Wall Drug, South Dakota

Wall Drug er kaldt en turistfælde, men jeg synes den er alletiders. Det koster dig ikke andet end tid at opleve denne klassiske Small Town America attraktion.

23 sep, 2014

Den lille by Wall med den store butik, Wall Drug

Byen Wall er en af flere småbyer der ligger langs Interstate 90 i South Dakota. I-90 er iøvrigt den længste interstate i USA og strækker sig fra Seattle i vest til Boston i øst. 4861 km i alt.

Selvom Wall ligger som nærmeste by på I-90 til Badlands National Park, er den ikke vokset til et knudepunkt og har bibeholdt dens Small Town America tiltrækning.

Wall har dog lykkedes med at tiltrække mange flere gæster end de andre byer pga. en enkelt attraktion på byens Main Street: Wall Drug.

Drug stores og pharmacies (apotek på dansk) er et udbredt begreb i USA og du støder helt sikkert på dem på din roadtrip.

De store kæder i dag hedder CVS, Walgreens og Rite Aid. Har du været i New York, så har du sikkert stødt på Duane Redde (som ejes af Walgreens).

Hvor du ikke finder meget ud over medicin og personlig pleje på et dansk apotek, så er et amerikansk pharmacy mere sammenlignelig med en kiosk eller lille supermarked.

Wall Drug er alt det og meget mere.

Geniale reklamer fra Wall Drug

Siden stedet blev overtaget i 1931 af en apoteker fra Nebraska, er det kun gået fremad.
Utraditionel markedsføring, ihvertfald for 1930’erne, fik den nye ejer sat Wall Drug på kortet og benyttede bl.a. åbningen af Mount Rushmore til at markedsføre sig selv.

Wall Drug ligger knap 100 km fra Mount Rushmore og kun 13 km fra Badlands National Park, så de har en masse turister de kan tiltrække.

Har du kørt på I-90 eller på Highway 240 fra Badlands National Park, så har du sikkert set det, der tiltrak vores opmærksomhed og var årsagen til vi besøgte Wall Drug. Jeg kendte nemlig ikke til stedet før vi forlod nationalparken Badlands og så alle reklameskiltene. De kan iøvrigt ses på en 1000 km strækning fra Minnesota til Montana.

Vi skulle overnatte i byen Wall, så havde nok fundet ud af at der var noget der hed Wall Drug i byen og besøgt det.
Det er langt fra alle steder på min roadtrip jeg googler alle muligheder for oplevelser, så jeg læner mig også op ad almindelig turistkommunikation.

På de fleste moteller og hoteller er der i receptionen en stander med brochurer for lokale attraktioner, som jeg plejer at kigge igennem. Her ville Wall Drug helt sikkert have været og jeg vil have fundet forbi dagen efter.

Wall Drug har noget for alle

Ude fra ligner Wall Drug en række butikker som enhver anden facade på en hovedgade i Small Town USA.

Men indpakningen snyder lidt. Inde bag ved er der meget mere. Det er en stor bygning, der har en række små bygninger indeni. Disse er opstillet i små gader hvor en masse forskellige butikker sælger tøj, kunst, bøger og andet.

Der er også et lille kapel til den travle rejsende.

Gemt i nogle små kroge er udstillinger af gamle billeder, avisudklip eller andet, som ikke lige passede ind i sin egen butik.

Der er også lidt underholdning, for børn i alle aldre.

Wall Drug omtales af mange som en Tourist Trap (turistfælde). Jeg er ikke enig.
Det er gratis at kigge forbi og der endda gratis vand.

Det er kitsch og tacky på alle måder, men har du bare lidt erfaring med roadtrips i USA, så er det normalen mange steder rundt om i USA.
Wall Drug har blot forfinet konceptet og vinder på muligheder, variation og gennemførsel.

Gør du stop her for en frokost eller snack, så vil jeg anbefale at slutte af med en root beer float fra The Soda Fountain.

Jeg har tidligere nydt en root beer float på mine roadtrips.
Den ene gang hos mister root beer himself, Dr Pepper i Waco, Texas.
En anden gang med en A&W root beer i Marathon i Texas.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top