Dinosaur National Monument

Dinosaur National Monument har mere end 1000 fossiler udstillet som du kan komme tæt på. Der er også helleristninger rundt om i parken.

11 april, 2022

Øde strækning og toilet i det fri

Dagen startede koldt men blev overraskende lun inden den var omme. Stort set da jeg forlod Steamboat Springs, ændrede landskabet og blev en del kedeligere end dagen forinden. Først da jeg nåede ud til området ved Dinosaur kom der igen lidt variation i landskabet.

Kort før Dinosaur holdt jeg en lille pause ved en rasteplads midt i ingenting. Har du været på roadtrips i øde områder, kender du helt sikkert de offentlige toiletter med skorsten på taget. Er du først bekendt med dem, så kan du spotte dem på afstand. For nogle betyder det, de vælger at holde sig til den næste toilet mulighed. Er du ikke så pernitten, så er det et kærkommen stop midt i ingenting.

Harpers Corner ved Dinosaur Nationale Monument

Selvom der ikke var sne at se og temperaturen var over 10 grader, så var der stadig dele af Dinosaur National Monument der var lukket. I min research havde jeg set mig lun på Harpers Corner. Det er den del af Dinosaur National Monument der ligger i Colorado. Desværre var den indgang og adgang til parken stadig lukket på denne årstid.

Harpers Corner er en scenic drive med noget helt utroligt landskab og er ikke den del af parken der er mest kendt for dinosaur fossiler. For at se dinosaur skal du ind i den del af parken der ligger i Utah. Den del er åbent året rundt, og det var den del jeg besøgte.

Quarry Exhibit Hall

Hovedattraktionen i Dinosaur National Monument ligger (næsten) i forbindelse med besøgscenteret. En kort gåtur – eller endnu kortere køretur – fra besøgscenteret, er hvor du finder Quarry Exibit Hall – The Dinosaur Bone Wall. Det tager en kvarters tid at gå derop og tager dig gennem et varieret klippelandskab. Flere steder kan du se nærmere på geologien og ved hjælp af plancher, lære mere om hvad det er du går rundt i. En fin introduktion til hvad der venter dig på toppen i Quarry Exhibit Hall.

The Dinosaur Bone Wall

For at skåne de mange fossiler mod vind og vejr, er der bygget en bygning ved et af de største fossilfund. Det giver dig mulighed for at se nærmere på de mange tusinde fossiler der strækker sig over 50 meter i længden og to etager i højden. Adgangen til Quarry Exihibit Hall, eller The Dinosaur Bone Wall, er inkluderet i din adgang til parken. Der er bogstavelig talt, tusindevis af detaljer at spotte, samt hjælp at hente i de udstillinger der også er i bygningen.

Er du vild med dinosaurer og fossiler, så er Dinosaur National Monument et must-see besøg. Er du ikke, så er stedet måske ikke en omvej værd for dig, da der kun er adgang til fossiler her ved The Dinosaur Bone Wall. Dinosaur National Monument har flere hundrede udgravninger, men de er ikke tilgængelige for besøgende.

Klipper, blomster og petroglyffer

Udover klipperne og fossilerne ved indgangen, så er der lidt forskelligt at se og opleve i Dinosaur National Monument. Fra indgangen i Utah kan du køre ind og ud af parken af samme vej. Det var den tur jeg tog ved mit besøg.

Det meste af turen er der kig til flere klipper og floden Green River. Der er flere mindre hikes i parken, der tager dig ind til historiske rester fra da pionererne ankom til området. Nogle steder er der også tegn fra den oprindelige befolkning i form af petroglyffer (helleristninger).

Utah er nok mest kendt for de røde klipper og ørkenlignende landskaber. Kommer du forbi om foråret, er der mulighed for lidt flere farver i form af blomster. Smeltevand fra vinterens sne havde skabt frodige blomsterenge flere steder i Dinosaur National Monument.

Besøg Dinosaur National Monument

Indgangen i Utah og Quarry Exhibit Hall er åbent året rundt (med undtagelse af nogle helligdage). Åbningstiderne varierer dog i løbet af året, så altid en god idé at tjekke hjemmesiden inden du besøger parken. Kommer du først på året, eller i løbet af vinteren, så er det en god i at tjekke om Harpers Corner og området i Colorado er åbent.
Har du et Annual Pass til National Parks, så giver det også adgang til Dinosaur National Monument.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Steamboat Springs i Colorado til Dinosaur National Monument i Utah. Turen tog mig tilbage til Colorado og min overnatning i Grand Junction.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park ligger lidt i skyggen af Arches ved Moab, Utah. Canyonlands er en anden type park end Arches og fortjener lidt tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada