Dinosaurer på Royal Tyrrell Museum

Royal Tyrrell Museum og dets mange dinosaurer en perfekt start på oplevelser i The Canadian Badlands. Området har frembragt nogle af de største fund i verden og du kan komme tæt på inde på museet.

19. sep, 2014

Fossiler fra fortiden

De næste par dage havde fokus på fortiden i form af en masse dinosaurer.

Først en tur på museum i byen Drumheller, Alberta.

Jeg bruger normalt ikke så megen tid på museer på mine roadtrip, men en gang imellem er det nødvendigt for at få hele oplevelsen og historien med. I det her tilfælde, 3,9 milliarder års historie.

Royal Tyrrell Museum

Første stop for dagen var Royal Tyrrell Museum i Drumheller, Alberta.

Royal Tyrrell Museum har en samling på mere end 130.000 fossiler og mere end 40 opstillede dinosaur skeletter.

Museet har fået navn efter Joseph Burr Tyrrell, en geolog som ved et tilfælde fandt et fossil i området i 1884. Han var på jagt efter kul.

Royal Tyrrell Museum har fokus på fossiler og palæontologi. Du går gennem historien i der forskellige rum, fra da livet mest var i havet, frem til istiden for 10.000 år siden.

Mængden og størrelsen på fossilerne og skeletterne er hvad der gør museet så imponerende. Du føler dig tæt på og nogle af verdens største fund er at finde her.

Levende udstilling og natur

Bygget ind i museet, som en levende udstilling, er et kig til hvor palæontologer laver de sidste fine udgravninger og klargøringer af fossiler.

Royal Tyrrell Museum ligger i det samme område som mange af fossilerne kommer fra, nemlig Canadain Badlands.

Du kan selv gå rundt i området og se hvad det er for en natur der er fundet en del fortidslevn i.

Klik for stort billede

Museumsaktiviteter for store og små

Museet har også en masse forskellige aktiviteter man kan melde sig på hvor du bl.a. kommer tættere på naturen, men også læring via leg mm. hvor du bl.a. laver afstøbninger, bygger skeletter mm.

Royal Tyrrell er et must hvis man har børn med på rejsen – og her tænker jeg på børn i alle aldre.

Royal Tyrrell Museum var kun staten på dinosaure jagt

For os var det en god introduktion til det der skulle ske resten af dagen, og ikke mindst dagen efter, hvor turen gik til Dinosaur Provincial Park.

Vi forlod Drumheller efter nogle timer på Royal Tyrrell Museum. Byen har taget dinosaure til sig, og rundt om i byen stak de frem.

Drumheller ligger et godt stykke uden for Calgary og allerede på vejen derud, blev der langt mellem tingene.

Det kan du så gange op i forhold til vores videre færd mod Dinosaur Provincial Park, som ligger midt i Canadian Badlands og er endnu længere væk fra alting og noget af turen foregik også på grusvej på vej derud.

Et navn som Dinosaur Provincial Park forpligter og det skuffede ikke, men mere om det i de næste indlæg.

Info om Royal Tyrrell Museum

Ud over den store udstilling, som du skal afsætte et par timer til, er der mange andre aktiviteter ved Royal Tyrrell Museum som specielt børnefamilier vil sætte pris på.
Info om museets åbningstider, pris og ikke mindst program med aktiviteter kan du finde her.

Andre roadtrip oplevelser:

CN Tower i Toronto, Canada

Jeg stod op til en perfekt dag i Toronto med høj sol og masser af ting på programmet. Første stop: en tur op i CN Tower.

En dag med Dr Pepper

Der blev drukket, spist og oplevet Dr Pepper til den store guldmedalje på den første dag af påskens roadtrip i USA. Fik min første float på Dr Pepper museet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada