Badlands National Park, South Dakota

Badlands National Park opleves bedst ved ikke at skulle nå noget. Sørg for du har tiden til stop, pauser og hikes. Så får du mest ud af nationalparken.

23. sep, 2014

Farver og forunderlige formationer i Badlands

Badlands National Park er en relativ ny nationalpark (oprettet i 1978, men har været National Monument siden 1929).

Landskabet er dog endnu ældre og fossiler fundet i området fortæller en masse om området. Det var dog ikke fossiler der var i fokus ved dette besøg. Det så vi på ved bl.a. Drumheller og Dinosaur Provincial Park.

Faktisk var der ikke noget fokus for dette besøg, andet end at have tid til rigtig at opleve Badlands.

Badlands National Park er knap 1000 km2 og du kan se ud over meget af det og køre gennem en del af det.

Indgangen til Badlands National Park

Vi kørte fra Rapid City og ud til byen Wall hvor en lang lige vej går syd på til Badlands National Park.

Der går en vej gennem parken øst-vest med mulighed for at køre en rundstrækning på de omkringliggende highways, som vi også gjorde.

Oplevelsen i Badlands består af kørsel og stop i et foranderligt og overraskende farverigt landskab. Selvom stedet ikke er kæmpe, så tager det tid at opleve, da det kan blive til mange stop for at få de mange varierede landskaber med.

Flere steder er der også mulighed for at gå en kortere eller længere hike i området.

Vi kørte en rute gennem Badlands der gik fra Wall ned til nationalparken og øst på til besøgscenteret ved Interior indgangen.

Her forlod vi Badlands National Park og kørte vest på til byen Scenic.

Samspil mellem natur og nationalpark

Her drejede vi fra mod Badlands nationalparken igen.
Her kan du se den rute vi kørte.

Fra Scenic og ind til Badlands gik turen på grusveje gennem landbrugsområder med afgrøder og hestefold.

Selvom Mount Rushmore () tæt ved har millioner af besøgende så er der ikke nær så mange der trækker ud i dette område, så der er rig mulighed for at føle sig lidt alene i verden.

Selv i en nationalpark som Badlands og det område den ligger i, er det nemt at se hvor og hvorfor noget er nationalpark og andet ikke er. Det flade landbrugsland brydes langsom op af kløfter og det karakteristiske Badlands landskab træder frem.

Vi brugte mange timer i området. Det tilføjer en ekstra dimension på oplevelserne, da lysets forskellige vinkler og skygger gør at området ændre karakter. Farver der ikke ses så tydeligt midt på dagen, træder frem når solen står anderledes senere eller tidligere.

Vi forlod Badlands National Park samme vej vi var kommet og kørte mod byen Wall. Den gemmer på en lidt speciel attraktion, som der kommer mere om i næste indlæg.

Information om Badlands National Park

På den officielle hjemmeside for nationalparken, kan du finde alle info om pris og åbningstider mm.
Besøgscenteret til Badlands National Park ligger i den østlige del af parken og har varierende åbningstider afhængig af årstiden, men Badlands har åbent året rundt.

Andre roadtrip oplevelser:

Solopgang ved Grand Canyon North Rim

Vi så solnedgangen ved Grand Canyon North Rim og overnattede i bjælkehytterne ved kanten. Dagen efter så vi solopgangen, sov lidt mere og så Grand Canyon North Rim i fuld dagslys inden vi forlod stedet igen.

Meramec Caverns på Route 66

Vi besluttede os for at forlade St. Louis tidligt så vi kunne komme væk inden myldertidstrafikken og ud til Meramec Caverns så vi der så tidligt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada