Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park kan godt forsvinde lidt i mængden af ikoniske oplevelser i Utah, men fortjener et besøg hvis din rute går forbi.

12 april, 2022

Grand Junction til Capitol Reef

Der var to større oplevelser på programmet denne dag. Den første var Capitol Reef National Park som ligger i Utah, knap 3 timers kørsel fra Grand Junction i Colorado.

Turen fra Grand Junction til Capitol Reek National Park startede med at jeg måtte skrabe bilen fri for sne. Det hvide nedbør fortsatte det første stykke af turen, men slap sit greb jo tættere på Utah jeg kom. Da jeg tankede et stykke inde i Utah var sneen væk, men det var bidende koldt og det blæste en del.

Min rute tog mig nu syd på mod byen Hanksville. Herfra skulle jeg videre vest på til Capitol Reef National Park. Selvom jeg skulle tilbage samme vej senere på dagen til en anden oplevelse, så blev jeg ikke træt af landskabet. Efter hvert sving eller bakketop, dukkede nye klipper og farver op som fik turen til Capitol Reef til at føles kortere.

Capitol Reefs røde klipper

Capitol Reef National Park har ikke et ikonisk monument som dukker frem på nethinden når navnet nævnes, men den har sine øjeblikke. Parken ligger i et område med de klassiske røde klipper, som du måske kender fra Arches National Park eller Monument Valley. Capitol Reef har kun en vej ind og ud, og parken opleves bl.a. på køreturen gennem forruden og ved diverse stop.

For at få en endnu bedre oplevelse i Capitol Reef, skal du ud og gå lidt. Det mest kendte sted er Capitol Gorge trail. Selv hvis hikes ikke står højt på din to-do liste, så snyd ikke dig selv for en køretur derud. Den foregår på en grusvej i bunden af kløften og flere steder snor vejen sig blandt de stejle klipper uden plads til en modkørende.

Der er to vandreruter ved Capitol Gorge. Den ene går op i højden og er anstrengende. Den anden går i bunden af kløften og er for alle.

Fruita Community

I området ved indgangen og besøgscenteret ligger det historiske Fruita Community. Her er nogle historiske bygninger tilbage, du kan se nærmere på. Du kan også finde resterne af en stor frugtplantage med 2.000 træer der bl.a producerer kirsebær, abrikoser, blommer, mandler og valnødder m.fl.

Goosenecks Point

Goosenecks Point er nemt at overse på dit besøg ved Capitol Reef National Park. Modsat resten af nationalparken, så skal du ikke kigge opad mod de stejle klipper. Ved Goosenecks Point står du på toppen af en dyb kløft, hvor du har et uhindret (og nogle vil mene skræmmende) kig til Sulphur River nogle hundrede meter under dig.

Besøg Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park er åbent året rundt. Der kan godt falde sne i området, men ikke noget der forhindrer adgang i længere perioder. Selvom der åbent året rundt, er det altid en god idé at tjekke nationalparkens hjemmeside – både i din planlægning og i dagene op til dit besøg. Der kan være begrænset adgang i parken pga. vejarbejde eller andet.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Grand Junction i Colorado til Capitol Reef National Park i Utah.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Glacier National Park

Glacier National Park er spektakulær med billedeskønne vejstrækninger og dramatiske landskaber. En hike tog mig ud til Hidden Lake Overlook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada