Denver til Steamboat Springs

Turen fra Denver til Steamboat Springs bød på hele paletten af oplevelser. Vejret var rigtig forår med sol, snestorm og sol igen.

10 april, 2022

Rolig tur ud af Denver

Påskens roadtrip i 2022 gik rundt i Colorado og Utah og skulle udforske områder jeg ikke tidligere havde været i. Det betød jeg havde fundet ruter du normalt ikke tager på dit første besøg i staterne. Læg dertil at tidspunktet i start/midten af april ikke er en garanti for stabilt vejr. I Colorado er det bjerge du kører i, så vinteren slutter lidt senere end andre steder. Det betyder sne kan være en bestemmende faktor i hvor du kan køre hen. Jeg havde også udset mig at besøge noge byer som er kendt for deres skisportsområder. Eftersom skisæsonen stadig var i gang disse steder, så var der rig mulighed for rigtig koldt vejr og ikke mindst sne. Jeg fik det hele allerede den første dag på denne roadtrip.

Hjulpet på vej af jetlag kom jeg afsted nogenlunde tidligt fra mit hotel ved Denver airport. Uden trafik en søndag morgen, var det ingen sag at krydse Denver og køre mod bjergene. Ved Boulder begyndte min tur op mod Allenspark og en lille road side attraction.

Temperaturen faldt jo højere op jeg kom. Langsomt kunne jeg se på landskabet at der var koldt udenfor. Først dukkede der rimfrost op, som senere blev til sne.

På toppen gik der total bonderøv i den, da den asfalterede vej ophørte. Det var dog ikke mudret, så min lejebil med all wheel drive kom ikke rigtig på prøve.

Kontrasten mellem den røde grusvej og den hvide sne gjorde det til en billedeskøn køretur gennem landskabet.

Saint Catherine’s Chapel on the Rock

Tilbage på asfalteret vej, fandt jeg vej til Saint Catherine’s Chapel on the Rock. En kirke alene i landskabet, bygget i en arkitektonisk stil du ikke forbinder med USA. Det borg-lignende bygningsværk passer dog perfekt ind i landskabet netop her, med en baggrund der ligeså vel kunne være et sted i alperne. Kirken var lukket da jeg kom forbi, og det var som sådan heller ikke en religiøs oplevelse jeg var ude efter. Kirken ligger smukt i landskabet og på en scenic route der passede til hvor jeg skulle hen denne dag, så et perfekt roadtrip stop.

Dagens mål var Steamboat Springs og havde det ikke været april så ville en tur på tværs af Rocky Mountains National Park have været den perfekte tur videre. Desværre åbner den nationalpark først senere på året, så jeg måtte lidt længere nord på, inden jeg kunne køre mod vest (der er link til min rute nederst i beskrivelsen).

Pit stop hos Safeway

Inden jeg begav mig på tværs af de bjerge der var åbne for kørsel, provianterede jeg lidt til dagen og den videre roadtrip. Da der ikke bliver problemer med at holde drikkevarer kolde i bilen, så skulle jeg ikke bruge en køletaske. Et mindre supermarked var derfor et perfekt og jeg stoppede ind forbi Safeway. Her købte jeg ind af standardvare til en roadtrip, og købte lidt ekstra da jeg skulle krydse bjerge med mulighed for sne og kulde.

Snestorm i bjergene

Turen videre fra Fort Collins mod Steamboat Springs forløb lidt som tidligere på dagen. Først nogle fine bjergveje, der snoede sig opad.

Dernæst kunne kulden ses i landskabet og langsomt steg mængden af sne. Jeg kunne se sne og is på mange af de biler der kom den modsatte vej. Vidste ikke om det var fordi de boede på bjerget og lige havde skrabet bil, eller der ventede en snebyge forude.

Der gik dog ikke længe før jeg fandt ud af det – snebyge. Eller rettere fygning. Det blæste meget denne dag og der var kraftig fygning der dækkede vejen med sne flere steder og gav lav sigtbarhed. Det er længe siden jeg har kørt under sådanne forhold men havde forberedt mig. Vidste at det kun var her på toppen at der kunne opstå problemer. Så enkelte der dog valgte at give op da løjerne for alvor tog til. Specielt personbiler valgte at vende om.

På toppen af bjergpasset var der plads til at holde ind og rigtig se mærke de kræfter der stadig er på spil på denne årstid. Med tanke på, at dette er en lavtliggende vej i forhold til vejen gennem Rocky Mountains National Park, så kan man godt forstå hvorfor nationalparker som den og andre først kan åbne for trafik senere på året.

Nu gik det nedad igen og langsomt klarede vejret op. De værste bjerge var overstået for denne dag og et fladere landskab bød mig velkommen. Stadig koldt og blæsende, men landskabet, i samspil med sneen, gjorde det turen til en billedeskøn oplevelse.

Isskørter på bilen

Vejret havde klaret helt op, da jeg nåede ind til Steamboat Springs. Jeg overnattede på Nordic Lodge på Main Street. Det var først da jeg kom ud af bilen her, jeg så have vejret havde efterladt på min bil. Isskørter magen til det jeg havde set på de modkørende tidligere på dagen.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Denver via Saint Cathrines Chapel og de første bjerge. Dernæst et stop ved Safeway inden turens store snestorm på vej til Steamboat Springs.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada