Chimney Rock National Monument

Chimney Rock National Monument gemmer på noget af USAs tidlige historie. Her boede der folk længe før Colombus begav sig vest på.

17 aug, 2018

Palisade Peach på farmer market

Jeg vidste ikke hvad der ventede ved Chimney Rock National Monument, andet end at der er ruiner efter Pueblo indianerne og at det lå på vejen til Durango, Colorado.

Fra Great Sand Dunes gik det lige ud gennem et fladt landskab. Ikke hvad mange forbinder med Colorado, men faktisk er meget af staten flad som en pandekage – og godt landbrugsjord.

Ved Alamosa stødte vi første gang på Palisade Peaches som blev solgt fra bagagerummet af biler i vejkanten.
Da vi kørte gennem byen Monte Vista var der et lille farmers market hvor vi valgte at gøre et stop. Her var fire af de 10 stande med ferskner og andet grønt (to af dem havde kun ferskner). Her fik vi først en smagsprøve og var solgt på stedet og købte en stor Palisade Peach og nød den i fulde drag.

Bjergpas og skønne udsigter

Langsomt kom der bakker og sidenhen bjerge ind i horisonten foran os. Faktisk kom vi op i 3309 meters højde gennem Wolf Creek Pass som også er et fint skiområde om vinteren.

På nedkørslen kom vi forbi et par Runaway Ramps. Det er sikkerhedsforanstaltninger, hvis lastbiler får defekte bremser på de stejle nedkørsler.
Jeg har aldrig set en i øjeblikket hvor det sker, men kom en gang forbi kort efter en lastbil havde benyttet en og der holdt biler i vejkanten som var stoppet for at checke om chaufføren var OK.

Hvad der skulle have været en idyllisk nedkørsel med et par gode overlooks, blev en et-sporet oplevelse med vejarbejde ved Scenic Overlooks og længere kø/holdetid ved et vejarbejde.

Det ødelagde dog ikke hele oplevelsen, og lidt kreativ fotografering ud af sideruden fangede nogle glimrende motiver af det postkort-lignende område vi var kørt ned til.

Chimney Rock National Monument

Lidt længere inde i bjergene dukkede vores destination op. Vi kunne ikke undgå at se den, da Chimney Rock stikker ud i landskabet.

Du kan opleve Chimney Rock på to måder. Enten via en to timers guidet tour der tager dig op til ruinerne af beboelse på toppen af bjerget.

Den anden mulighed er en self-guided audio tour der dog ikke tager dig helt op til toppen, men har en masse info og ruiner.

Begge ture købes nede ved besøgscenteret. Turen på to timer kører på faste tidspunkter (tjek hjemmesiden nedenfor for yderligere info). Audio turen kan du starte når du vil.

Når du har købt og betalt kører du op til toppen af bjerget ad en grusvej. Den er lidt rugged flere steder, men en almindelig bil bør ikke få problemer. Vi kørte til toppen i en Ford Mustang, og det gik fint.

På toppen fik vi udleveret vores audio guide og gik i gang med en god halv times tour gennem Pueblo indianernes historie, områdets historie og ikke mindst hvorfor man valgte at bosætte sig på toppen af et bjerg, når alle fødevarer og ressourcer var nede i dalen.
Der er kig til dalen nedenfor, som ligner et postkort.

Vi skulle til Mesa Verde den næste dag, så vi ville få masser af ruiner og endnu mere indsigt i Pueblo indianernes historie, så audioturen var en god start for os.

Da vi var kommet ned af bjerget igen, holdt vi en selvsmurt frokostpause i skyggen, inden vi sagde farvel til Chimney Rock National Monument.

Besøg Chimney Rock

Chimney Rock er ikke åbent året rundt, så tjek info om åbningstider mm. inden du svinger forbi. For at få hele oplevelsen med skal du på en audio tour eller en guidet tour, så tjek hvordan og hvorledes.
Her finder du information om Chimney Rock National Monument.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Great Sand Dunes til Chimney Rock National Monument.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Grand Junction

Grand Junction ligger centralt tæt ved flere naturoplevelser. Byens hyggelige downtown har shopping, mad og drikke nok til de flestes behov.

Glen Canyon Recreational Area

Glen Canyon National Recreation Area strækker sig over et stort område og forbinder to nationalparker i nord med Lake Powell i syd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada