Devils Tower National Monument

Devils Tower føles nærmest overnaturligt som det står ensomt i landskabet. Det er nok en af årsagerne til at stedet er hellig for mange.

10 sep, 2019

Morgentur på tværs af Wyoming

Denne dag havde jeg ti timers kørsel planlagt. Men jeg vidste også, at med pauser og nogle timer ved Devils Tower, blev dagen længere end det.

Bemærk! Denne dag kørte jeg længere end jeg normalt anbefaler du gør. Du kan godt have nogle lange dage på din roadtrip, men ikke hver dag. Jeg startede tidligt (hjulpet af jetlag), mens det stadig var mørkt, og kørte i et landskab der ikke er super inspirerende. Dage som disse kan godt være lidt længere end ellers. Jeg var også på vej til Billings, hvor jeg skulle være et par dage, og skulle dermed ikke køre så meget de følgende dage.

Dagen startede godt og jeg kom fra mit motel lidt over 05:00 om morgenen. Forude ventede 6.5 times kørsel op til Devils Tower. Den tur blev dog forlænget pga vejarbejde. Normalt kører jeg ikke når det er mørkt. Primært fordi jeg gerne vil se landskabet, men også fordi dagen bliver for lang når de mørke timer tages i brug. Specielt i sommermånederne. Denne dag var en undtagelse. For at få dagen og mit stramme program denne dag til at gå op, var jeg nødt til at gøre det på denne måde.

Efter to timers kørsel skulle jeg være drejet fra, men pga vejarbejde kunne jeg ikke komme af motorvejen. Google Maps vist en ny rute der tog 47 minutter længere tid, så den måtte jeg nuppe. De 47 minutter blev hurtigt til en time med et par stop.

Landskabet jeg kørte i ændrede sig en smule fra kuperet til fladt og tilbage igen. Ikke så megen bevoksning.
Tættere på Devils Tower ændrede dette sig og det golde kuperede landskab fik bevoksning og egentlig skov og pludselig kunne Devils Tower synes i det fjerne.

Turen rundt om Devils Tower

Det er den samme korte køretur ind og ud til Devils Tower. Ved foden, og hvor der er et fint kig til bjerget, er et område hvor du (næsten) med garanti kan se præriehunde. Det er også muligt af se bison ved Devils Tower.

Oppe ved bjerget er der P-pladser og Visitor Center. Der var pænt med mennesker denne tirsdag i september og forvent at området er godt besøgt i højsæsonen.

De to måder de fleste oplever Devils Tower tæt på, er de to vandreruter der er rundt om bjerget. Jeg tog den korte på 2 km, som er let tilgængelig i svagt kuperet terræn. Du er tæt på Devils Toer hele ruten rundt. Red Beads ruten er på 4,5 km og er en del mere kuperet som også bringer dig lidt længere væk fra bjerget.

På turen rundt er der lidt info om stedet. Det er et helligt sted for Native American og mere end 20 stammer benytter stadig stedet i dag til ritualer og traditioner (det meste foregår i juni).

Når du er tæt på Devils Tower kan du tydeligt se, at dette ikke er et almindelig bjerg. Overfladen og formen på klipperne er anderledes. Det er fordi det er en gammel vulkans aktivitet der har skabt stedet. Det forklares også med info på turen rundt.

Bestig Devils Tower

Har du mod på det, kan du også komme op på toppen af Devils Tower. Du skal blot kravle op af den stejle klippefacade og rapelle ned igen. En gennemsnitlig bjergklatrer bruger 4-6 timer på hele turen. Går noget galt under op eller nedstigning, er der specialuddannede Park Rangers der kan kravle op og hjælpe. De kan kravle op på toppen på ca. 45 minutter.

Den hurtigste officielle tid er fra 1980’erne og blev foretaget af en free climber, uden sikkerhedsudstyr. Han kravlede til toppen på 18 minutter. Den yngste dreng var 6 år og yngste pige 7 år da de kravlede til toppen. Den ældste til at gennemføre turen op og ned var 91 år gammel.
Det var lidt af den interessante information jeg fik ved an Ranger Talk nede ved besøgscenteret.

Besøg Devils Tover

Devils Tower er et godt stop i den østlige del af Wyoming. Går turen til Mt. Rushmore, Crazy Horse mm. i South Dakota, så bør Devils Tower tænkes med ind i ruten. Jeg besøgte selv Devils Tower første gang på min store Colorado tur i 2008.

Devils Tower National Monument er en del af National Park Services. Det koster entre at komme ind. 25 dollars for en bil eller du kan benytte dit Interagency Annual Pass (https://www.renefrederiksen.dk/annual-pass-til-nationalparker/), som koster 80 dollars. Jeg har tre, måske fire flere nationalparker på denne roadtrip, så købte en annual pass til 80 dollars.

Her kan du finde mere info om Devils Tower National Monument. Stedet har åbent året rundt, men altid en god idé at tjekke, om der er noget der begrænser dit besøg.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra min overnatning i Rock Springs på tværs af Wyoming til Devil Tower National Monument.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Billings, Montana

Billings er den største by i Montana og har et fint downtown område. Billings har alt, inkl. et overlook ved Sacrifice Cliff.

Denver til Steamboat Springs

Turen fra Denver til Steamboat Springs bød på hele paletten af oplevelser. Vejret var rigtig forår med sol, snestorm og sol igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada