Mount Rushmore National Memorial, South Dakota

Mount Rushmore er mere end ansigterne af fire amerikanske præsidenter. Tag en audio tour og dyk ned i historien og detaljerne bag det ikoniske memorial.

22 sep, 2014

Mount Rushmore i South Dakota

Den største attraktion i South Dakota er Mount Rushmore National Memorial. Den havde 2,4 mio besøgende i 2016.

De udhuggede ansigter på klippevæggen er den primære ting man kommer for at se, men snyd ikke dig selv for at dykke ned i historien om hele forløbet.

Du kan vælge at opleve stedet på lidt forskellig vis.

Hvis du ikke vil betale indgang eller bruge særlig lang tid i området, så er det muligt at se gratis. Det vender jeg tilbage til.

For rigtig at opleve Mount Rushmore skal du ud og gå lidt. Det er ikke en hård vandretur, men der er lidt trapper.

Har du ikke mod på det, så kan du se hele bjergsiden med ansigterne oppe fra besøgscenteret og har du en god zoom eller kikkert, kan du også komme tæt på.

Audio Tour ved Mount Rushmore

Jeg vil dels anbefale at afsætte tid til at gå turen rundt, men også tilkøbe en audio tour.

Audio turen har indlagt en masse stop på stien rundt i området, som giver en masse info om stedets historie og ikke mindst skabelsen af ansigterne på Mount Rushmore.

De fire amerikanske præsidenter på Mount Rushmore er George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt.

Jeg vil ikke opremse hele stedets historie her, men Mount Rushmore National Memorial gemmer på nogle mørke kapitler, som lidt bliver overset af mange.

Det drejer sig bl.a. om, at den amerikanske regering ignorerede bjergets betydning for de indfødte Lakota indianer, billedhuggeren bag (som iøvrigt har danske aner) var en del af Kul Klux Klan og så selvfølgelig penge. Dem løb de tør for, og Mount Rushmore nåede aldrig de visioner der var for skulpturen.

Fire præsidenter og Sculptor’s Studio

Når du går turen rundt i parken, kan du se de fire præsidenter fra flere forskellige vinkler. Når du kommer tættere på, kan du også se flere detaljer og audio turen udpeger mange ting du ikke ellers ville være opmærksom på.

På turen rundt ved Mount Rushmore kommer du ned til Sculptor’s Studio. Her er det muligt at se hvordan arbejdet på bjerget foregik, værktøjet der blev brugt og ikke mindst se det arbejde der lå i planlægning, modeller mm. En gipsfigur viser, at man havde planer for andet end kun ansigterne, men det blev ikke til noget.

Når du har været ved Sculptor’s Studio og tager et næremere kig på ansigterne, så er der pludselig mange detaljer der giver mere mening.

Mere info om Mount Rushmore National Memorial

Her kan du finde mere information om dit besøg ved Mount Rushmore.

Oplev Mount Rushmore gratis

Som nævnt, kan du se ansigterne på Mount Rushmore uden at betale eller besøge Mount Rushmore National Memorial. Det gør du fra de nærliggende bakker og bjergveje der snor sig gennem Black Hills National Forest.

Needles Highway

Needles Highway er en populær strækning i området. I forbindelse med den ligger Iron Mountain Road og det er fra den du har kig til de amerikanske præsidenters ansigter på Mount Rushmore. Det kræver dog en god zoom eller kikkert.

Needles Highway er en snørklet vej som specielt er kendt for dens snævre tunneller. Du kan ikke køre ruten med de største autocampere, men ellers bør det være fint i de fleste biler.

Jeg kørte Iron Mountain Road på denne tur, hvor det ved en tunnel er muligt at se igennem til Mount Rushmore.

Ved et af de overlooks der er på ruten, har du et uforstyrret kig til Mount Rushmore.

Overnatning og burger i Rapid City, SD

Rapid City var den første større by siden Calgary på denne roadtrip og turen ind til hotellet havde de klassiske strækninger med fast food, moteller og blandet business.

Vi boede i downtown Rapid City et par dage, hvor Badlands skulle udforskes.

Dagen blev afsluttet med en Mac’n’cheese burger.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top