Natural Bridges National Monument

Natural Bridges, også kaldet arches, er naturligt skabte huller i klipperne. Natural Bridges National Monument har kun tre men du kan komme helt tæt på.

13 april, 2022

En intim oplevelse med natural bridges

Natural Bridges National Monument er en overset park i det sydlige Utah. De fleste kender nok Arches National Park, hvor mere end 2000 natural bridges (arches – buer) er en del af oplevelsen. I Natural Bridges National Monument er det buerne der er hovedattraktionen. Og selvom der kun er tre af dem, så er parken et besøg værd.

Natural Bridges er ikke en stor park, og du kan køre rundturen i parken på en halv times tid. Det får du dog ikke noget ud af, da du ikke kan se nogle af buerne fra vejen. Som minimum skal du ud og gå 10 minutter, for at få et helt eller delvis kig til buerne.

For rigtig at opleve parken, skal du dog bruge en del mere tid for at komme tæt på og få et uhindret kig helt tæt på.

Sipapu Bridge

Turen rundt i parken er ensrettet og den første natural bridge du møder er Sipapu Bridge. Du kan se hullet i klippen på afstand, men det tæller ikke som at have oplevet Sipapu Bridge. Som minimum skal du hike ned til et overlook på den modsatte side. Eller endnu bedre, ned i bunden og stå under den åbne klippe.

Turen ned til Sipapu Bridge overlook tager 10-15 minutter. Derfra er der kun 10 minutter helt ned i bunden, så snyd ikke dig selv for den oplevelse. Det ser nok mere udfordrende ud på billederne end det i virkeligheden er, men det er dog en smule anstrengende. Regn med en time for at hike ned i bunden og op igen.

Kachina Bridge

Næste natural bridge på turen rundt, er Kachina Bridge. Den kan også ses oppe fra, men at dømme fra udsigten, valgte jeg at spare turen ned og op, som ville tage en times tid.

Owachomo Bridge

Den sidste natural bringer i parken er Owachomo Bridge. Det er den nemmest tilgængelige af de tre. Har du sparet kræfterne ved de første to, så skal du bruge 45 minutter på turen frem og tilbage, for at opleve Owachomo Bridge tæt på.

Gå rundt i Natural Bridges National Monument

Er længere hikes en del af programmet på din roadtrip, så kan du gå rundt i Natural Bridge National Monument i stedet for at køre. Turen starter ved Sipapu Bridge med samme tur ned som jeg gik, men i stedet for at gå op igen, kan du følge en sti i bunden af kløften. Den vil tage dig forbi Kachina Bridge og ender ved Owachomo Bridge. Turen er på 16 km, så regn med 5-6 timer.

Besøg Natural Bridges National Monument

Natural Bridges National Monument er åbent året rundt. Du kan køre ind i parken døgnet rundt og der er ikke nogen indgang hvor du skal betale. Det er dog ikke gratis at besøge parken, men du skal betale ved besøgscenteret. Åbningstiderne i besøgscenteret varierer i løbet af året. Selvom der er åbent året rundt, kan der være ting i og ved parken der får indflydelse på dit besøg. Tjek derfor parkens hjemmeside i din planlægning og før du besøger parken.

Find Natural Bridges National Monument

Natural Bridges National Monument ligger i det sydøstlige hjørne af Utah, to timers kørsel nord for Monument Valley. Området ligger ikke naturligt på de fleste roadtrip ruter, så du skal afsætte noget tid til en omvej, hvis du vil besøge stedet.
Her kan du se hvor Natural Bridges National Monument ligger.

Andre roadtrip oplevelser:

Bryce Canyon National Park iconic hoodoos

Bryce Canyon National Park i Utah

Bryce Canyon National Park er med sine søjler og ikoniske røde farve, en af de mest genkendelige af nationalparkerne. Kontrasten med den hvide sne gjorde kun udsigten bedre.

Dinosaur National Monument

Dinosaur National Monument har mere end 1000 fossiler udstillet som du kan komme tæt på. Der er også helleristninger rundt om i parken.

Bozeman til Spokane

Dagen startede med lækker morgenmad i Bozeman, inden et skønt og varieret landskab virkede afstressende på turen til Spokane, Washington.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada