Steamboat Springs

Steamboat Springs i Colorado er et populært skisportssted om vinteren. Resten af året er det en historisk og idyllisk by, tæt ved Rocky Mountains National Park.

10 april, 2022

Overnatning i Steamboat Springs

Ruten til denne roadtrip var primært valgt ud fra nogle must-see byer i Colorado, jeg endnu ikke havde besøgt. Steamboat Springs var den første af disse. Jeg var i nærheden af den, da jeg kørte gennem Rocky Mountains National Park på mit besøg i Colorado i 2018, men der var ikke tid til at køre forbi. Det var der nu, og både i Steamboat Springs samt de andre byer, overnattede jeg, så der var tid til opdagelse.

Steamboat Springs er en historisk by men også et skisportsområde og er på en måde to byer. En ny by ude ved skisportsområdet og den gamle, historiske Steamboat Springs. Jeg overnattede på Nordic Lodge, i gåafstand til den historiske del af Steamboat Springs. Her kan du se mere om min overnatning i Steamboat Springs + de andre overnatninger på denne roadtrip i påsken 2022.

Historiske Steamboat Springs

Grundlæggeren af Steamboat Springs flyttede til områder i 1874. I 1900 blev byen officelt stiftet og i 1909 kom jernbanen til byen. Skisport kom til den gamle del af Steamboat Springs i 1913. Området er stadig åben i dag og hedder Howelsen Hill Ski Area. Det startede bl.a. med skihop og der er stadig skihopbakker i den gamle den af Steamboat Springs. Det nye skisportsområde kom til i 1963.

Der var stadig lidt gang i skisportsområderne i starten af april, men jeg brugte ikke tid på pisterne eller i skisportsområdet på denne tur. På en kort påske roadtrip, var der ikke tid til at afsætte en dag på ski. Det har dog tidligere gjort, og har stået på ski et par gange i USA, bl.a. i Jackson Hole.

Mud Season i Colorados bjergbyer

Noget der var knap så meget gang i, var Steamboat Springs, men det har sin naturlige forklaring. Perioden mellem vinterens højsæson og sommerens turister, kaldes Mud Season. Det er når sneen smelter og man ikke rigtig kan bruge naturen til aktiviteter fordi det hele er sjappet. April er mud season, så mange butikker, restauranter, hoteller og aktiviteter er midlertidigt lukkede. Tingene åbner op igen i slutningen af maj måned. Mud Season gik igen i de fleste af de byer jeg besøgte på denne roadtrip.

Fordi det kun var mud season, så virkede de lukkede butikker og restauranter ikke så deprimerende. Der var enkelte steder der var helt lukkede, nok pga. perioden med corona, men i Steamboat Springs var det ikke så slemt som jeg så andre steder. De steder der var åbne, var der gæster denne eftermiddag og bl.a. en klassisk western store fangede min opmærksomhed.

Billederne snyder måske lidt, da det er svært at få et godt skud af byens hovedgade. Kommer du om sommeren, er vejen fyldt med grønne træer som gør besøget en del mere idyllisk. Den store hovedgade lige gennem byen, vil selvfølgelig altid være der og desværre med mere trafik om sommeren.

Dinner & Drinks i Steamboat Springs

Da det var tid til lidt aftensmad, var mulighederne igen begrænsede, men der var bl.a. åbent på tre super steder: Mambo, Bésame og Yampa Valley Kitchen. Jeg stiftede bekendtskab med to af dem. Bésame til aftensmad og Yampa den næste dag til morgenmad.

Bésame ser ikke ud af meget ude fra, men er et større sted, der ikke var fyldt denne søndag aften. Jeg fandt en plads i baren. Altid et godt sted at sidde til en snak med bartenderen eller andre gæster. Bartenderen var rigtig god og stedet var åbenbart kendt for cocktails snarre end en hurtig øl. Det sagde jeg ikke nej til, og gik på opdagelse i drinkskortet. Bésame er latin fusion, men de har selvfølgelig også en burger på kortet til den kræsne.

Her kan du se hvad Bésame har at byde på.

Morgenmad i Steamboat Springs

Den nemme løsning til morgenmad, ville være at spise på motellet. Den inkluderede morgenmad på de fleste moteller, dækker de mest basale behov. På hoteller kan den være bedre og endda rigtig god, på de større kæder. I små hyggelige byer som Steamboat Springs, og de andre jeg besøgte på denne roadtrip, er der som regel nogle gode morgenmads muligheder. Også hvis du ikke er til Starbucks. Er du heldig er der sågar en klassisk diner.

I Steamboat Springs er der flere muligheder. Desværre kom Mud Season igen i vejen for det fulde udvalg, så jeg måtte nøjes. Yampa Valley Kitchen er dog langt fra byens dårligste morgenmadssted, så jeg blev ikke skuffet på trods af mine begrænsede muligheder.

Her kan du se hvad Yampa Valley Kitchen har at byde på. https://www.yampavalleykitchen.com

Find Steamboat Springs

Steamboat Springs ligger på en stor hovedvej i det nordlige Colorado. På trods af at byen er et skisportssted, så ligger byen ikke klemt ind i bjergene med risiko for at sne til. Det betyder, du kan finde frem til byen det meste af året. Der kan selvfølgelig opstå kraftigt uvejr i løbet af vinteren, der gør turen dertil svær eller umulig, men byen er ikke lukket inde i længere tid. Her kan du se Steamboat Springs på et kort.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Devils Tower National Monument

Devils Tower føles nærmest overnaturligt som det står ensomt i landskabet. Det er nok en af årsagerne til at stedet er hellig for mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada