Motion, interview og pick-ups i Texas

Jeg varmede op til dagen med lidt motion og et interview inden det blev til et glædeligt gensyn med rednecks og deres alt for store pick-ups, krydret med blæst, støv og røg.

Motion på ferien

Jeg vågner altid tidligt de første par dage i usa pga jetlag så jeg har besluttet mig for at udnytte tiden til noget gavnligt.
På de fleste moteller jeg har boet på i usa, har der været motionslokale, men jeg har aldrig brugt det.
På denne roadtrip har jeg tænkt mig at teste den jeg kommer forbi og så skrive du emne under overnatning om det.

Interview dejavu

For et år siden, på min første tur til Texas, fandt en journalist fra Politiken frem til mig og interviewede mig over telefonen. Den gang var det pga at iPad’en lige var udkommet og jeg var i USA mens den blev lanceret.
I morges havde en journalist fra Ekstra Bladet fundet frem til mig. Han var ved at skrive om nogle af de praktiske ting omkring USA rejser og havde nogle spørgsmål som vi ordnede pr. telefon, inden jeg kørte ud på dagens oplevelser.
Hvis alt går vel, så dukker der noget op i rejsetilægget påske lørdag.

Gensynsglæde med pick-ups

Det var en fed følelse at sætte sig bag rattet i Mustangen her til morgen. Fra Huntsville, hvor jeg overnattede, og videre nordpå var der begrænset med trafik. Det betød jeg kunne få indstillet de sidste ting på bilen i ro og mag og finde ud af, hvad alle knapperne er til.
Da jeg drejede fra Interstate 45 lidt senere, ramte roadtrip følelsen for alvor. Der er nu ikke noget der signalere god roadtrip trafik som Dodge RAMs og Ford F150 (og opefter). Jo længere væk man kommer fra de gatede communities i forstæderne, jo mere ægte bliver de (og ikke mindst slidte og beskidte).
Med min roadtrip playliste på iPod’en var turen nu rigtig begyndt.

Der kommer mere om min lejebil i et senere indlæg.

I røg, støv og blæst

Dagen i dag har været præget af én ting: blæst. Der har hærget nogle store tornadoer i USA de sidste par dage (bl.a også Texas). Om det var udkants-blæst ved jeg ikke, men jeg ved det blæste så meget, at fet ikke var sjovt at køre med taget nede. Og selvom der var omkring 25 grader, så var det lige koldt nok til shorts og t-shirts’s i skyggen pga. blæsten.
Men havde det så bare været blæst. Fordi Texas også er plaget af tørke for tiden, så var hele området jeg kørte i, i dag, indhyllet i en dis af støv. Nogle steder var det så vildt, at man måtte bremse op (fartgrænsen har været 70 mph det meste af dagen) og forsigtigt snegle sig frem, for man kunne ingenting se. Som at være indhyllet i en kraftig tåge.

En anden ting tørken har bragt med sig er brande. Jeg så selv en lille skovbrand i dag og ved at et af de områder jeg kommer til senere på turen har været hårdt ramt.

Der blev kørt en del i dag, men der var også tid til nogle stop ved to af de mest historiske Dr Pepper steder. Det kommer der mere om (+billeder) i et senere indlæg.

Tags: ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Peter Paaske says:

    Ahja… Støvstorme.

    Det oplevede jeg, da jeg skulle vise min far og søster Death Valley. Der var ret meget vi ikke fik set og det var en uhyggelig fornemmelse at køre i. Men det var jo så selvfølgelig en unik oplevelse i sig selv.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top