Palm Springs til San Diego

Stod op med solen i Palm Springs for at have tid til den lange tur til San Diego. Anbefaling: Tag den lange vej over bjergene. Det er turen værd.

22. marts, 2017

Tankning i Palm Springs

Hjulpet på vej af jetlag, var jeg også tidligt oppe i Palm Springs.
Det gav et par gode solopgangs billeder, inden jeg begyndte på min tur mod San Diego.

Jeg var kørt en lille omvej ud til Palm Springs for at kunne køre gennem bjergene til San Diego. Det betød jeg skulle afsted lidt tidligere, men hvem kunne klage når landskabet og vejret så ud som denne morgen.

Før jeg smed min Mustang via de små veje op over bjergene skulle der benzin på.
Jeg prøvede først med mit danske Visa/Dankort, men det godtog ikke mit postnummer.

Gik indenfor for at betale, men de tog ikke kreditkort (det er mere undtagelsen end regelen, at de ikke tager kreditkort).
Tankpasseren spurgte hvor jeg var fra, og sagde så jeg blot skulle bruge 92270 som zip (postnummeret i Palm Springs).
Jeg prøvede og det virkede (det virkede dog ikke hos andre benzinstationer sidenhen).

Her kan du læse mere om tankning og færdselsregler på din roadtrip.

Bjergene over Palm Springs

Med tanken fuld, gik turen op over bjergene.
Selvom det var lidt køligt, så var en langærmet nok til at kunne køre med taget nede. Og hvilken tur.
Et stykke ovenfor Palm Springs begyndte hårnålesvingene og min 300 hestes Mustang spandt under hjelmen. Der var næsten ingen trafik, så vejen blev udnyttet og gassen fik lov at arbejde.
Efter en del højdemeter trak jeg ind og nød udsigten.

Efter lidt flere sving var der en regulær rasteplads med kig til den vej jeg lige havde klatret.

Inden jeg var nået ud af min Mustang, kom en mand hen og spurgte: I have a Mustang back home. Just how awesome is this car on these roads?
Mit svar var: whatever you can imagine, and then multiply 😉

På toppen gik turen gennem en bølgende landskab inden turen gik ned igen. Dog af knap så stejle veje.

Har du overvejet en cabriolet til din roadtrip?

Her finder du en masse info og svar på alt du har brug for, inden du lejer og sætter dig til rette i en cabriolet.

Rustne dyr og skulpturer

Det er på afveje og uplanlagte ruter man får de mest interessante oplevelser.
På højre hånd skimtede jeg noget usædvanligt. Jeg var for længst forbi da jeg registrerede det, og vendte derfor om, for at bekræfte.

Det var en kæmpe opstilling af figurer i vejkanten. Heste, dinosaurer, delfiner, bjørne, slanger m.fl.
Jeg holdt ind og gik en tur rundt mellem de mange figurer.

En af skaberne kom over, og selvom de sender til hele verden, så havde jeg ikke lige plads til en dinosaur i en lejlighed hjemme i Danmark.

San Diego og hangarskibet USS Midway

Resten af turen ind til San Diego forløb uden de store udskejelser.
Der er en lille strækning af interstate i San Diego, som er lidt speciel med masser af beplantning og en bemærkelsesværdig bro, men ellers gik turen blot ned til mit hotel hurtigst muligt, da jeg skulle nå noget i forbindelse med konferencen til frokost.

Om aftenen i San Diego, blev konferencen for alvor startet ombord på USS Midway.

En hangarskib som er museumsskib i dag.
Det var mit tredje besøg på USS Midway og selvom det er en åbningsfest, så er udstillinger og tours åbne. De samme som du kan se hvis du besøger skibet.

Oppe på flight deck er der gennemgang af take-off og landinger.

Nede i skibet kan du komme rundt og se hvordan livet var for de 4500 sømænd der var ombord, da skibet var aktiv.
Jeg var rundt og se køkken, kantine, våbenelevator, logistik, motorrum og hvor ankeret blev styret fra.

Mest interessant var nok “The War Room”. Det var her de hårde beslutninger bilen truffet – friend or foe.

USS Midway var sidst aktiv i Operation Desert Storm i 1991.
Når du betaler for at komme ombord på USS Midway, får du afgang til de samme tours + op i kontroltårnet.

Mere om USS Midway

Jeg har besøgt USS Midway af flere omgange. Her kan du se mere fra et af mine besøg.
San Diego er base for USA’s Stillehavsflåde, så der ligger en stor flådestation i byen – Coronado. Det er også her Navy Seals træner.
Med hangarskibe følger fly og San Diego er kendt for sin Air Force Bas Miramar. Den blev ekstra kendt fra filmen Top Gun og nu er Top Gun 2 snart i biograferne, så San Diego får en ny omgang med film fans der vil se de kendte locations.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top