En dag med Dr Pepper

I dag fik jeg min første float nogensinde. Det var i en old school soda fountain shop i Dr Pepper museet.

On the road again

Det var til tonerne af Willie Nelson og “On the road again” at jeg forlod mit motel i Huntsville for at køre nordpå. Dagens køretur skulle ende i Abilene og undervejs havde jeg kun tænkt mig et, måske to stop.


Efter en times tid kørte jeg fra I-45 og genfandt den roadtrip ro som jeg husker så godt og virkelig nyder når jeg er afsted.

Selvom vejret var godt – skyfri himmel og 23 grader – så blev taget på Mustangen oppe. Det blæste en stiv pelikan og de gange jeg gjorde små stop, blev man sandblæst.


Dr Pepper museum

Der er to sodavand som jeg drikker lidt for mange af når jeg er i USA. Den ene er A&W Root Beer. Den anden er Dr Pepper.
I min research til min rute så jeg, at Dr Pepper kommer fra disse kanter og turen har derfor bragt mig forbi Waco, hvor det hele startede, og Dublin, hvor den første bottleling plant ligger.
Selvom Dr Pepper er en stor sodavand i USA så er det stadig en lilleput i forhold til Coca-Cola og Pepsi. Den virker mere som en arbejder-klasse sodavand og det kan man godt mærke når man besøger museet. Jeg har været i Coca-Cola World i Atlanta og det er et stort sted. Dr Pepper museet i Waco er lillebitte sammenlignet, men hyggeligt og hurtigt overstået. Jeg var der en lille time, inkl. besøg i giftshoppen og tid til en Float.

En float er kort sagt en milkshake hvor mælken er erstattet af en soda pop (sirup og kulsyreholdigt vand) og så bliver den ikke blandet. Den står blot og ligner en sovs der har skilt for vildt. Den ser helt klart værre ud end den smager.

Dr Pepper i Dublin

Mit næste Dr Pepper stop var ikke planlagt. Jeg vidste godt at Dublin havde haft meget med Dr Pepper at gøre, men jeg lod GPSen finde den hurtigste rute fra Waco til Abilene og det viste sig at det gik via Dublin.

Så snart man ankom til byen var man ikke i tvivl om, at de levede højt på Dr Pepper i området. Store billboards og murials (vægmalerier) pryder byen og udover museet er der flere butikker der sælger Dr Pepper merchandise.
Stop for natten i Abilene

Jeg havde udset mig Abilene som overnatningssted for natten. En typisk by som engang har haft en eller anden form for storhedstid men som, så mange andre byer, har haft det hårdt de sidste 50-60 år.
Downtown er som en spøgelsesby efter kl. 17 og den er præget af butiksdød og forladte bygninger. Jeg tjekkede ind på Rodeway Inn downtown (350 kr) og gik lidt rundt i området. Kunne se på min Gobi app at der var en rigtig restaurant i nærheden – Cypress Street Station. Den havde gode anmeldelser som viste sig at være velfortjent. Underligt at komme fra en total død bymidte ind i en restaurant der summede af liv og op mod 100 gæster. Der var desværre ikke plads i baren, så jeg sad lidt akavet som eneste ved et 4-mands bord. Tjenerne havde travlt fordi der var fyldt, men betjeningen var god. Udover restaurant var det også et mikrobryggeri og de havde 6-7 egne øl på kortet. Jeg fik en sampler og fik prøvet 4 af dem, yummy. Maden var også god. Ikke den typiske amerikanske burger og fritter tilgang. Den mulighed var på kortet, men andre knap så amerikanske retter fyldte mest. Jeg valgte en Tuscan Chicken med friturestegt risotto. Udover at smage rigtig godt, så havde portionen også en tilpas størrelse. Måske pga. sparetider eller måske så man havde mere lyst til dessert (har restauranter gode mark-ups på). Jeg lod mig dog ikke friste og gik ud og kiggede lidt mere på byen. Den var dog, som først observeret, stendød, så jeg valgte en tidlig afslutning på motellet.
Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top