Monument Valley og Forrest Gump

Monument Valley er et farverigt landskab og ikoniske klipper. En ultimativ roadtrip oplevelse for mange og bl.a. kendt fra Forrest Gump.

26 sep, 2019

Forrest Gump Point ved Monument Valley

Monument Valley var kendt længe før Forrest Gump stoppede med at løbe, med de karakteristiske klipper i baggrunden. Når du kommer fra nord, er Forrest Gump Point det ikoniske view der møder dig, med den lange lige vej ned mod Monument Valley. Det er et populært spot, så hav tålmodighed med andre turister og ikke mindst biler, for at få det perfekte spot.

De røde klippesøjler er udbredt i området, og er du af en generation der er vokset op før Forrest gump, kender du dem nok bedst fra western film.

Navajo Tribal Park og muligheder i Monument Valley

Monument Valley er en Tribal Park og en del af Navajo Nation og ikke en del af National Park eller National Park Services. Det betyder du ikke kan benytte dit Annual Pass her. Det samme er tilfældet med nogle af de andre populære stop i området: Antelope Canyon og Horseshoe Bend.

Når du har betalt for at komme ind i Monument Valley, er der flere muligheder. Har du bilen til det, kan du køre en selvguidet tour rundt i området. Med ‘bil til det’ vil jeg anbefale en SUV med lidt frihøjde. Vejen er fin flere steder, men enkelte steder vil en almindelig bil komme på prøve. Jeg så nogle almindelige biler på min tur rundt og det var tydeligt de fik lidt “tæsk” pga. manglende frihøjde flere steder.

Har du ikke en bil til turen, eller ønsker du lidt mere, kan du tage en guidet tour. Her bliver du kørt rundt og kommer ud i nogle områder du ikke kan i egen bil. Du kan også opleve Monument Valley til hest. Er du af førnævnte generation, kunne det være en mulighed for at udleve din indre western drøm.

Jeg havde en Jeep Cherokee, så valgte at køre turen selv.

Rundt i Monument Valley på egen hånd

Jeg var der ikke tidligt nok til at se solopgangen. Det skulle jeg nok have tænkt over, men havde stået et lignende sted aftenen før til solnedgang i Valley of the Gods. Solen stod ikke så godt da jeg begyndte turen rundt og der var stadig en del skyer. Det klarede heldigvis op mens jeg kørte rundt i Monument Valley og oplevede det meste af området med høj solskin.

Turen du kan køre på egen hånd er 26 km lang og går af en grusvej af varierende kvalitet. Undervejs er der 11 stop, hvor du kan nyde udsigten og se klippeformationer med mere eller mindre sigende navne som Camel Butte, The Three Sisters, Elephant Butte og Totem Pose m.fl.

Overnatning på The View Hotel

Fra besøgscenteret kan du få nogle gode views ud over området og da jeg var nået tilbage fra min runde var vejret perfekt. Det er ca. samme udsigt du kan få, hvis du har været hurtig og booke din overnatning på The View Hotel. Den skal du booke så snart det er muligt, da det er en populær oplevelse.

Besøg Monument Valley

Selvom jeg havde været ved Monument Valley før (besøgte stedet i 2011) så var et genbesøg værd at tage med. Monument Valley tager sig ud på forskellig vis afhængig af årstid, tid på dagen og typer af vejr.

Jeg brugte 3 timer i alt, fra jeg forlod mit hotel til jeg kørte videre fra Monument Valley. Hvis det er dit første besøg skal du nok regne med 3 timer inde i parken som minimum. Jeg havde dels været der før og så havde jeg booket en tid til en guidet tour ved Antelope Canyon senere, som jeg skulle nå.

Tjek altid hjemmesiderne for de parker du skal besøge. Selvom der er åbent året rundt, kan der være ting der kan ændre på dine planer. Her kan du finde aktuel information om Monument Valley.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra min overnatning i Mexican Hat og ned til Monument Valley.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Cykeltur ved Venice Beach

Venice Beach kan opleves på mange måder. Du kan ligge og dase ved vandet eller gå af den populære boardwalk og kigge på mennesker og butikker. Eller du kan cykle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada