Vandsprøjt og seletøj, Roadtrip i USA

I Lewiston, ID havde jeg booket et tur med jet boat op ad Snake River. Afgang klokken 9:30 og så 80 miles op ad floden og tilbage igen. I en båd der skyder +50 mp/h var det en smal sag og vi lagde godt fra land med fuld skrue en times tid. Det var desværre også den tid det tog inden turen blev spændende. Målet var Hells Canyon og den bliver første rigtig interessant når der ikke længere kører veje nede langs vandet. Det er også første her de spændende strækninger med white water begynder.
Der var indlagt en frokost som foregik ved et opsynssted midt på ruten. Der holder man øje med trafikken på floden, vendgennemstrømning mm. Bestyreren af stedet er frivillig og er udstationeret en måned ad gangen og det ligger så langt inde i dalen at alt skal sejles ind hvis man har brug for noget. Der er heller ingen strøm eller vand, så det skal man også tage højde for.
Turen op ad floden er ok, men hjemturen var bedst. Der kom man anderledes ind i bølgerne og der var mere vuggen og bølgesprøjt på tilbageturen.

Zipline i Idaho

Efter bådturen kørte vi ad snoede bjergveje ned til Riggins, ID for natten. Målet dagen efter var Horseshoe Bend og ZipIdaho. ZipIdaho er en svævebane oppe i bjergene hvor man iføres seletøj og spændes fast til en wire og så lader man tyngdekraften klare resten. På de første par ture lærer man basics og får overvundet evt bekymringer om udstyr og det at lade sig falde ud fra en platform 30 meter oppe i et træ. Men derfra er det ren underholdning. Den længste af turerne er 1800 fod (550 m) og tager små 40 sekunder. Rigeligt med tid til at nyde udsigten.
Fra start til slut tager det små 3 timer inkl. transport til og fra og et lille snack break. Men når man først zipper afsted så går turen hurtigt. Seletøjet er forbavsende komfortabelt og når man først er igang så føles det næsten som at sidde i en stol. Men dog en stol spændt fast til en wire og suser en afsted med mere end 60 km/t. Klart noget man bør prøve hvis man er på disse kanter: Zip Idaho

Andre roadtrip oplevelser:

Salt Lake City og mormonerne

Salt Lake City er byder på historie, politik og ikke mindst en forbindelse til Danmark i form af mange tusinde mormoner der udvandrede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada