Crested Butte i Colorado

Crested Butte bød velkommen med meterhøje snedriver. Turen dertil gik gennem naturskønne områder og den kendte western by, Ouray.

14 april, 2022

Turen til Crested Butte

Crested Butte er endnu en ikonisk og hyggelig by i Colorado. Som med Steamboat Springs og Telluride tidligere på denne roadtrip så er Crested Butte et skisportområde. Pga. sneen var der også kun en vej ind (og ud) fra byen på denne årstid (april).

Som med alle daglige ruter på denne roadtrip, havde jeg tjekket vejenes beskaffenhed inden afgang. Jeg kunne se, at det var muligt at køre den mest direkte rute, men jeg valgte lidt omveje for at få mest muligt natur med.

Hurtigt stop i Ouray

Den første lille omvej, var et smut ind forbi byen Ouray. Du kender den måske ikke af navn, og den ligger også godt gemt i bjergene, men den er et populært stop. Både for turister og Hollywood.

Vejen ind til Ouray i Colorado.

Turisterne kommer forbi, når de skal køre The Million Dollar Highway til/fra Silverton.
Hollywood har været forbi, for at optage i det billedeskønne landskab og specielt udsigten over byen.

Ouray i Colorado fotograferet fra udkigspunkt ved Million Dollar Highway.

Hovedgaden i byen Ouray i Colorado.

Ouray er et fint lille stop som du bør afsætte tid til, hvis du er på roadtrip i området. Her kan du se mere fra et tidligere besøg i Ouray.

Et kig til Black Canyon of the Gunnison

Den anden omvej var The Scenic Drive rundt om Black Canyon of the Gunnison National Park. Ikke ind i nationalparken, som jeg besøgte jeg i 2018, men en køretur udenom, hvor der er nogle fine kig til den dybe kløft. Kommer du forbi i april kan vejen jeg tog, være delvist lukke pga sne, så tjek inden du kører.

Kig til floden i bunden af Black Canyon i Colorado.

Dyb kløft med kig til floden i bunden af Black Canyon ved Gunnison National Park.

Crested Butte – byen, ikke bjerget

Turen ind til Crested Butte gik uden problemer. Der var ikke megen sne i landskabet på trods af, at byen ligger i 2700 meters højde. Skisportområdet, som er det folk primært kommer for på denne årstid, ligger på bjerget (der også hedder Crested Butte), der er 3709 meter højt.

Vejen ind til Crested Butte.

Crested Butte er en lille by, så der var ikke mange overnatningsmuligheder. Til gengæld var det en af de billigste overnatninger på denne roadtrip. Valget faldt på Old Town Inn. Et klassisk motel i stil og indretning men med indvendige værelser (som var værdsat i kulden).

Old Town Inn overnatning I Crested Butte.

Værelset på Old Town Inn i Crested Butte.

Da jeg var tjekket ind gik jeg på opdagelse i byen. Her stod det hurtigt klart, at byen Crested Butte får meget sne i løbet af en sæson. At den var skovlet flere steder, fortalte mig, der nok var lidt liv i byen. Også kun lidt, for her var Mud Season også godt igang.

Høje snedriver foran huse i Crested Butte.

Crested Butte Library med høje snedriver.

På trods af begrænset liv og knæhøj sne, så kunne Crested Butte noget. Den original (gamle by) har mange finurlige huse og skæve detaljer og det er tydeligt hvorfor Crested Butte er på mange lister over must-see idylliske byer i Colorado.

Hus begravet i sne i Crested Butte.

Hus dækket af nummerplader i Crested Butte i Colorado.

Når du besøger Crested Butte, kan du med fordel parkere og gå rundt i byen for at få flere detaljer med.

Farverig hovedgade i Crested Butte, Colorado.

Pick-up trucks på hovedgaden I Crested Butte.

Butte Bagels i røde huse i Crested Butte.

En øl med de lokale i Crested Butte

Kombinationen af Mud Season og at det var sidst på dagen, fik desværre Crested Butte til at fremstå som lidt død. Der var dog lidt liv her og der, men mulighederne var få. Jeg fandt Kochevar’s Saloon der havde stamning og historie samt mad og drikke. Fordi det var et af de få steder der var åben, var der også liv.

Stedet havde patina og en masse detaljer. Til at hjælpe med hyggen, nuppede jeg en øl, snakkede lidt med bartenderen og sugede til mig af atmosfæren, og smålyttede til de andre gæster.

En øl i baren i Crested Butte.

Kochevars Saloon i Crested Butte, Colorado.

Crested Butte som skisportsområde

Jeg brugte kun tid i den originale del af Crested Butte. 10 minutters kørsel nord for byen, ligger Crested Butte Mountain Resort. Et skisportssted med flere nyere hoteller og mad/drikke muligheder. Det er dog ikke et område med særlig meget charme, så ingen grund til at bruge tid her, medmindre du skal på ski om vinteren – eller op pågå bjerget om sommeren.

Ny sne i Crested Butte

Jeg havde været heldig med vejret på denne roadtrip. På nær min første dag, hvor jeg oplevede en snestorm, havde der kun været koldt og rigtig koldt. Der var ikke kommet noget sne i løbet af min tur, der havde haft indflydelse på ruten.
Da jeg vågnede i Crested Butte, var der faldet 5 cm sne. Det så idyllisk ud, men havde heldigvis ingen indflydelse på min dag. Sneen var allerede væk fra vejene og min rute retur ad samme vej jeg kom fra, vidst jeg ikke ville blive et problem. Jeg tjekkede også med DOT i Colorado, der meldte åbne veje på hele ruten til min næste destination.

Jeep Compass med sne i Crested Butte.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Telluride via Ouray og Black Canyon of the Gunnison til Crested Butte.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada