Motion, interview og pick-ups i Texas

Jeg varmede op til dagen med lidt motion og et interview inden det blev til et glædeligt gensyn med rednecks og deres alt for store pick-ups, krydret med blæst, støv og røg.

Motion på ferien

Jeg vågner altid tidligt de første par dage i usa pga jetlag så jeg har besluttet mig for at udnytte tiden til noget gavnligt.
På de fleste moteller jeg har boet på i usa, har der været motionslokale, men jeg har aldrig brugt det.
På denne roadtrip har jeg tænkt mig at teste den jeg kommer forbi og så skrive du emne under overnatning om det.

Interview dejavu

For et år siden, på min første tur til Texas, fandt en journalist fra Politiken frem til mig og interviewede mig over telefonen. Den gang var det pga at iPad’en lige var udkommet og jeg var i USA mens den blev lanceret.
I morges havde en journalist fra Ekstra Bladet fundet frem til mig. Han var ved at skrive om nogle af de praktiske ting omkring USA rejser og havde nogle spørgsmål som vi ordnede pr. telefon, inden jeg kørte ud på dagens oplevelser.
Hvis alt går vel, så dukker der noget op i rejsetilægget påske lørdag.

Gensynsglæde med pick-ups

Det var en fed følelse at sætte sig bag rattet i Mustangen her til morgen. Fra Huntsville, hvor jeg overnattede, og videre nordpå var der begrænset med trafik. Det betød jeg kunne få indstillet de sidste ting på bilen i ro og mag og finde ud af, hvad alle knapperne er til.
Da jeg drejede fra Interstate 45 lidt senere, ramte roadtrip følelsen for alvor. Der er nu ikke noget der signalere god roadtrip trafik som Dodge RAMs og Ford F150 (og opefter). Jo længere væk man kommer fra de gatede communities i forstæderne, jo mere ægte bliver de (og ikke mindst slidte og beskidte).
Med min roadtrip playliste på iPod’en var turen nu rigtig begyndt.

Der kommer mere om min lejebil i et senere indlæg.

I røg, støv og blæst

Dagen i dag har været præget af én ting: blæst. Der har hærget nogle store tornadoer i USA de sidste par dage (bl.a også Texas). Om det var udkants-blæst ved jeg ikke, men jeg ved det blæste så meget, at fet ikke var sjovt at køre med taget nede. Og selvom der var omkring 25 grader, så var det lige koldt nok til shorts og t-shirts’s i skyggen pga. blæsten.
Men havde det så bare været blæst. Fordi Texas også er plaget af tørke for tiden, så var hele området jeg kørte i, i dag, indhyllet i en dis af støv. Nogle steder var det så vildt, at man måtte bremse op (fartgrænsen har været 70 mph det meste af dagen) og forsigtigt snegle sig frem, for man kunne ingenting se. Som at være indhyllet i en kraftig tåge.

En anden ting tørken har bragt med sig er brande. Jeg så selv en lille skovbrand i dag og ved at et af de områder jeg kommer til senere på turen har været hårdt ramt.

Der blev kørt en del i dag, men der var også tid til nogle stop ved to af de mest historiske Dr Pepper steder. Det kommer der mere om (+billeder) i et senere indlæg.

Andre roadtrip oplevelser:

Dantes View, Death Valley

Vi var tidligt oppe (ca. 6:30) og valgte at bruge de tidlige morgentimer på at få nogle flere oplevelser i området med, inden vi senere skulle køre ud af Death Valley og videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada