Grand Junction

Grand Junction ligger centralt tæt ved flere naturoplevelser. Byens hyggelige downtown har shopping, mad og drikke nok til de flestes behov.

11 april, 2022

Hyggeligt stop eller base til oplevelser

Grand Junction er stor nok til at have forstæder og to mindre byer tæt på, Fruita og Palisade, som er kendt for store frugtplantager og vin. Det betyder Grand Junction har en fornuftig bymidte og alt hvad du behøver til et godt roadtrip stop.

Grand Junction ligger i det nordvestlige hjørne af Colorado, og er en perfekt base til flere udendørsoplevelser i området:

Når du kommer hjem fra en dag med oplevelser, kan du slappe af med shopping og mad og drikke i den hyggelige historiske bymidte.

Overnatning i Grand Junction

Der er mange muligheder for en god overnatning i Grand Junction. Interstate 70 kører lige nord om byen, så i begge ender af byen er der billige motorvejsmoteller. I den ene ende af Main Street, ligger flere nyere hoteller, hvorfra du nemt kan gå på opdagelse i downtown. Her overnattede jeg på Tru by Hilton. Her kan du se mere om min overnatning i Grand Junction + de andre overnatninger på denne roadtrip i påsken 2022.

Main Street i Grand Junction

Da der både er Interstate og en Business Route rundt om byen, så er hovedgaden i Grand Junction ikke en travl gennemfartsvej. Det gør downtown oplevelsen mere rolig end den du oplever i Steamboat Springs. Der er dog trafik på main street, men den er fodgængervenlig med brede fortove og en adskillelse mellem dig og trafikken.

Selvom vejret var bedre i Grand Junction end i Steamboat Springs, så var der stadig Mud Season. Det betød at alt ikke var åbent og byen føltes lidt mere øde end ellers. Kommer du forbi i løbet af sommeren, så vil main street være oplagt at besøge da det er her du finder shopping og mange af byens mad og drikke steder.

To bryggerier og en burger i Grand Junction

Parallelt med Main Street løber Colorado Avenue. Det er en up-and-coming gade i Grand Junction, hvor flere nye tiltag er dukket op de senere år, i renoverede industribygninger. Her fandt jeg Ramblebine Brewing Co. som ligger i en bygning med højt til loftet og plads både ude og inde. Denne dag var der ekstra gang i butikken, da der var et hold Paint & Pint i gang i den ene ende af lokalet.

Jeg valgte en plads i baren, hvor jeg overlod min bestilling til det kyndige personale. Jeg fortalte om mine preferencer og de lavede en flight til mig, hvor jeg prøvede fire af stedets øl.

Her kan du se hvad Ramblebine har at byde på.

Mange breweries har ikke selv et køkken. I stedet har de tilknyttet en eller flere food trucks, hvor du kan bestille mad og snacks og nyde i lokalerne. Der holdt en food truck ved Ramblebine og selvom det var fristende sprang jeg over. Jeg havde bemærket et andet brewery på main street der var åben – Rockslide. Her sluttede jeg min dag med endnu en flight og en burger.

Har du base i Grand Junction i nogle dage, vil du ikke løbe tør for mad og drikke muligheder.

Her kan du se hvad Rockslide har at byde på.

Bryggeri og øl-ordbog

Taste (smagsprøve)
Hos de fleste breweries kan du smage en lille mundfuld inden du beslutter dig for at købe en fuld størrelse øl. Det kan være du gratis får lov at smage en mundfuld fra en eller to øl, inden du vælger den du gerne vil have et helt glas af.

Flight
Hvis du ikke kan vælge mellem de mange muligheder, kan du købe en Flight. Det er x antal mini fadøl hvor du kan vælge - eller få hjælp til - at sammensætte flere af de varianter bryggeriet har i hanerne.

Pitcher
Hvis er en gruppe på bar og ikke gider rende i baren i tide og utide, kan i bestille en Pitcher. Det er en kande med øl. Ofte vil man ikke købe en Pitcher med craft beer, men lager/pilsner typer.

Growler
Mange breweries har også salg af øl ud af huset. Det kan være dåser af eget bryg men det kan også være en Growler. En Growler er en stor flaske på knap 2 liter. Du kan købe en på bryggeriet og tage med hjem. Eller du kan medbringe din egen og få den fyldt op med din yndlingsøl og tage med hjem.

Crowler
Nogle breweries har mulighed for at tappe deres øl på dåse. En øldåse hedder en can på engelsk - can of beer. Køber du en dåse med fra bryggeriet, hedder det en Crowler (samme som Growler, men med C som i can). Nogle steder kan de gøre det på bestilling, mens du venter. Andre steder har de måske ikke alle deres øl på dåse.

Squealers
Du kan også støde på en mindre udgave af en Growler som hedder en Squealer. Den har plads til knap en liter øl.

Bomber
En bomber er en flaske større end de normale 33 cl. Ofter på lidt mere end end halv liter. Modsat en Growler, kan du ikke få den fyldt med valgfrie øl eller genbruge den.

Sne i Grand Junction

En roadtrip i Rocky Mountains området i april måned, kan være en tur med mange typer af vejr. Min tur i påsken 2022 var ingen undtagelse. Efter tre dage i Colorado, havde jeg allerede set det meste, inklusiv en kraftig snestorm i et bjergpas på vej til Steamboat Springs.

Jeg vågnede næste dag i Grand Junction til endnu mere sne. Lidt en overraskelse, eftersom jeg aftenen forinden kunne gå rundt i Grand Junction i en langærmet striktrøje. Vejrudsigten så dog fornuftig ud, og sneen ville forsvinde jo længere mod vest jeg kom denne dag.

Hotel og motelmorgenmad

Inden jeg begav mig ud på dagens køretur og oplevelser, fyldte jeg depoterne op i hotellets morgenmadsbuffet. Den inkluderede morgenmad på de fleste moteller og hoteller dækker manges behov. Udbud og kvalitet svinger, hvor hoteller ofte har det største og bedste udbud. Generelt for motel og hotel morgenmaden gælder, at der er kaffe, the, juice og brød med smørelse samt lidt sødt. Når det bliver lidt bedre kan der være morgenmadsprodukter (yoghurt og corn flakes mm.) og måske frugt.

På de større moteller og bedre hotelkæder kan der være nogle varme retter så som vafler og/eller pandekager med sirup. Der kan også være en decideret varm buffet med røræg, bacon og kartofler. Afhængigt af området du rejser i, kan der også være biscuits & gravy. Morgenmaden på mit Hilton Tru hotel lå i den bedre ende, med morgenmadsprodukter, brød, røræg og bacon samt mulighed for at lave pandekager.

Find Grand Junction

Grand Junction ligger i et fladere område af Colorado i den vestlige del af staten. Selvom der ingen bjerge er (sammenlignet med resten af staten) så kan der stadig være udfordrende vejr om vinteren og foråret. Noget jeg selv oplevede dagen efter ().
Det meste af området er dog fremkommeligt hele året og selv den største attraktion i området, Colorado National Monument, har også åbent året rundt. Her kan du se Grand Junction på et kort.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Bryce Canyon National Park iconic hoodoos

Bryce Canyon National Park i Utah

Bryce Canyon National Park er med sine søjler og ikoniske røde farve, en af de mest genkendelige af nationalparkerne. Kontrasten med den hvide sne gjorde kun udsigten bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada