Mount Evans ved Denver, Colorado

Vi løb næsten tør for benzin på Mount Evans. Havde været skidt, da vi var på vej til lufthavnen for at flyve hjem.

25 aug, 2018

Mount Evans har den højest beliggende asfalterede vej i USA

Mount Evans var vores sidste stop på denne roadtrip rundt i Colorado. Efter en fuldt pakket dag i downtown Denver og ved Red Rocks Park, var toppen af Mount Evans det perfekte punktum på en Colorado roadtrip.

1.5 time og små 100 km væk fra Denver ligger toppen af Mount Evans. Toppen kan du køre op til og ligger i 4350 meters højde.

Mount Evans ligger lidt i skyggen af Pikes Peak, på trods af at Mount Evans er en anelse højere.
Pikes Peak er “kun” 4302 meter højt, men det har markedsført sig bedre. På Pikes Peak kan du komme op til toppen i egen bil eller tage et tog. Der er også 150 hårnåle sving på Pikes Peak, som hvert år danner rammen om et historisk racerløb.

Vi besøgte ikke Pikes Peak på denne roadtrip, men her kan du se mere fra mit besøg på toppen af Pikes Peak i 2017.

Cyklister på det skaldede bjerg

Ved byen Idaho Springs kørte vi fra og begyndte turen op ad bjerget.

Allerede fra start var det tydeligt hvem der også havde udset sig denne tur en lørdag formiddag: cyklister.
Vi mødte rigtig mange på vejen op.

Vejen gik også fra lige ud, til en masse sving, som det fremgik af vores GPS.

Her kan du se mere om GPS på din roadtrip.

Ved Echo Lake kører du ind på Mount Evans Road. Du skal betale for at køre til toppen. Vi havde købt et annual pass til nationalparker først på turen, så skulle ikke betale yderligere her.

Vi fik et kort, som i nationalparker, selvom dette ikke er en sådan. Vi fik også at vide, at temperaturen på toppen ville føles som 2 grader celcius pga. den lavere temperatur og windchill (som var styg denne dag).

Inden længe kommer du op over trægrænsen og “det skaldede bjerg” viser sig for alvor frem.
Vejen er smal og flere steder er der langt ned (og ikke noget rækværk).

Lidt som at være tilbage på The Million Dollar Highway.

Et godt besøgt Mount Evans

På papiret er Mount Evans mindre overrendt end Pikes Peak. Der er ikke nogen forplejning eller andet på toppen og vejen op er ikke en ikonisk racer strækning eller har 150 hårnåle sving.

Alligevel var der overraskende mange besøgende denne dag. Skal ikke udelukke en lørdag formiddag havde noget med det at gøre. Ved mit sidst besøg på Mount Evans i 2012, var det på en hverdag.

De mange besøgende betød mere trafik og pres på parkeringspladserne på vej op. Ved Summit Lake var der proppet. Vi fik dog vores Ford Mustang klemt ind (og kørt taget op, da der var ved at være godt køligt).

Det er et populært sted at hike og vi så flere oppe på skrænterne omkring søen. Da jeg var forbi i juni 2012, var der masser af sne i området og endda is på noget af søen. En vinter med meget lidt sne og en ekstra varm sommer, havde dog smeltet det meste. Kun en lille klump sad tilbage på toppen.

Toppen af Mount Evans

På toppen at Mount Evans er der ikke kun en god udsigt. Der er også masser af dyr. Vi så dog kun en slags: Mountain Goats.

De er ikke tamme, men er så vant til mennesker de går rundt uden bekymring og du kan få en masse gode billeder af dem.

Husk nu! Du må ikke fodre dem. Og pas på! Det er vilde dyr, så hvis du nærmer dig ungerne kan forældrene godt blive sure.

På toppen var der i mange år en lille gift shop og restaurant, Crest House. Den var i brug fra 1942 frem til 1979, hvor den brændte ned i en gas eksplosion. Resterne står som udkigsplatform i dag.

Pas på højdesyge

Når du kommer op på toppen af bjerge som Mount Evans og Pikes Peak, så lurer højdesygen. I denne højde er der kun halvt så meget ilt, som ved havoverfladen. Det kan du mærke på din krop. Symptomerne kan være hovedpine, stakåndethed, svimmelhed mm. Får du det skidt, er den bedste medicin at kører ned af bjerget igen.

Tæt på at løbe tør på Mount Evans

Fra toppen skulle vi kun nå en ting hvilket var vores fly fra Denver lufthavn. Vi havde to timers kørsel til lufthavnen fra toppen af Mount Evans. Vi havde en tankfuld benzin inkluderet i vores billeje, så skulle ikke fylde bilen op inden vi afleverede.
Vi var dog tæt på tom allerede og da vi forlod toppen af Mount Evans var der 38 km tilbage i tanken. Vi vidste der var en tankstation nede ved Idaho Springs som var 45 km væk.
Heldigvis gik det ned ad hele vejen, så vi nåede ned til tankstation med lidt benzin tilovers. Ikke for godt hvis vi var løbet tør, når vi skulle nå et fly.

Her kan du iøvrigt læse hvordan det kan gå, hvis du løber tør for benzin på din roadtrip.

Burger på vej til lufthavnen og med Lufthansa hjem fra Denver

Med tid tilovers nåede vi en hurtig snack på Carl’s Jr. på vej til lufthavnen. Den smagte mange gange bedre end den ser ud.

Afleveringen af lejebilen gik super nemt og hurtigt og inden for 5 minutter sad vi i shuttlebusser til lufthavnen.

Resten af turen hjem med Lufthansa via München gik planmæssigt.

Besøg Mount Evans

Høje bjerge som Mount Evans kan have et væld af udfordringer i løbet af året. Ikke kun om vinteren. Regnskyl, jordskred eller god gammeldags vejarbejde kan bremse dine planer for en tur til toppen af Mount Evans. Tjek altid hjemmesiden for adgang inden du begiver dig til toppen af Mount Evans.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Denver til toppen af Mount Evans. Herfra gik turen ned af bjerget og ud til Denver lufthavn.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada