Overnatning i Hanksville

Overnatning i en lille by med nogle hundrede mennesker, kan være en oplevelse i sig selv. Hanksville i Utah er en af de byer.

12 april, 2022

Hanksville midt i Utah

Hanksville er en lille by med 220 indbyggere. Den ligger isoleret i det sydøstlige hjørne af Utah, med en times kørsel til diverse oplevelser i området:

Byen Hanksville er fra 1882, men har ikke en farverig historie, som folk kommer fra nær og fjern for at opleve. Der var tidligere minedrift i området, bl.a. uranminer, men det er ikke i drift længere. Lidt udenfor byen ligger MDSR – Mars Desert Research Station. Her har der været simuleret Mars ophold til kommende Mars missioner. Der er ikke tours eller lign. i området, men du kan køre ud til området og tage billeder på afstand. I dag overlever Hanksville af turisterne på vej til og fra Capitol Reef National Park og de andre aktiviteter i området.

Hollow Mountain

Hanskville største attraktion er Hollow Mountain. Det er den ene af byens to tankstationer. Butikken til benzinstationen er hugget ind i de røde klipper, som området er kendt for. Udover at være tankstationens butik, er der ikke noget specielt ved stedet.

Carl’s Glitter Garden

Næst efter Hollow Mountain er Carl’s Glitter Garden måske det der tiltrækker flest besøgende. Når du kører gennem Hanksville, kan du ikke undgå at se stedet. Det glitrer og bevæger sig og indbyder til et stop. Gør du, kan du kigge nærmere på genbrug af alskens der er lavet om til skulpturer og anden udsmykning.

Supermarked og spisning

Det lille supermarked i Hanksville har lidt af alt det du har brug for. Hvis du er beboer i byen, vil du nok søge nogle timer væk og finde et mere regulært supermarked at ordne dine indkøb i. Er du i Hanksville et par dage eller på gennemfart, kan du måske få stillet dine behov. Udvalget er ikke stort, og priserne lidt højere, men mangler du en liter mælk, en ny tandbørste eller noget fiskeudstyr, kan du finde det her.

Selvom Hanksville er en lille by, er der 3 steder du kan gå ud og spise – Duke’s Slickrock Grill, Outlaw’s Roost og Stan’s Burger Shak. Jeg havde kun en enkelt nat i Hanksville og var ikke specielt sulten efter en lang dag med aktiviteter, så jeg nøjedes med en burger som take-out og nød den på mit motel.

Overnatning i Hanksville

Hanksville var valgt som overnatning, for at få min rute til at hænge sammen. Byen er ikke så stor og på trods af de mange turister så er udvalget af overnatning begrænset. Det eneste egentlige motel er Whispering Sands Motel, hvor jeg overnattede. Der ligger også en RV campsite i byen, hvor der er nogle campinghytter man kan overnatte i. Og udenfor byen ligger endnu en RV park.

Whispering Sands var et fint lille motel, som er renoveret for nylig. Det betød lækre værelser og alt man havde brug for til en behagelig overnatning.

Se hvor Hanksville ligger

Hanksville er nem at overse. Selvom du måske kører igennem på vejen til Capitol Reef, så er det ikke sikkert du bemærker den eller stopper for at tanke eller forplejning. Her kan du se hvor den lille by gemmer sig.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park kan godt forsvinde lidt i mængden af ikoniske oplevelser i Utah, men fortjener et besøg hvis din rute går forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada