Yellowstone National Park i September

Yellowstone National Park er en utrolig varieret oplevelse og ikke kun geysere. Denne dag i september blev krydret med et kraftigt snevejr.

21 sep, 2019

Første af tre dage i Yellowstone National Park

Jeg havde afsat 3 dage i Yellowstone. Det skulle vise sig at være en god idé, da kraftig sne betød jeg måtte ændre lidt på planerne. Da jeg forlod min overnatning i byen West Yellowstone var vejret fint, men køligt. Temperaturen var tæt på nul og når jeg kiggede op sad frosten stadig i træerne. Det skulle vise sig at være et tegn på noget af det vejr jeg mødte senere samme dag, på turen gennem Yellowstone National Park.

Tid og rute i Yellowstone

Jeg anbefaler minimum to dage til at opleve Yellowstone National Park. Afhængig af hvor du skal bo under dit ophold, vil ruten og tid du har til rådighed i parken varierer. Mængden af tid bestemmer også hvor mange oplevelser du kan nå og hvor længe du har ved de forskellige stop.
Noget af Yellowstone kan opleves tæt ved p-pladsen, men rigtig mange steder får du mest ud af opholdet hvis du har 1-2 timer til en lille hike i området.
På min første dag skulle jeg på tværs af Yellowstone og ud til byen Cody på østsiden af parken til min næste overnatning. Det valgte jeg at gøre via ruten som du kan se nederst i denne beskrivelse.

Gibbon Falls

Mange tænker kun geysere når snakken falder på Yellowstone, men nationalparken er meget mere end det, bl.a vandfald og dem så jeg nærmere på den første dag. Men også lidt geysere.
Mit første stop var ved Gibbon Falls. En nem oplevelse, der ligger lige i vejkanten – hvis du kan finde en p-plads. Yellowstone er en populær park og der er altid mange mennesker i parken. Jeg var der i slut september, og oplevede en pæn mængde trafik og mennesker. Jeg ved fra tidligere besøg at jo bedre vejret er, jo flere mennesker er der. Flere steder er p-pladserne ikke så store, så det er ikke sikkert du får en plads første gang du kommer forbi. Endnu en grund til, at afsætte godt med tid til dit besøg, så du kan komme forbi senere eller en anden dag.

Artists Paintpots

Geysere i Yellowstone National Park er meget mere end Old Faithful. Du finder mange typer og størrelser rundt om i parken, og de fleste fortjener et stop og noget tid til udforskning. Artists Paintpots er en lille gåtur rundt blandt små geysere og muder der bobler. Dampen og ikke mindst duften ved gejserne giver god kontrast i mange landskaber, men farver er hvad der tiltrækker mig. Geysere fører næsten altid nogle utrolige farve med sig.

Norris Geyser Basin

Ved Norris Geyser Basin kan gå på opdagelse i et stort område, samt lære mere om hvad det er der gør, at Yellowstone har så mange gejsere og anden vulkansk aktivitet.
Der er også et lille museum ved Norris Geyser Basin der forklarer lidt om området og hvordan “det hele” fungerer. Der er også Park Rangers til at hjælpe med spørgsmål.

En lille detalje jeg bemærkede ved p-pladsen var skiltet der advarede mod partikler der kan skade lakken på biler.

Snevejr mod Tower Junction

For at kunne sige jeg havde kørte begge loop i parken, begav jeg mig op mod Tower Junction. Planen var blot at køre derop og så retur af samme vej. Jeg nåede dog aldrig så langt.
Der var dukket et par snefnug op da jeg var ved Norris Geyser Basin, og efterhånden som jeg begav mig op i højden op mod Tower Junction tog snevejret til. Rigtig meget endda.

Jeg havde en Jeep Cherokee SUV med AWD, så var ikke umiddelbart bekymret. Vejen var også OK at køre på. Snevejret tog dog så meget til, at jeg ikke kunne se så langt, så min plan med et stop ved Mount Washburn gav ikke megen mening, da jeg ikke kunne se noget.

Den korte sigtbarhed gav mig også et chock, da jeg kom rundt i et sving og så en bison stå på vejbanen.
Den oplevelse fik mig til at vende om og køre tilbage før tid. Så snart jeg var nede fra bjerget igen, forsvandt sneen. Det var dog ikke det sidste sne jeg oplevede denne dag.

Lower Falls of the Yellowstone

Dette var mit 5. Besøg i Yellowstone National Park. Mit første besøg var i 2008. Jeg har krydset parken på flere ruter, men ikke været ved Grand Canyon of the Yellowstone siden min snescooter tur i 2013. Og her så jeg kun et tilfrosset vandfald fra udsigtspunktet. Denne gang ville jeg igen ned til kanten af Lower Falls og the Yellowstone. Igen, en lille gåtur du bør afsætte tid til. Regn med en time frem/og tilbage.

Turen ned går nemt, men er stejl. Så det kan give lidt sved på panden, når du skal op igen.

Nede ved Lower Falls of the Yellowstone står du lige hvor det løber ud over kanten og har et super godt kig til resten af Grand Canyon of the Yellowstone.

North Rim Drive er ensrettet (der er flere ensrettede veje i Yellowstone) så du er nødt til at følge kanten af Grand Canyon of the Yellowstone for at komme ud. Flere steder er der gode stop og kig til Yellowstone floden og de gule klipper.

Mud Volcano

Dampen fra gejsere og huller i jorden dukker op i landskabet mange gange når du kører rundt i nationalparken. På min rute ud af parken dukkede der damp op tæt ved vejen og jeg lod mig friste. Ikke store geysere, men Dragon mouth Spring og mudder-plubren samt nogle gode farver.

Mere snevejr på vej ud af Yellowstone

Jeg ville nå et par oplevelser i Cody, hvor jeg skulle overnatte, så kørte ud af Yellowstone via den østlige indgang. Det tog mig op over endnu et bjergpas og højden betød mere sne. Endnu mere end tidligere på dagen. På nær en enkelt strækning med meget sne på vejen, gik turen dog fint.

Besøg Yellowstone National Park

Som nævnt ovenfor, aå anbefaler jeg minimum to dage til dit besøg i Yellowstone National Park. Det skyldes, at det er en stor park flere stop kræver noget tid, for at du rigtig kan opleve det.
Yellowstone National Park er åbner gradvis i løbet af maj måned. Hele parken er som regel åben 1. juni (men kan ændre sig pga. vejret). Yellowstone lukker igen den 1. november.
Da Yellowstone er en stor park, kan der være mange ting, der har indflydelse på dit besøg. Tjek derfor altid nationalparkens hjemmeside i løbet af din planlægning og inden dit besøg. Her kan du finde mere info om Yellowstone National Park.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra byen West Yellowstone, ind i nationalparken og på tværs mod øst og byen Cody.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Maligne Lake og Spirit Island

Maligne Lake i Jasper National Park er et stort postkort og efter en time i speedbåd på søen, dukker Spirit Island op og overgår alle tidligere motiver.

Mammoth Cave National Park

På tur i verdens største grotte, Mammtoh Cave, som indeholdt 400 trappetrin. Ikke vild geologi men fælles fodbad til alle efter turen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada