Royal Gorge Railroad, Colorado

Åbne togvogne, krig på skinnerne og 300 meter op til Royal Gorge Bridge nede fra bunden af kløften. En afslappende morgentur med Royal Gorge Railroad langs Arkansas River.

14. juni, 2012

Canon City som destination

Der var mening med galskaben da jeg på førstedagen havde sigtet efter Canon City et stykke syd for Denver.

Jeg ankom til byen sidst på eftermiddagen til godt 30 grader og tjekkede ind på et Econo Lodge, som lå lige ved mit næste mål: Royal Gorge Railroad. Det er en togstrækning som kører langs floden ind i Royal Gorge hvor der er godt 300 meter op til en hængebro som krydser floden.

Morgentur med Royal Gorge Railroad

Jeg havde booket en tur med første afgang kl 09:30 den næste dag, så der var ro på, fik slappet af og kom tidligt i seng (ikke meget andet at lave på disse kanter og jetlag drillede stadig).

Den næste morgen pakkede jeg bilen så jeg var klar til afgang nogle timer senere. Havde et andet tog jeg skulle nå i Manitou Springs senere på dagen, men mere om det i næste indlæg.

Jeg gik ned til Royal Gorge Railroad, fik fat i min billet og steg ombord. Der var ikke så mange med denne morgen, så ingen mas og jag.

Åbne vogne og snack-bar

Turen er på godt 2.5 timer ud og hjem ad samme strækning.
Jeg havde nøjes med en economy plads med adgang til den åbne vogn (35 dollars som jeg dog ikke betalte, men mere om det til sidst).

Der er også panorama pladser på første sal og dining cars hvor du kan få maden serveret. Vi havde en snack-bar som amerikanerne, traditionen tro, benyttede flittigt fra morgenstunden til hotdogs og alskens fastfood med tilhørende supersize drinks. Jeg havde lige spist morgenmad på motellet, så kunne fint holde sulten fra døren.

Langsomt ud af byen, med kig til fængslet

Da alle var ombord satte toget i gang og mens vi langsomt bevægede os ud af byen fik vi en række sikkerhedsinformationer som sluttede tids nok til at vi kunne få informationerne om byens fængsel med, som var den første historiske information på turen.

Canon City er en gammel guldgraverby, men tiden og ikke mindst den dårlige økonomi har sat sit præg på byen. I den storhedstid blev jernbanen anlagt. Faktisk ville to konkurrerende selskaber gerne køre gennem kløften, men det var der ikke plads til og de bekæmpede hinanden. Ikke i marketing materiale og i retssalene som i dag, men i åben krig langs strækningen hvor man indtog hinandens stationer. Det kaldes The Royal Gorge War og bl.a. Doc Holiday (fra Wyatt Earps possé deltog).

Royal Gorge Bridge

Efter godt en halv time inde i turen kommer man til Royal Gorge dybeste punkt (eller højeste om man vil). 300 meter oppe er Royal Gorge Bridge som jeg var oppe på i 2008. Fra Royal Gorge Bridge fortsætter turen en lille halv time videre ud på den anden side.

White water rafting ved Royal Gorge Bridge

På hele turen har man floden (Arkansas River) på sin venstre side. En gang i mellem kommer der et hold white water rafters forbi. Det var ikke så vildt da der ikke har været så megen nedbør i år.

Der var dog enkelte steder hvor der var lidt skvulp og bølger. Det bedste sted sad en fotograf klar til at fange de bedste øjeblikke.

Ude på den anden side af kløften holdt vi et lille stop og begyndte så at køre samme vej tilbage.

300 meter op til Royal Gorge bridge

Da vi nåede ind til Royal Gorge Bridge holdt vi atter en pause for at nyde udsigten. Med en god linse på kameraet kunne man fange de som gik på broen.

Der var dog også mennesker nede i kløften. Udover dem i gummibådene, så kan man, med en funicular (som er verdens stejleste incline togtur), komme ned i bunden hvis man besøger broen 300 meter oppe.

Der var godt vejr på turen og stort set alle fra min vogn nød turen i den åbne vogn.

Enkelte steder kommmer man tæt på klipperne.

Tilbage i Canon City skyndte jeg mig op til min bil og kørte mod Manitou Springs hvor jeg havde en aftale med et nyt tog.

Skal du tage turen med Royal Gorge Railroad?

Siden skovbranden i området i 2013, er togturen den nemmeste måde at komme ned i bunden af Royal Gorge, men jeg synes ikke det alene er togturen værd.
Er du alligevel ved Royal Gorge Bridge og har du tiden til togturen også (og vil du gerne have det hele med) så er togturen nok for dig. Men ellers er turen ikke så interessant at jeg kun vil køre efter den. Når du kører rundt i Colorado, er der flere muligheder for at komme med tog i nogle mere interessante områder. Bl.a. Durango/Silverton.
Her kan du finde mere info om togturen med Royal Gorge Railroad.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada