Glamping i Dinosaur Provincial Park

Canadian Badlands gemmer på en utrolig historie i jorden, men i dag så vi kun på landskabet. Overnatningen foregik på campingplads i bedste Glamping stil.

19. sep, 2014

En park i ødelandes og overnatning på campingplads

Dinosaur Provincial Park ligger midt i Canadian Badlands. Der er kun natur i nærheden og overnatningsmulighederne tæller kun camping.

Det er ikke et emne jeg har dækket meget her på bloggen da jeg ofte er lidt mere bekvem i mine overnatningsvalg. Men denne gang gjorde jeg en undtagelse pga. en oplevelse der stort set kun kan opleves på denne måde – og så fordi de havde luksusudgaven af camping: Glamping.
Men mere om den lidt længere nede.

Dinosaurer i Canadian Badlands

Dinosaur Provincial Park lever op til sit navn.

Det er fyldt med dinosaurer, eller var en gang. Nu er det fossiler af dinosaurer der tiltrækker folk fra nær og fjern.

De områder med public access er dog for længst ryddet for fund.

Det gør dog ikke landskabet kedeligt. Fossilerne lå alligevel under jorden. Det interessante landskab er hvad du kan se over jorden og de formationer og farver den geologiske sammensætning og erossion har skabt.

Dinosaur Provincial Park er et pænt stort område, men kun en lille del af den er tilgængelig får gående/biler.

I bil kan du køre en lille rundtur i landskabet og gøre stop forskellige steder og gå små ture i landskabet. Enten pga. et godt kig til landskabet, formationer mm. eller ved de udstillinger der er spredt i området.

Udstillingerne er om dinosaurer, fossiler, udgravninger mm. og giver et lille indblik i hvad der gemmer sig i undergrunden og hvordan det graves frem.

Glamping i Dinosaur Provincial Park

Overnatningen i Dinosaur Provincial park foregik på stedets campingplads. I telt.

Vi havde dog ikke været ude og investerer i et telt for denne ene nat. Det er muligt at leje et for natten, samt alt hvad du har brug for, så du kan nyde en god nats søvn.

Måske lidt for meget hvis du spørger en rigtig campist.

Den telt mulighed de har i Dinosaur Provincial Park, er hvad der også går under betegnelsen Glamping: Glamorous Camping.

Faktisk kalder de det Comfort Camping, men det er Glamping.

Det var således ikke kun et telt, men et stort et af slagsen, af den kanvas type du ser store Afrika ekspeditioner brugte i gamle dage.

For at lidt regn ikke skal ødelægge oplvelsen, var teltet slået op under et halvtag, som nok er bygget bedre end de fleste carporte i Danmark.

Det fungerede også som halvtag ude foran teltet.

Teltet var stort og du kan uden problemer stå oprejst i det.

Det er fuldt møbleret, og der mangler ikke noget. Dobbelt seng, sofa/sovesofa, spisebord, køleskab mm.
Der er indlagt strøm, så der både kan brygges kaffe og køres med AC eller varmeapparat.

Udenfor stod en lille gasgril klar, hvor der blev stegt lidt pølser og kød på grillen. Købt ved Drumheller og opbevaret i køletasken, sammen med lidt condiments og grønt.

Selvom jeg har opholdt mig meget i naturen i USA og Canada, så har myg aldrig været det store problem.

Inden jeg tog til Canada havde jeg forhørt mig hos folk jeg kender, og fik at vide, at Jasper og Banff på det tidspunkt ikke ville være et problem hvad angår myg – på trods af de mange søer.

Dog skulle jeg forberede mig på Dinosaur Provinsial Park. Her ville der stadig være mange på denne tid. SPecielt hvis vejret holdt sig lunt (det gjorde det) og fordi landskabet og ikke mindst den flod der løb tæt ved campingpladsen, er perfekt for myg.

Det betød vi dels havde indkøbt myggespray (køb altid på destinationen, da det er kraftigere end det du kan opdrive i Danmark), som blev flittigt benyttet på os selv og i telt. Vi skiftede også til langærmet og jeans for at begrænse stikkeriet.

Helt undgå det kunne vi ikke, men tør ikke tænke på hvordan det havde været uden.

Nattehimmelen over Dinosaur Provincial Park

Fordelen ved at bo langt ude på landet, er at der ingen lysforurening er.

Det betyd, at når solen går ned og stjernehimmelen for alvor kommer frem, så er der meget mere at se på med det blotte øje end du kan opleve i Danmark de fleste steder.

Jeg havde ikke det bedste udstyr til stjernebilleder, men tro mig når jeg siger nattehimmelen var imponerende.

Dinosaur Provincial Park Camping

Hvis du selv har fået lyst til at nyde en eller flere nætter i luksuriøse campingomgivelser, så kan du finde mere om Dinosaur Provincial Park og deres campingplads her.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top