er samme bjergkæde (Sierra Nevada) og ligger 2.5 timers kørsel mod syd.

På vej ned af bjerget kunne jeg se skyerne begyndte at trække sig sammen hvilket blot skabte endnu bedre billeder fra den vinkel.

Hike ved Mobius Arch

Inden jeg kørte helt tilbage til hovedvejen, ville jeg hike ud til Mobius Arch, som ligger i det meget specielle rock formation område, som har dannet kulisse til at hav film.

Det er et sjovt område at køre og hike i, da klippeformationerne er meget anderledes end ellers og Mobius Arch er værd at gå efter.

Independence

Mit sidste punkt på dagen, var at komme til byen Independence. En by der havde været på min bucket liste siden jeg læste bogen America Unchained.

Mens jeg kørte derop, kunne jeg se hvordan skyerne trak mere sammen. Men det blev ved det. Der kom ikke noget rigtig uvejr og kun en god portion regn sent om aftenen.

Det betød jeg havde lidt tid til at se på byen.

Jeg havde ikke bestilt overnatning på forhånd, men der var heldigvis plads. Der ligger ingen kæder i byen (på nær en subway) men det betyder ikke det er dårlige moteller. Faktisk var dette bedre end mange af de billige jeg har benyttet på turen. Men prisen var også 80 dollars.

Independence har ikke det vilde at byde på (der bor også kun 500 personer) men der er tydelige tegn på, at byen engang havde mere at byde på.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top