Four Corners, Earthship og Rio Grande Gorge Bridge

Efter Antelope Canyon og Monument Valley var det ved at være slut med de helt store naturoplevelser på denne tur. Retningen var nu stik øst mod Chicago, men der ventede stadig oplevelser som Four Corners, Earthship og Rio Grande Gorge Bridge.

Four Corners

Kun et sted i USA kan man være i fire stater på en gang. Det er ved Four Corners som ligger lige hvor Arizona, Utah, Colorado og New Mexico mødes.
Four Corners ligger ude midt i ingenting. Den nærmeste by er Teec Nos Pos og både den og Four Corners ligger midt i et Navajo indianerreservat, så by er at strække den lidt. Desværre er mange indianerreservater plaget af en utrolig fattigdom, så beboelse, butikker mm. disse steder er lidt som at komme til en anden verden.

Ved Four Corners betaler man et lille beløb for at komme ind. Selve stedet er ikke en naturoplevelse. Det er blot flad ørken, hvor stedet hvor de fire stater mødes er markeret med en platte i jorden og nogle info tavler rundt om.

Som en ramme om stedet er der sat boder op hele vejen rundt, hvor de lokale indianere sælger smykker.Four Corners kan ikke måle sig med nogle af de andre naturoplevelser i området, så jeg vil ikke anbefale man kører en omvej for at komme forbi. Er man på de kanter, så bør man køre forbi

Earthship

Efter Four Corners havde vi et langt stræk på tværs af det nordlige New Mexico. Vi havde sat os for at krydse Rio Grand Gorge Bridge ved Taos. Kort før vi kom til broen så vi nogle underlige bygningsværker rundt om i landskabet. Der var ikke meget byggeri i området, så de stak ud, men på mere end en måde. De var nemlig meget specielle i deres arkitektur.

Lidt senere fandt vi ud af hvad det var, nemlig Earthship. Det svarer til det danske Frilands-projekt og er selvbyggerhuse bygget af genbrugsmateriale.Rio Grande Gorge Bridge

Med 200 meter høje klipper ned til Rio Grande står Rio Grande gorge Bridge majestætisk i området og spænder kløften. Det er den 5. højeste bro i USA (den højeste er Royal Gorge bridge i Colorado, som vi krydsede i 2008).
Der er et decideret rest-stop på den ene side af broen, men der kan man ikke komme ud på den, men får de bedste bro billeder derfra. For at komme det, skal man stoppe henne ved broen (der er p-pladser til det) og man kan stoppe på begge sider af broen. På den ene side af broen holdt en gammel skolebus med hippie bemaling som solgte forfriskninger. Ting som var i den Earthship ånd vi oplevede lidt oppe af vejen.Vi var heldige at opleve noget af det dyreliv som faktisk trives på de stejle skråninger.

Bjerge, regn, kulde og solnedgang

Vi besluttede os for at køre igennem denne dag. Det betød vi kom gennem nogle bjergpas fra Taos, op til Eagle Nest Lake og videre til Cimarron. Gennem bjergene oplevede vi lidt regnvejr og selvom det ikke var de store højdeudsving, så fik vi nogle gevaldige temperaturudsving og vi oplevede den koldeste temperatur på hele turen (både dag og nat): 56 f – 13 c.Vi nåede først vores stop for natten i Trinidad, Colorado, efter solnedgang, så vi fik en solnedgang i bjergene.


Klik på billedet for fuld størrelse.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top