Zipline tur, Vail Colorado

Højt at svæve, dybt at falde. Zipline tur i Vail med god fart og god udsigt i de skønne omgivelser tæt ved Vail. Og så var der selvfrys til at køle ned med.

15. juni, 2012

En halvtimes tid udenfor Vail ligger en lille bitte by som hedder Wolcott. Yderligere 4 miles oppe ad en landevej ligger 4 Eagles Ranch hvor jeg skulle møde op for at komme på zipline tur.
Det var ikke helt nemt at finde, da hjemmesiden ikke havde de bedste beskrivelser og man allerede ved Wolcott kan se banen, men ikke hvor man skal mødes.

Sikkerhed frem for alt

Sikkerheden er i top på ved afviklingen af en zipline tur, men der skal alligevel udfyldes en waiver (ansvarsfraskrivelse) inden man kan komme afsted. Det er standars og har efterhånden udfyldt en del rundt om i USA ved jetski leje, varmluftballon tur, ATV tur, ride tur mm.
Dernæst blev vi iklædt vores seletøj og fik en kort introduktion til udstyret.

Oplevelsen startede med transporten

Zipline oplevelsen startede allerede med turen ud til kløften, da vores lift derud foregik med et lidt specielt transportmiddel.

Praktisk gennemgang

Inden første tur gennemgik vores to guider endnu en gang sikkerheden og fortalte lidt om havd vi kunne vente os.

Nede ved den første zipline tur blev det praktiske gennemgået i detaljer og den ene guide viste viste at det blot var at kaste sig ud i det.

Zipline-pige på 8 år

Zipline turen foregik i en kløft så der var mange steder mere end 100 meter ned, når man først kom ud over kanten. Den yngste på turen var en 8-årig pige og på enkelte af turene var hun for lille til selv at løbe ud over kanten når hun først blev hooket op på ziplinen. Så måtte guiderne svinge hende afsted. Kun på en enkelt strækning nåede hun ikke over, men kunne nåes med en lang pind.

Hendes storebror på 11 havde en endnu kortere tur så pinden kunne ikke nå, så guiden på modtagersiden måtte hooke sig på og kravle ud efter ham.

Nedbremsning fra 50 km/t

På enkelte af turene kom man op omkring 50 km/t og selv om turene er lavet sådan, at man sagtner farten en smule på vej mod landingen, så var der en lille hjælpende bremseklods, i form af et reb som guiden holdt kontra med når man kom susende.

Udover man kunne forlade rampen både forlæns og baglæns og hænge vandret undervejs, så måtte man også køre to go to på nogle af turene for at opnå mere fart.

Pause med selvfrys

Det var en varm dag og selvom det måske ikke ser hårdt ud, så går man lidt (og det er i bjergene) så der var indlagt pauser. Den ene inkluderede, udover vand, også en selvfrys.

300 meter frit glid

Den sidste tur er omkring 300 meter lang og tager en fra toppen af kløften og et stykke ned i den. Udover en god højde og hastighed, så kommer man tættere på de høje grantræer og bliver bremset ekstra meget ved landingen, hvor man også skal huske at trække benene lidt til sig.

Min anden zipline oplevelse

Det var anden gang jeg prøvede zipline i USA. Første gang var i Idaho tilbage i 2010. Det var en anderledes oplevelse da det mere foregik fra træ til træ, men der har de en dobbelt zipline som var op mod 500 meter.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Manitou Springs i Colorado

Manitou Springs hyggelige historiske downtown gav forårsfornemmelser, men først gik turen over et koldt og snefyldt Monarch Mountain.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada