Philipsburg og Butte, Montana

Philipsburg er et hyggelig postkort og ligner en filmkulisse. Butte har mere kant men gemmer på godt med liv, trods det slidte ydre.

19 sep, 2019

Seværdige byer i Montana

Jeg havde googlet ‘Must See Montana towns’ før jeg tog afsted på denne roadtrip. Ikke alle amerikanske byer ligner den klassiske idyl du kender fra film og TV. Nogle stater har flere af de idylliske byer. Montana har desværre mange byer som er lidt kedelige. Derfor havde jeg lavet mit hjemmearbejde og bl.a fundet frem til Lewistown og Fort Benton, som jeg havde besøgt tidligere på turen. Philipsburg og Butte var de næste stop på min liste. Og Virginia og Nevada City var på programmet den følgende dag.

Philipsburg

Philipsburg er et perfekt roadtrip stop. Den er lille, ligger i bjergene og dens hovedgade ligner en filmkulisse. Philipsburg er en gammel mineby men det er ikke den industri byen lever af i dag. Nu er det turister der holder byen kørende. Det gør dog ikke besøget mindre interessant og flere ting føles stadig autentiske.

Jeg nuppede en sen frokost hos Doe Bros Soda Fountain. Sad desværre ikke i baren, så fik ikke kigget nærmere på de klassiske soda fountains.

På min lille tur rundt i byen besøgte jeg også The Sweet Palace. En overraskende stor slikbutik, der laver flere af deres ting selv. De havde et stort udvalg af en af mine svagheder: Salt Water Taffy (karameller). Kunne ikke dy mig og blandede en stor pose med en masse spændende smage til den videre roadtrip.

Butte, Montana

Butte er også en mineby men modsat Philipsburg er minedriften stadig aktiv. Du kan både se nærmere på den historiske del af minedriften og på den store åbne mine, som stadig er aktiv. De to ting så jeg nærmere på dagen efter, på vej ud af byen.

Minedriften er dog ikke helt nok til at holde alt kørende i Butte, og i downtown stod flere bygninger helt eller delvist tomme. Jeg boede på Finlen Hotel. Byens historiske hotel. Valgt for beliggenheden så jeg kunne gå rundt downtown.

Under den lidt flossede overflade gemmer der sig dog masser af liv i Butte. I hvertfald en torsdag aften.
Metals Sports Bar & Grill var mit første stop. En gammel bank der er restaurant og bar. Den gamle bankboks fylder på bagvæggen og der er dækket op inde i boksen.

Næste stop var Miners Hotel. Et nyere Boutique Hotel, som ser gammelt ud, men er nyt. I kælderen har de en speakeasy, 51 Below, hvor jeg fik et par drinks og hørte lidt live music.

Sidste stop var Slainte Butte America Pub. Måske Buttes bedste udvalg af øl. Her rendte jeg på ham der havde spillet musik på 51 Below tidligere. Han hedder Chad Okrusch, har en Ph.D og er Assistant Professor på Montana Tech. Vi fik en sludder om byen, historien og den gamle mine-by på toppen af byen.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Whitefish via den idylliske Philipsburg til den gamle mineby Butte, Montana.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Manitou Springs i Colorado

Manitou Springs hyggelige historiske downtown gav forårsfornemmelser, men først gik turen over et koldt og snefyldt Monarch Mountain.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada