Vandsprøjt og seletøj, Roadtrip i USA

I Lewiston, ID havde jeg booket et tur med jet boat op ad Snake River. Afgang klokken 9:30 og så 80 miles op ad floden og tilbage igen. I en båd der skyder +50 mp/h var det en smal sag og vi lagde godt fra land med fuld skrue en times tid. Det var desværre også den tid det tog inden turen blev spændende. Målet var Hells Canyon og den bliver første rigtig interessant når der ikke længere kører veje nede langs vandet. Det er også første her de spændende strækninger med white water begynder.
Der var indlagt en frokost som foregik ved et opsynssted midt på ruten. Der holder man øje med trafikken på floden, vendgennemstrømning mm. Bestyreren af stedet er frivillig og er udstationeret en måned ad gangen og det ligger så langt inde i dalen at alt skal sejles ind hvis man har brug for noget. Der er heller ingen strøm eller vand, så det skal man også tage højde for.
Turen op ad floden er ok, men hjemturen var bedst. Der kom man anderledes ind i bølgerne og der var mere vuggen og bølgesprøjt på tilbageturen.

Zipline i Idaho

Efter bådturen kørte vi ad snoede bjergveje ned til Riggins, ID for natten. Målet dagen efter var Horseshoe Bend og ZipIdaho. ZipIdaho er en svævebane oppe i bjergene hvor man iføres seletøj og spændes fast til en wire og så lader man tyngdekraften klare resten. På de første par ture lærer man basics og får overvundet evt bekymringer om udstyr og det at lade sig falde ud fra en platform 30 meter oppe i et træ. Men derfra er det ren underholdning. Den længste af turerne er 1800 fod (550 m) og tager små 40 sekunder. Rigeligt med tid til at nyde udsigten.
Fra start til slut tager det små 3 timer inkl. transport til og fra og et lille snack break. Men når man først zipper afsted så går turen hurtigt. Seletøjet er forbavsende komfortabelt og når man først er igang så føles det næsten som at sidde i en stol. Men dog en stol spændt fast til en wire og suser en afsted med mere end 60 km/t. Klart noget man bør prøve hvis man er på disse kanter: Zip Idaho

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top