Monument Valley

Fra byen Page kørte vi nogle timer øst på. Vi skiftede formiddagens oplevelser i de smalle kløfter i Antelope Canyon ud med de åbne vidder og de spetakulære klippesøjler i Monument Valley.

klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_17_orOplevelsen nedenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Fra Page til Monument Valley

Monument Valley ligger på grænsen mellem Arizona og Utah i Arizonas nordøstlige hjørne. Køreturen fra Page til Monument Valley tager 2.5 time og der er ikke rigtig noget seværdigt over den. Så snart man har forladt Page bliver der langt mellem alting.
Når man drejer fra i Kayenta og kører nordpå mod Monument Valley åbner landskabet sig og man får nogle smagsprøver på, hvad der venter en i Monument Valley.

Monument Valley

Monument Valley er en del af Navajo Park & Recreation og er en af de mange Tribal Parks der ligger i Navajo reservatet. Det betyder Monument Valley er drevet på samme måde som en National Park og man skal betale for at komme ind i den – 5$ pr. person.
I Monument Valley er der kun en overnatningsmulighed – The view Hote – og det er det man kommer til lige efter indgangen. Her er der også souvenirbutik, restaurant mm. Jeg anbefaler man bestiller rigtig god tid i forvejen. Vi prøvede 4 måneder i forvejen, men der var optaget. Kan være nemmere uden for højsæsonen.

Hvis man er heldig at få en overnatning på hotellet, så har man en utrolig udsigt til monument Valley fra sit værelse, men for at komme rigtig tæt på er der to muligheder: Køre en tur i orådet i sin egen bil eller tage på en guidet jeep tur, som kommer ind i områder man ellers ikke kan komme i.

Vi valgte at køre turen selv. Ved indgangen står der at 4-wheel drive recommended og High Clearance. Vi var godt udstyret med vores Ford Escape, men turen var ikke så dramatisk som skiltene foreslog. Vi så nogle der kørte samme rute som os i deres Mercedes E klasse.

Så har man en almindelig sedan udlaejningsbil, så kan man godt køre turen selv. Man skal blot køre lidt forsigtigt/langsomt i nogle områder. Hvis det regner mens man er der, kan jeg godt forestille mig man vil få det svært i en almindelig bil, men det er ikke umuligt at køre turen selv.

Det meste af ruten rundt i Monument Valley er ensrettet, med god plads til impulsive stop. Der er også en række stop lagt ind hvor man får nogle af de klassiske views af Monument Valley.Indianerboder i Monument Valley

Ved mange af disse stop var der små boder drevet af de lokale indianer. Her sælges primært smykker, men enkelte steder kan man også købe vand, sodavand is mm.

Monument Valley panoramabilleder

Det største problem med Monument Valley mht. billeder er, at man enten er meget langt fra eller rigtig tæt på. Det kan være en udfordring når man skal have nogle gode billeder i kassen. Heldigvis har mit ene kamera en panorama funktion og den kom på overarbejde i Monument Valley hvor panoramabilleder hjælper godt til at videreringe den udsigt man har de forskellige steder i parken.
Her er en samling af de bedste fra vores besøg:

Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.
Klik på billedet for fuld størrelse.

Støvet oplevelse i Monument Valley

Man kan ikke undgå det fine ørkenstøv når man kører rundt i området og efter et par timer rundt i terrænet ved Monument Valley har det sat sit tydelige præg på din bil. Vi tog et billede før og efter af vores bagsmæk.


Overnatning i Mexican Hat

På trods af, at vi var tidligt ude havde vi ikke sikret os en overnatning på The View Hotel i Monument Valley. De to andre overnatningsmuligheder i nærheden af Monument Valley er i Kayenta (hvilket var i den forkerte retning for os) og så Mexican Hat (det hedder byen faktisk).
Mexican Hat kan man knapt kalde en by, men de har 3-4 overnatningssteder. Vi havde booket en overnatning på San Juan Inn, hvor vi sluttede dagen med en Navajo ret: Navajo beef stew og fry bread.


klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_17_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Hike til Lone Pine Lake

Hiken til Lone Pine Lake er alle anstrengelserne værd. Turen byder på utrolige udsigter og søen er noget af det mest billedeskønne i området.

8 Comments

 1. Hej Rene,

  Super god side, som jeg brugte i forbindelse med vores tur i juli 2015. Til dem som bor på The View, vil jeg bare gøre opmærksom på at de viser John Wayne westerns om aftenen på hotellets mur. Det er helt specielt, da filmene de har valgt at vise, er nogen der er optaget lige nedenfor, hvilket gør oplevelsen endnu større. Dette blot til info, til fremtidige gæster på hotellet.

  1. Hej Rene

   Tak for en fantastisk hjemmeside, som har været inspiration for begge vores USA-ture.

   For 2 år siden var vi i Monument Valley, og det var umuligt selv at køre rundt.

   Vi har lige besøgt stedet igen, og Navaho´erne har været i gang med at forbedre forholdene væsentligt, så nu kan det sagtens lade sig gøre at køre rundt, fx kørte der en Mustang bag os.

   Entreen er i øvrigt nu på 20$.

   Vi kan anbefale at køre turen ad HW 163 fra Bluff via Mexican Hat, hvor landskabet fra vejen giver en helt utrolig visuel naturoplevelse.

 2. Kære René,

  Sikke en fantastisk hjemmesidde du har lavet her, jeg har læst den i flere år og planlagt mange forskellige roadtrips i mit hovede.

  Nu er det dog på tid og blive konkret. Vi er på en jordomrejse (Lige nu er vi på Puerto Rico)
  og har bestemt os for at Flyve til Las Vegas i morgen for at køre til Grand Canyon, San Francisco, Los Angeles og San Diego. Vi har ca en månede og så skal vi til florida og holde jul med noget familie.

  Vi er to, men kun den ene har kørkort derfor har jeg prøvet ikke at lave for lange stræk. er det lykkes?

  Det kunne være så sejt hvis du har tid til at se på ruten og give dit besyv med.

  Jeg kan ikke helt finde ud af hvad vi skal gøre omkring Monument Valley, når jeg ser på det virker det som om vi skal køre nord til monument valley og derefter syd på igen til Page. Kan ikke rigtigt finde en anden måde at gøre det på.

  Det skal siges at alt andet end Las Vegas, Grand Canyon, San Francisco, Los Angeles og San Diego kan der ændres ved, intet udover fly og hotel i vegas er booket endnu.

  Jeg beklager at den følgende tekst er på engelsk, men den har været sendt til familien i Florida..

  21 Fly from Puerto Rico to Las Vegas

  22 Las Vegas (The LINQ)

  23 Las Vegas (The LINQ)

  24 Las vegas to Grand Canyon south rim.
  On the way: Hoover Dam, Sunset Crater National Monument, Wupatki National Monument*, Desert View Overlook, Desert View Overlook.

  25 A full day at the Grand Canyon

  26 Grand Canyon to Page
  Driving north trough Monument valley then vest to Page.
  Overnight Page.

  27 Page to Zion NP.
  Overnight Zion NP.

  28 Zion trough death valley towards Yosemite NP.
  Through Death valley and then head south around the mountains overnight Bakersfield.

  29 Bakersville to Yosemite Village.
  Overnight Yosemite.

  30 Fullday Yosemite.
  Overnight Yosemite.

  1 Yosemite to San Francisco
  Overnight San Francisco
  End car rental in San Fransisco and rely on Public transportation while in San Francisco.

  2 San Francisco

  3 San Francisco

  4 San Francisco

  5 San Francisco

  6 San Francisco

  7 San Francisco
  Pick up new rental car

  8 Drive San Francisco to Los Angeles
  Overnight somewhere along the rute.

  9 Drive San Francisco to Los Angeles
  Visit Solvang in the way.
  Overnight Los Angeles

  10 Los Angeles

  11 Los Angeles

  12 Los Angeles

  13 Los Angeles

  14 Los Angeles

  15 Driving from Los Angeles to San Diego
  Overnight San Diego

  16 San Diego

  17 Flight from San Diego to Tampa

  Jeg glæder mig til at hører dine tanker, igen tak for dit store arbejde på denne side.

  Alt godt fra Caribien,
  Jakob –

  1. @ Jakob

   Tak for ros.

   Der er nogle dage som er alt for lange. Også selvom i havde været to til at køre.

   24.
   Las Vegas til South Rim er 5 timers non-stop kørsel. Hvis i stopper ved Hoover Dam, skal i minimum afsætte to timer hvis i vil på rundtur og op på Hover Dam Bypass.
   Der går også 2 timer til at køre forbi Sunset.
   Den Desert View Overlook jeg kan finde, ligger vest for Las Vegas og er en omvej.

   26.
   Det bliver også en lang dag. Der er 4 timers kørsel til monument.
   To timer til at opleve stedet.
   Og to timers non-stop kørsel til Page.

   28.
   Dette kan i ikke.
   Der er 9 timers non-stop kørsel fra Zion via Death Valley til Bakersfield.
   Med trafik, pauser og stop i Death Valley, er det 13-14 timer på farten.

   Drop nogle dage i SF og LA for at bruge lidt mere på de lange dage.

   Det kan nok ikke betale sig at afleverer bil i SF, da i skal betale envejsgebyr. Her kan du se mere om envejsgebyr.

 3. Hej
  Er der nogen eller nogle, der ved om februar/marts regnes for højsæson i USA? Vi vil køre fra Phoenix og så ser Grand Canyon og regner med at overnatte før Monument Valley.

  1. @ Stig

   På det tidspunkt er det ikke højsæson i de områder du skal til, så det er til at komme til. Til gengæld har bl.a. Monument Valley ikke åbent så længe hver dag som i højsæson, så det skal du lige tjekke.

 4. Hej Rene
  VI er ved at planlægge vores tur til september og har besluttet at smutte forbi monument valley. Nu er det så at vi opdager mange steder på nettet hvor der står at man ikke må køre på “unpaved roads” i rental cars. Dette skulle stå i en af de clauses som man jo nok alt for sjældent læser. Er dette noget du ved noget mere om?
  På forhånd tak
  Marc

  1. @ Marc

   Der er ikke noget at være nervøs for. Den smule grusvej i kan køre på i Monument Valley er ikke noget i kan ødelægge jeres lejeaftale på. Dog vil jeg ikke anbefale turen hvis i kører i en almindelig bil (sedan, cabriolet). Skal helst køre i en bil med frihøjde (SUV) – eller så kan i godt få lidt problemer.

   Der er grusvej i flere af nationalparkerne i USA, og det er ikke dem de prøver at skrive sig ud af i lejeaftalerne. Det er hvis i kører decideret off-road og smadre bilen “bevidst”. Så dækker forsikringen ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada