Wall Drug, South Dakota

Wall Drug er kaldt en turistfælde, men jeg synes den er alletiders. Det koster dig ikke andet end tid at opleve denne klassiske Small Town America attraktion.

23 sep, 2014

Den lille by Wall med den store butik, Wall Drug

Byen Wall er en af flere småbyer der ligger langs Interstate 90 i South Dakota. I-90 er iøvrigt den længste interstate i USA og strækker sig fra Seattle i vest til Boston i øst. 4861 km i alt.

Selvom Wall ligger som nærmeste by på I-90 til Badlands National Park, er den ikke vokset til et knudepunkt og har bibeholdt dens Small Town America tiltrækning.

Wall har dog lykkedes med at tiltrække mange flere gæster end de andre byer pga. en enkelt attraktion på byens Main Street: Wall Drug.

Drug stores og pharmacies (apotek på dansk) er et udbredt begreb i USA og du støder helt sikkert på dem på din roadtrip.

De store kæder i dag hedder CVS, Walgreens og Rite Aid. Har du været i New York, så har du sikkert stødt på Duane Redde (som ejes af Walgreens).

Hvor du ikke finder meget ud over medicin og personlig pleje på et dansk apotek, så er et amerikansk pharmacy mere sammenlignelig med en kiosk eller lille supermarked.

Wall Drug er alt det og meget mere.

Geniale reklamer fra Wall Drug

Siden stedet blev overtaget i 1931 af en apoteker fra Nebraska, er det kun gået fremad.
Utraditionel markedsføring, ihvertfald for 1930’erne, fik den nye ejer sat Wall Drug på kortet og benyttede bl.a. åbningen af Mount Rushmore til at markedsføre sig selv.

Wall Drug ligger knap 100 km fra Mount Rushmore og kun 13 km fra Badlands National Park, så de har en masse turister de kan tiltrække.

Har du kørt på I-90 eller på Highway 240 fra Badlands National Park, så har du sikkert set det, der tiltrak vores opmærksomhed og var årsagen til vi besøgte Wall Drug. Jeg kendte nemlig ikke til stedet før vi forlod nationalparken Badlands og så alle reklameskiltene. De kan iøvrigt ses på en 1000 km strækning fra Minnesota til Montana.

Vi skulle overnatte i byen Wall, så havde nok fundet ud af at der var noget der hed Wall Drug i byen og besøgt det.
Det er langt fra alle steder på min roadtrip jeg googler alle muligheder for oplevelser, så jeg læner mig også op ad almindelig turistkommunikation.

På de fleste moteller og hoteller er der i receptionen en stander med brochurer for lokale attraktioner, som jeg plejer at kigge igennem. Her ville Wall Drug helt sikkert have været og jeg vil have fundet forbi dagen efter.

Wall Drug har noget for alle

Ude fra ligner Wall Drug en række butikker som enhver anden facade på en hovedgade i Small Town USA.

Men indpakningen snyder lidt. Inde bag ved er der meget mere. Det er en stor bygning, der har en række små bygninger indeni. Disse er opstillet i små gader hvor en masse forskellige butikker sælger tøj, kunst, bøger og andet.

Der er også et lille kapel til den travle rejsende.

Gemt i nogle små kroge er udstillinger af gamle billeder, avisudklip eller andet, som ikke lige passede ind i sin egen butik.

Der er også lidt underholdning, for børn i alle aldre.

Wall Drug omtales af mange som en Tourist Trap (turistfælde). Jeg er ikke enig.
Det er gratis at kigge forbi og der endda gratis vand.

Det er kitsch og tacky på alle måder, men har du bare lidt erfaring med roadtrips i USA, så er det normalen mange steder rundt om i USA.
Wall Drug har blot forfinet konceptet og vinder på muligheder, variation og gennemførsel.

Gør du stop her for en frokost eller snack, så vil jeg anbefale at slutte af med en root beer float fra The Soda Fountain.

Jeg har tidligere nydt en root beer float på mine roadtrips.
Den ene gang hos mister root beer himself, Dr Pepper i Waco, Texas.
En anden gang med en A&W root beer i Marathon i Texas.

Andre roadtrip oplevelser:

Shopping og SAS Lounge i Chicago

Der var tid til shopping inden det direkte SAS fly fra Chicago til København. Fløj Economy Plus, så havde adgang til SAS Lounge i O’Hare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada