Glacier National Park

Glacier National Park er en spektakulær oplevelse med billedeskønne vejstrækninger og dramatiske landskaber. En hike tog mig ud til Hidden Lake Overlook.

18 sep, 2019

Solopgang mod Glacier National park

Jeg havde set frem til et genbesøg i Glacier National Park og på trods af at halvdelen af parken var lukket, havde jeg en super dag.

Jeg startede tidligt fra Great Falls. Rigtig tidligt, kl 5:15 mens det stadig var mørkt. Jeg havde to timers kørsel op til hvor landskabet begyndte at være seværdig. Solopgangen blev oplevet på en mark midt i ingenting. Det gjorde dog ingenlunde oplevelsen mindre spektakulær og jeg holdt også ind, for at få alle farverne med.

Ved byen Browning var solen stået op og jeg kørte stik nord med Rocky Mountains i lyset fra de opgående sol, på min venstre side.

Efter endnu 1.5 time nåede jeg indgangen til Glacier National Park i perfekt vejr. Jeg havde godt set de mørke skyer over bjergene og vejret holdt da heller ikke, jo længere ind i Glacier National Park jeg kom.

Fordi jeg skulle samme vej ind og ud af Glacier (Going-to-the-Sun Road – vejen gennem Glacier – var lukket ved Logan Pass) gjorde jeg ikke så mange stop på vej ind, da jeg havde udset mig en lille vandretur ved Logan Pass.

Jeg ved ikke om det var vejret eller fordi vejen var lukket eller jeg var kommet halvvejs ind i september, men trafikken var ikke slem. Kommer du i højsæson (juni-august), så forbered dig på trafik. Og ikke mindst at du ikke kan komme til på flere af parkeringspladserne – hvorfor du skal have god tid til dit ophold i parken for at justerer for det.

Hidden Lake Overlook

Logan Pass ligger i 2 kilometers højde og er et populært stop for dels at nyde udsigten (og måske se dyreliv) og for større og mindre hikes. Jeg havde udset mig turen ud til Hidden Lake Overlook. Knap 5 km i alt, med 200 højdemeter. Det går opad bakke næsten hele vejen derud, men det er anstrengelserne værd. Ved Hidden Lake Overlook har du et helt utroligt view ned mod en sø samt bjergtoppe og gletchere. Der er yderligere 1,5 miles ned til søen, men den tur sprang jeg over.

Tilbage ved besøgscenteret efter knap to timer på bjerget i begyndende regnvejr og lave temperaturer fik jeg varmen indenfor inden jeg kørte tilbage ned af bjerget den samme vej jeg var kommet op.

Jeg havde en håndfuld stop på vej ned bl.a ved Wild Goose Island Overlook. Her hjalp jeg et par med at genskabe et billede de havde taget samme sted 12 år tidligere.

Lake McDonald Lodge

Ude af parken igen, kørte jeg syd om Glacier National Park via Hwy 2. Ikke en dårlig rute, men regn gjorde det til lidt en øv oplevelse og man gider ikke rigtig stoppe efter så meget når det regner.

På vestsiden af Glacier kørte jeg atter ind i parken da det var muligt at komme ind til Lake McDonald Lodge (og lidt til). Lake McDonald Lodge er en af to historiske lodges i Glacier. Den anden er Many Glacier på østsiden af nationalparken.

Lake McDonald Lodge var i fuld gang selvom det var sidst på sæsonen og noget af Glacier National Park var lukket. Som du kan se af billederne, så er lokation og ikke mindst bygningens historie et stop eller en overnatning værd.

Whitefish, Montana

Jeg havde dog ikke en booket min overnatning i nationalparken, men i byen Whitefish. Jeg havde valgt Whitefish da den har lidt Historic Downtown. Ikke så meget jeg havde håbet, men nybyggeri holdes i samme stil, så downtown er ikke helt uden charme.

En tur op og ned af gaderne førte mig frem til The Great Northern Brewing Company, hvor endnu en flight lokkede.

Besøg Glacier National Park

Det er altid en god idé at tjekke en nationalparks hjemmeside inden du besøger den. Glacier National Park ligger i bjergene og højt mod nord. Det betyder parken er lukke om vinteren. Derudover, så er der kun en vej gennem parken. I højsæsonen er der mange besøgende og meget pres på parkens faciliteter. Du skal afsætte god tid til dit besøg, da turen gennem parken kan tage tid. Du skal også være forberedt på, at du ikke kan parkere allesteder fordi der er fyldt med andre besøgende. Planlæg derfor dit besøg i parken og overvej at bruge et par dage. På den måde kan du benytte dig af de busser der kører i parken hvor du ikke er afhængig af antallet a p-pladser. I 2022 skal du reservere adgang til parken på forhånd. Uden reservation, kan du ikke køre ind i parken. Her kan du finde mere info om reservation (og andet) i Glacier National Park.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Great Falls til Glacier National Park og videre sygdom parken til først Lake McDonald og endelig Whitefish, Montana.

Tidsreservation til nationalparker

I 2024 skal du reservere tid på forhånd for at komme ind i fem af de populære nationalparker i USA. Kravet svinger fra park til park. I nogle perioder er det kun i weekenderne, i andre gælder kravet alle dage. Det er nemt at bestille tid online og anbefales at gøre på forhånd. Udover reservation af adgang, så er der også nogle aktiviteter (primært hikes) der kræver reservation på forhånd.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Op på Pikes Peak med tog

156 sving til toppen af Pikes Peak i bil, men jeg tog toget, hvor stigningerne når op på 25 %. Der var køligt på toppen, men en god udsigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada