Four Corners, Earthship og Rio Grande Gorge Bridge

Efter Antelope Canyon og Monument Valley var det ved at være slut med de helt store naturoplevelser på denne tur. Retningen var nu stik øst mod Chicago, men der ventede stadig oplevelser som Four Corners, Earthship og Rio Grande Gorge Bridge.

Four Corners

Kun et sted i USA kan man være i fire stater på en gang. Det er ved Four Corners som ligger lige hvor Arizona, Utah, Colorado og New Mexico mødes.
Four Corners ligger ude midt i ingenting. Den nærmeste by er Teec Nos Pos og både den og Four Corners ligger midt i et Navajo indianerreservat, så by er at strække den lidt. Desværre er mange indianerreservater plaget af en utrolig fattigdom, så beboelse, butikker mm. disse steder er lidt som at komme til en anden verden.

Ved Four Corners betaler man et lille beløb for at komme ind. Selve stedet er ikke en naturoplevelse. Det er blot flad ørken, hvor stedet hvor de fire stater mødes er markeret med en platte i jorden og nogle info tavler rundt om.

Som en ramme om stedet er der sat boder op hele vejen rundt, hvor de lokale indianere sælger smykker.Four Corners kan ikke måle sig med nogle af de andre naturoplevelser i området, så jeg vil ikke anbefale man kører en omvej for at komme forbi. Er man på de kanter, så bør man køre forbi

Earthship

Efter Four Corners havde vi et langt stræk på tværs af det nordlige New Mexico. Vi havde sat os for at krydse Rio Grand Gorge Bridge ved Taos. Kort før vi kom til broen så vi nogle underlige bygningsværker rundt om i landskabet. Der var ikke meget byggeri i området, så de stak ud, men på mere end en måde. De var nemlig meget specielle i deres arkitektur.

Lidt senere fandt vi ud af hvad det var, nemlig Earthship. Det svarer til det danske Frilands-projekt og er selvbyggerhuse bygget af genbrugsmateriale.Rio Grande Gorge Bridge

Med 200 meter høje klipper ned til Rio Grande står Rio Grande gorge Bridge majestætisk i området og spænder kløften. Det er den 5. højeste bro i USA (den højeste er Royal Gorge bridge i Colorado, som vi krydsede i 2008).
Der er et decideret rest-stop på den ene side af broen, men der kan man ikke komme ud på den, men får de bedste bro billeder derfra. For at komme det, skal man stoppe henne ved broen (der er p-pladser til det) og man kan stoppe på begge sider af broen. På den ene side af broen holdt en gammel skolebus med hippie bemaling som solgte forfriskninger. Ting som var i den Earthship ånd vi oplevede lidt oppe af vejen.Vi var heldige at opleve noget af det dyreliv som faktisk trives på de stejle skråninger.

Bjerge, regn, kulde og solnedgang

Vi besluttede os for at køre igennem denne dag. Det betød vi kom gennem nogle bjergpas fra Taos, op til Eagle Nest Lake og videre til Cimarron. Gennem bjergene oplevede vi lidt regnvejr og selvom det ikke var de store højdeudsving, så fik vi nogle gevaldige temperaturudsving og vi oplevede den koldeste temperatur på hele turen (både dag og nat): 56 f – 13 c.Vi nåede først vores stop for natten i Trinidad, Colorado, efter solnedgang, så vi fik en solnedgang i bjergene.


Klik på billedet for fuld størrelse.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada