ATV tour i Silverton, Colorado

En udsigt du ikke må misse i Silverton, er at opleve byen lidt fra oven. En ATV tour kan hjælpe dig op i mere end 4 km højde.

20 aug, 2018

Oplevelser i Silverton

Byen Silverton ligger isoleret i Colorados bjerge omkranset af høje tinder. Det er kun hovedgaden der er asfalteret og vinteren heroppe kan være slem.
Denne hårdhændethed har byen taget til sig, og mange af aktiviteterne du kan deltage i, er udendørs og udfordrende.

I Silverton går mange af aktiviteterne ud på, at komme op i højden i bjergene der omkranser byen. Enten ved egen kraft eller med motorkraft. I 2008 var jeg på en jeep tour op til de nedlagte mine-områder oven for Silverton.

På denne tur valgte jeg en ATV tour op i bjergene. Ikke noget tema, blot muligheden for at køre lidt ATV på (næsten) ufremkommelig veje og så selvfølgelig se byen lidt fra oven.

ATV tour i Silverton

Jeg havde bestilt og betalt turen hjemmefra. Jeg skulle blot møde op ved San Juan Back Country 8:15 der ligger på hovedgaden i Silverton.
Jeg vidste der ville være køligt denne morgen og et kig ud vinduet bekræftede det. Der var rimfrost på tagene og 7 grader.

Det var jeg forberedt på med lange bukser og en god fleece. Jeg lånte også nogle vanter ved tour firmaet.

Med lidt vand i rygsækken indfandt jeg mig ved ATV stedet og udfyldte de obligatoriske jeg-hæfter-for-ødelagt-ATV og det-er-min-egen-skyld-hvis-jeg-kommer-til-skade-eller-dør.

Her mødte jeg også min guide der, da han hørte jeg var fra Danmark (han gættede først Frankrig), straks fortalte han havde været i København en enkelt dag i 80’erne. Noget med han var udstationeret som soldat og skulle hente en bil i Bremerhaven eller Hamburg, men det involverede et besøg i København.

ATV brød sammen

Jeg har kørt ATV ture i USA og Canada flere gange, så ved hvad det er for en størrelse og krævede ikke så megen instruktion inden vi kunne komme afsted.

Vi var kun lige kommet i gang med turen og kørt de første stigninger da jeg så noget hænge løs under min guides ATV. Kort forinden havde guiden godt nok sagt han syntes hans ATV lød lidt underligt.
Nu var et-eller-andet knækket af og hang i et kabel under hans ATV.

Jeg fik febrilsk piftet og viftet med armene og efter nogle hundrede meter så han mig og fik stoppet.

Vi parkerede hans ATV i vejkanten, kørte tilbage til byen og fandt en ny til ham. Nu virkede alt og vi kørte mod toppen på bjerget.

Avanceret tour, men kanon udsigt i 4 km højde

Turen op var mere krævende end forventet. Guiden havde godt nok sagt advanced da vi snakkede, men dette var next level.

Viewet fra toppen kan du kun få hvis du hiker eller køre ATV eller off-road bil. En SUV får dig ikke derop.
Det var umuligt at tage billeder under kørsel. Vejen var simpelthen for ujævn og de løse sten kæmpe, så al koncentrationen blev brugt på at finde et nogenlunde spor og holde godt fast i biken.

Da vi endelig var på toppen summede begge arme op til albuen, men det glemte jeg da udsigten over byen Silverton kom til syne.

Vi var startet i 9300 ft (2834 meter) og stod nu af vores ATV i 13.300 ft højde (4053 meter).

Med en god zoom på kameraet kunne jeg komme tæt på byen.

Turen sluttede ikke her. Nu var vi oppe i et område med flere små veje rundt på bjerget, så vi kørte endnu mere off-road og så hvor langt vi kunne presse vores maskiner uden at sætte for meget på spil.

Turen gennem et løst klippeskred var lidt af en oplevelse, men da guiden senere skred sidelæns på en stejl nedkørsel var vi enige om, at vi havde moret os nok for denne gang.

Nedkørslen var udramatisk og nede igen fik jeg et billede af byen fra en højde de fleste kan hike op til.

Kør selv ATV i Silverton

Jeg kørte med sanjuanbackcountry.com på en to timers guidet tour. Du kan leje ATV og UTV på egen hånd eller tage på guidede ture, inkl jeep tours, hvor du ikke skal køre selv.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada