Monument Valley

Fra byen Page kørte vi nogle timer øst på. Vi skiftede formiddagens oplevelser i de smalle kløfter i Antelope Canyon ud med de åbne vidder og de spetakulære klippesøjler i Monument Valley.

klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_17_orOplevelsen nedenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Fra Page til Monument Valley

Monument Valley ligger på grænsen mellem Arizona og Utah i Arizonas nordøstlige hjørne. Køreturen fra Page til Monument Valley tager 2.5 time og der er ikke rigtig noget seværdigt over den. Så snart man har forladt Page bliver der langt mellem alting.
Når man drejer fra i Kayenta og kører nordpå mod Monument Valley åbner landskabet sig og man får nogle smagsprøver på, hvad der venter en i Monument Valley.


Monument Valley

Monument Valley er en del af Navajo Park & Recreation og er en af de mange Tribal Parks der ligger i Navajo reservatet. Det betyder Monument Valley er drevet på samme måde som en National Park og man skal betale for at komme ind i den – 5$ pr. person.
I Monument Valley er der kun en overnatningsmulighed – The view Hote – og det er det man kommer til lige efter indgangen. Her er der også souvenirbutik, restaurant mm. Jeg anbefaler man bestiller rigtig god tid i forvejen. Vi prøvede 4 måneder i forvejen, men der var optaget. Kan være nemmere uden for højsæsonen.

Hvis man er heldig at få en overnatning på hotellet, så har man en utrolig udsigt til monument Valley fra sit værelse, men for at komme rigtig tæt på er der to muligheder: Køre en tur i orådet i sin egen bil eller tage på en guidet jeep tur, som kommer ind i områder man ellers ikke kan komme i.

Vi valgte at køre turen selv. Ved indgangen står der at 4-wheel drive recommended og High Clearance. Vi var godt udstyret med vores Ford Escape, men turen var ikke så dramatisk som skiltene foreslog. Vi så nogle der kørte samme rute som os i deres Mercedes E klasse.

Så har man en almindelig sedan udlaejningsbil, så kan man godt køre turen selv. Man skal blot køre lidt forsigtigt/langsomt i nogle områder. Hvis det regner mens man er der, kan jeg godt forestille mig man vil få det svært i en almindelig bil, men det er ikke umuligt at køre turen selv.

Det meste af ruten rundt i Monument Valley er ensrettet, med god plads til impulsive stop. Der er også en række stop lagt ind hvor man får nogle af de klassiske views af Monument Valley.Indianerboder i Monument Valley

Ved mange af disse stop var der små boder drevet af de lokale indianer. Her sælges primært smykker, men enkelte steder kan man også købe vand, sodavand is mm.

Monument Valley panoramabilleder

Det største problem med Monument Valley mht. billeder er, at man enten er meget langt fra eller rigtig tæt på. Det kan være en udfordring når man skal have nogle gode billeder i kassen. Heldigvis har mit ene kamera en panorama funktion og den kom på overarbejde i Monument Valley hvor panoramabilleder hjælper godt til at videreringe den udsigt man har de forskellige steder i parken.
Her er en samling af de bedste fra vores besøg:

Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.

Støvet oplevelse i Monument Valley

Man kan ikke undgå det fine ørkenstøv når man kører rundt i området og efter et par timer rundt i terrænet ved Monument Valley har det sat sit tydelige præg på din bil. Vi tog et billede før og efter af vores bagsmæk.


Overnatning i Mexican Hat

På trods af, at vi var tidligt ude havde vi ikke sikret os en overnatning på The View Hotel i Monument Valley. De to andre overnatningsmuligheder i nærheden af Monument Valley er i Kayenta (hvilket var i den forkerte retning for os) og så Mexican Hat (det hedder byen faktisk).
Mexican Hat kan man knapt kalde en by, men de har 3-4 overnatningssteder. Vi havde booket en overnatning på San Juan Inn, hvor vi sluttede dagen med en Navajo ret: Navajo beef stew og fry bread.


klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_17_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Manzanar War Relocation Center

Mange kan huske Pearl Harbor i 1941, men mange ved ikke at USA satte 110.000 japanere, der boede i USA, i koncentrationslejre. I Manzanar var 10.000 indespærret.

Vinsmagning i Santa Barbara

Santa Barbara er en lille perle lidt nord for Los Angeles. Et perfekt stop på Highway 1 med både strand og vinsmagning.

16 Comments

 1. Hej Rene,

  Super god side, som jeg brugte i forbindelse med vores tur i juli 2015. Til dem som bor på The View, vil jeg bare gøre opmærksom på at de viser John Wayne westerns om aftenen på hotellets mur. Det er helt specielt, da filmene de har valgt at vise, er nogen der er optaget lige nedenfor, hvilket gør oplevelsen endnu større. Dette blot til info, til fremtidige gæster på hotellet.

  1. Hej Rene

   Tak for en fantastisk hjemmeside, som har været inspiration for begge vores USA-ture.

   For 2 år siden var vi i Monument Valley, og det var umuligt selv at køre rundt.

   Vi har lige besøgt stedet igen, og Navaho´erne har været i gang med at forbedre forholdene væsentligt, så nu kan det sagtens lade sig gøre at køre rundt, fx kørte der en Mustang bag os.

   Entreen er i øvrigt nu på 20$.

   Vi kan anbefale at køre turen ad HW 163 fra Bluff via Mexican Hat, hvor landskabet fra vejen giver en helt utrolig visuel naturoplevelse.

 2. Kære René,

  Sikke en fantastisk hjemmesidde du har lavet her, jeg har læst den i flere år og planlagt mange forskellige roadtrips i mit hovede.

  Nu er det dog på tid og blive konkret. Vi er på en jordomrejse (Lige nu er vi på Puerto Rico)
  og har bestemt os for at Flyve til Las Vegas i morgen for at køre til Grand Canyon, San Francisco, Los Angeles og San Diego. Vi har ca en månede og så skal vi til florida og holde jul med noget familie.

  Vi er to, men kun den ene har kørkort derfor har jeg prøvet ikke at lave for lange stræk. er det lykkes?

  Det kunne være så sejt hvis du har tid til at se på ruten og give dit besyv med.

  Jeg kan ikke helt finde ud af hvad vi skal gøre omkring Monument Valley, når jeg ser på det virker det som om vi skal køre nord til monument valley og derefter syd på igen til Page. Kan ikke rigtigt finde en anden måde at gøre det på.

  Det skal siges at alt andet end Las Vegas, Grand Canyon, San Francisco, Los Angeles og San Diego kan der ændres ved, intet udover fly og hotel i vegas er booket endnu.

  Jeg beklager at den følgende tekst er på engelsk, men den har været sendt til familien i Florida..

  21 Fly from Puerto Rico to Las Vegas

  22 Las Vegas (The LINQ)

  23 Las Vegas (The LINQ)

  24 Las vegas to Grand Canyon south rim.
  On the way: Hoover Dam, Sunset Crater National Monument, Wupatki National Monument*, Desert View Overlook, Desert View Overlook.

  25 A full day at the Grand Canyon

  26 Grand Canyon to Page
  Driving north trough Monument valley then vest to Page.
  Overnight Page.

  27 Page to Zion NP.
  Overnight Zion NP.

  28 Zion trough death valley towards Yosemite NP.
  Through Death valley and then head south around the mountains overnight Bakersfield.

  29 Bakersville to Yosemite Village.
  Overnight Yosemite.

  30 Fullday Yosemite.
  Overnight Yosemite.

  1 Yosemite to San Francisco
  Overnight San Francisco
  End car rental in San Fransisco and rely on Public transportation while in San Francisco.

  2 San Francisco

  3 San Francisco

  4 San Francisco

  5 San Francisco

  6 San Francisco

  7 San Francisco
  Pick up new rental car

  8 Drive San Francisco to Los Angeles
  Overnight somewhere along the rute.

  9 Drive San Francisco to Los Angeles
  Visit Solvang in the way.
  Overnight Los Angeles

  10 Los Angeles

  11 Los Angeles

  12 Los Angeles

  13 Los Angeles

  14 Los Angeles

  15 Driving from Los Angeles to San Diego
  Overnight San Diego

  16 San Diego

  17 Flight from San Diego to Tampa

  Jeg glæder mig til at hører dine tanker, igen tak for dit store arbejde på denne side.

  Alt godt fra Caribien,
  Jakob –

  1. @ Jakob

   Tak for ros.

   Der er nogle dage som er alt for lange. Også selvom i havde været to til at køre.

   24.
   Las Vegas til South Rim er 5 timers non-stop kørsel. Hvis i stopper ved Hoover Dam, skal i minimum afsætte to timer hvis i vil på rundtur og op på Hover Dam Bypass.
   Der går også 2 timer til at køre forbi Sunset.
   Den Desert View Overlook jeg kan finde, ligger vest for Las Vegas og er en omvej.

   26.
   Det bliver også en lang dag. Der er 4 timers kørsel til monument.
   To timer til at opleve stedet.
   Og to timers non-stop kørsel til Page.

   28.
   Dette kan i ikke.
   Der er 9 timers non-stop kørsel fra Zion via Death Valley til Bakersfield.
   Med trafik, pauser og stop i Death Valley, er det 13-14 timer på farten.

   Drop nogle dage i SF og LA for at bruge lidt mere på de lange dage.

   Det kan nok ikke betale sig at afleverer bil i SF, da i skal betale envejsgebyr. Her kan du se mere om envejsgebyr.

 3. Hej
  Er der nogen eller nogle, der ved om februar/marts regnes for højsæson i USA? Vi vil køre fra Phoenix og så ser Grand Canyon og regner med at overnatte før Monument Valley.

  1. @ Stig

   På det tidspunkt er det ikke højsæson i de områder du skal til, så det er til at komme til. Til gengæld har bl.a. Monument Valley ikke åbent så længe hver dag som i højsæson, så det skal du lige tjekke.

 4. Hej Rene
  VI er ved at planlægge vores tur til september og har besluttet at smutte forbi monument valley. Nu er det så at vi opdager mange steder på nettet hvor der står at man ikke må køre på “unpaved roads” i rental cars. Dette skulle stå i en af de clauses som man jo nok alt for sjældent læser. Er dette noget du ved noget mere om?
  På forhånd tak
  Marc

  1. @ Marc

   Der er ikke noget at være nervøs for. Den smule grusvej i kan køre på i Monument Valley er ikke noget i kan ødelægge jeres lejeaftale på. Dog vil jeg ikke anbefale turen hvis i kører i en almindelig bil (sedan, cabriolet). Skal helst køre i en bil med frihøjde (SUV) – eller så kan i godt få lidt problemer.

   Der er grusvej i flere af nationalparkerne i USA, og det er ikke dem de prøver at skrive sig ud af i lejeaftalerne. Det er hvis i kører decideret off-road og smadre bilen “bevidst”. Så dækker forsikringen ikke.

 5. Tusind tak for de gode ideer. De passer jo perfekt ind i vores plan som stop mellem Monument valley og Zion – de er nu skrevet på planen:-)… det ser utrolig flot ud. Mærkelig nok beskriver ingen af vores mange rejsebøger disse 3 steder!!

  Vi får lige kigget på overnatningerne i Yosemite, der er jo en del at sætte sig ind i:-)

  Mange hilsner
  Maria

 6. Hej Rene

  Spændende at læse om dit besøg i Monument valley. Vi planlægger en tur til sommer, også med stop i Monument valley.
  Jeg kan forstå at du ikke kunne få et værelse på The View, det ser også ud som om at at er optaget når vi skal dertil om et halvt år… Hvor boede i som alternativ??

  Vh Maria

  1. Hej Maria

   Jeg tror der har været noget galt med deres hjemmeside da du har prøvet at booke!!! Nu ved jeg jo ikke hvornår præcist i skulle være der.. men jeg har prøvet mange datoer i juli 2013 og der er ledige værelser på alle dage.
   Så prøve lige igen 🙂 ellers skriv direkte til hotellet på mail.

   Vi boede der i sommeren 2012 og det var en helt vild flot udsigt at have fra altanen… solnedgang og opgang samt stjernehimmel var ligedes fantastisk.
   Husk at køre turen rundt nede i dalen selv.. fed tur.. Den er lidt barsk og bumlet lige i starten.. men når man er nede er der fin grus vej.

   God tur.

   Morten

   1. Tusind tak for svar! Det var en stor hjælp.
    Vi har søgt på expedia og hotels.com.. men super tip at søge på deres egen side, der kan vi også se ledige værelser, det vidste vi ikke at man kunne:-)
    Tak for tippet med køreturen, det er noget vi har diskuteret hvorvidt man selv kan eller skal tage arrangeret tur. Vi vil helt sikkert køre turen selv:-)

    Kan du svare på om morgenmad er med i prisen eller hvad det koster?

    Tak igen og godt nytår

    Maria

    1. Hej Maria
     Jeg vil anbefale altid lige at søge på hotellets/motellets egen hjemmeside. det er som regel billigere på hotels.com eller lign. men sommetider er det billigere, eller mulighed for bedre værelser på deres egen hjemmeside.
     Ligeledes er der mange lokale/private moteller og lign. som slet ikke er på de normale søgemaskiner… nogle af disse steder er virkelig en autentisk måde at overnatte på. find nogle af disse ved bla. at bruge tripsadvisor.

     Nu kender jeg jo slet ikke jeres rute mm. men kunne da sikkert anbefale nogle steder hvis i kom nogle af de samme steder som vi gjorde i sommers.
     Kunsten er jo at finde nogle gode, spændende og måske lidt anderledes overnatningssteder uden at give en formue for det.

     Vedr. det at køre turen rundt selv i monument valley så kan jeg huske jeg selv tænkte i starten af turen at det godt nok var en dårlig vej og måske en dum ide at køre selv… men det var kun de første max 500 m. så var der ingen problemer.. så både sportsvogne og autocampere køre turen.
     Ligeledes er de guidet ture noget dyre synes jeg… og det så ikke behageligt ud at sidde der bagpå div. pickup.
     De køre vist nok lidt mere ind i området end du kan køre selv… men vi have en super oplevelse på den over 25 km. lange kør selv tur.
     Dog måtte vi ofre en 5 $ bilvask da bilen var helt rød af støv 🙂 Men selv det var en oplevelse da det ikke er som i danmark… her sidder man i bilen og bliver kørt på et transportbånd igennem vasken. (kan ikke huske hvor vi vaskede bilen… men et stykke fra monument valley)

     Morgenmaden er IKKE med i prisen, men du får nogle rabatkuponer til restauranten når du bor på deres hotel…
     jeg tror den kostede omkring 15 – 20 dollar, men omkring 7-9 dollar med kuponerne.
     Og det er Super lækkert og man sidder med en mere end fantastisk udsigt.
     Kommer i 5 min. før de åbner eller bare er heldige kan man sidde lige ved de store vinduer. (så bliver det ikke smukkere 🙂

     Har du flere spørgsmål spørger du bare løs 🙂

     Morten

     1. Tusind tak for dine gode og udførlige svar!

      Vi har været på en del af turen før, men vores rute til sommer bliver:

      L.A
      Mojave (Nyt)
      Las Vegas
      Grand Canyon
      Monument Valley (Nyt)
      Zion (Nyt)
      Furnace Creek – Death Valley (Nyt)
      Mono Lake og Bodie ghost Town (Nyt)
      Yosemite
      San Francisco
      Monterey
      Solvang
      L.A

      Der er plads til ændringer hvis du har nogle gode råd:-)

      Hvis du har et godt tip til overnatninger også de steder vi har været før er vi meget interesserede, da vi gerne vil prøve nyt. I Yosemite boede vi på View Lodge og som det eneste sted på ruten er det nok der vi bor igen da vi ikke kan se at der er så mange andre muligheder, jo mindre man vil væk fra Parken. Vi rejser med børn på 4 og 10 år:-)

      Håber jeg også kan være behjælpelig med rejsetips, vi rejser i USA for 5. år, vi må sige at området New England/Canada/Rhode Island mm. er meget anbefalelsesværdigt:-)

      Mange hilsner
      Maria

     2. @ Maria

      Jeg vil anbefale i tager området omkring Page med på ruten. Her har du Horseshoe Bend, Lake Powell og Antelope Canyon.

      Mht. overnatning i Yosemite, så er View Lodge slet ikke inde i parken. Prøv om ikke i kan finde noget indenfor budget (og book tidligt) her: http://www.travelyosemite.com/lodging/yosemite-lodging-experience/
      Det er alle de overnatningsmuligheder der er nede i Yosemite Valley og midt inde i parken og den allerbedste måde at opleve og overnatte i parken. Jeg boede selv inde i Yosemite Valley i september, 2012.

     3. Hej igen Maria

      Vi rejste med min datter på 5, så vi vægtede selvfølgelig også en del “børne” ting på vores tur. Bla. havde vi pool på de fleste overnatningssteder da hun elsker at bade.
      Nu kender jeg jo slet ikke jeres budget, forventninger mm. men jeg vil da nævne følgende.

      Vedr. Antelope Canyon så bestil tider enten klokken 10.00 eller 12.00. disse tider er lidt dyrere, men lyset er så meget federe og det hele så meget mere smukt. Vi havde en tur klokken 12.00 og turen ind gennem grotten var meget smuk. da vi skulle ud igen var lyset forsvundet lidt og det var en helt anden oplevelse (altså dårligere oplevelse) Husk at hvis i kommer fra monument valley så er der en times tidsforskel.

      I Zion boede vi på http://www.zionparkmotel.com , ikke noget særligt.. lidt gammeldags, men pænt og rent. Det ligger perfekt lige midt i byen… shuttelbus stopper lige uden foran, lige ved de fleste restauranter og sidst men ikke mindst… de har en lækker pool med en lille vandruchebane. Meget lækkert for børnene..

      På Vejen fra Grand Canyon ud til monument valley køre i forbi Dinosaur Track (se http://www.tripadvisor.dk/ShowUserReviews-g31391-d1829566-r105865503-Dinosaur_Tracks-Tuba_City_Arizona.html )
      Det er temmelig imponererne at se alle disse spor sat for mange millioner år siden. Især hvis jeres børn skulle være intereseret i dinosaurer er det spændende.
      Der er nogle fattige indianere som meget gerne viser en rundt og fortæller. Umildbart koster det ikke noget, men de vil gerne have en donation. vi gav den flinke mand 20 $ og han blev meget glad.

      I Yosemite boede vi i Curry Village. i et TELT.. men med trægulv og rigtige senge. Alt overnatning er meget dyrt i Yosemite så det kan virke af meget at skulle betale 750 kr. for et telt for en nat.
      For en eller to nætter er det fint.. mere så ville jeg finde noget andet.. men igen.. min datter synes det var fantastisk at skulle sove i telt. så er jeres børn til det og det kun er for en nat eller to.. så prøv det 🙂
      Husk at besøge mariposa grove i Yosemite.. KÆMPE træer.. KÆMPE oplevelse. og en god travetur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada