Glen Canyon Recreational Area

Glen Canyon National Recreation Area strækker sig over et stort område og forbinder to nationalparker i nord med Lake Powell i syd.

13 april, 2022

Utah State Route 95

Nogle gange er strækningen du kører på, selve oplevelsen. Sådan var det denne morgen. Jeg forlod Hanksville tidligt, og kørte syd på af Utah State Route 95. Første planlagte stop lå to timer væk, på en rute der tog mig gennem et billedeskønt Utah landskab og lidt af Glen Canyon.

Den tidlige afgang skyldtes, at jeg ville have god tid til mit planlagte stop samt en evt. omvej på vej til min overnatning, i tilfælde af snevejr i bjergene. Research til dagens rute var primært foregået på Google Maps. Her lignede Route 95 en oplagt roadtrip strækning. Streetview viste dog langt fra, hvor lækker en strækning denne del af Route 95 er.

Ikke langt udenfor Hanksville dukkede de første billedeskønne landskaber op. Solopgangens stråler oplyste South Summit Ridge og langsomt tonede landskabets farver og formationer frem.

Hog Springs

En halv time syd for Hanksville ligger Hog Springs. En lille rasteplads med et picnic område i en lille oase. Som navnet antyder, løber her en lille kilde. Ikke stor nok til at tage en dukkert i på en varm sommerdag, men nok til at holde området grønt. En skærende kontrast til de røde klipper og generelt golde landskab.

Glen Canyon National Recreational Area

Kort efter krydsede jeg ind i Glen Canyon Recreational Area. Det er et stort område der strækker hundredevis af kilometer fra byen Page og Lake Powell i syd op til hvor jeg krydsede Glen Canyon ved Hite Overlook. Mod nordvest bliver Glen Canyon til Capitol Reef Natl. Park og mod nord Canyonlands National Park nær Moab.

Colorado River løber fra nord mod syd i Glen Canyon. Den samme flod, der løber i bunden af Grand Canyon og ned til Hoover Dam. Ved Hite Overlook løber Colorado River i bunden af en bred kløft. Du kan komme helt ud til kanten, hvor der er et pænt stykke ned. Kan du distrahere dig selv fra den lange vej ned, er der nogle utrolige kig til floden og det omkringliggende landskab.

Mens jeg nød udsigten, blev stilheden brudt af et fly i lav højde, der i bedste Top Gun stil fløj lavt og snoede sig gennem kløften.

Efter Glen Canyon havde jeg stadig en times kørsel ned til mit planlagte stop ved Natural Bridges National Monument. Landskabet ændrede sig gradvist fra dybe kløfter til åbne vidder. Det er ikke en strækning der går mellem store kendte destinationer, så trafikken er minimal, hvilket kun gør denne strækning endnu mere oplagt til din roadtrip.

Besøg Glen Canyon National Recreational Area

Glen Canyon dækker et stort område og du kommer måske i kontakt med det, hvis du er i det sydlige Utah. Køreturen igennem, som beskrevet ovenfor, er gratis. Det er først hvis du kører ud til diverse marinaer, strande og faciliteter, at du skal betale for adgang. Glen Canyon er åbent året rundt, men tjek altid hjemmesiden i din planlægning og før du besøger, da der kan være ændringer pga. vejr eller andet.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Hanksville via Glen Canyon National Recreational Area og ned til Natural Bridges National Monument.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Zion National Park

Turen til Zion National Park gennem Zion-Mt. Carmel Tunnel byder på betagende landskaber med plateauer, skov og farverige klippeformationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada