1. januar, Tømmermænd i USA og Five Guys to the rescue

Når man står midt i en fed fest-oplevelse nytårsaften på en bar i USA, så er det, for at sige det på godt jysk, træls, at baren lukker kl 02:00.
However, man sætter stor pris på at alting lukker kl 02:00 når man vågner næste dag, for havde festen fortsat, så kunne ens tømmermænd have være meget værre.

Tømmermænd på hotellet

Vi havde gjort hjemearbejdet godt og forberedt vores ophold på evt. tømmermænd. Så der var købt godt ind af cola (som lå på køl i vores køletaske) og salty snacks.
Vi skulle også først tjekke ud den 2. jan, så vi kunne med ro i sindet sove længe.
Har prøvet at stå med lidt tømmermænd og skulle tjekke ud og det er ikke anbefalelsesværdigt at stå uden en seng med tømmermænd.

Endnu en gang gik vi glip af morgenmaden på hotellet, men et kig ud af vinduet afslørede en solskinsfuld dag og selvom det var den 1. jan, så måtter der være noget åbent i USA hvor man kunne få bekæmpet sine tømmermænd.

Vi overvejede et kort øjeblik at hoppe i poolen, men vejret var ikke helt til det.

20 gaders gåtur gennem universitetet

Min rejsekammerat, Torben “Tall Whitey” Nielsen (et navn han fik aftenen før af pigerne på Coyote Ugly) havde ikke været på Five Guys, Burgers & Fries, så vi googlede og fandt en 20 gader fra hvor vi boede. Den blev valgt, selvom vi også godt vidste vi skulle gå derop, men vi regnede med at det gode vejr havde godt af os (eller omvendt).

Selvom solen skinnede afprøvede vi vejret inden vi gik (for der havde været lidt koldt i løbet af natten) og vi endte i shorts og en langærmet. Ikke dårligt for en 1. jan.
Da vi var nogenlunde ved hægterne gik vi stik nord fra hotellet og sigtede efter Texas Longhorns stadion oppe ved universitetet.

Den veltrængte gåtur bragte os først gennem et område fyldt med offentlige bygninger (vi boede lige ved siden af State Capitol).Dernæst gik vi ind på universitetsområdet som er stort. Rigtig stort.
Det store stadion (Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium) kan ses på lang afstand. Og når man er i Texas, så betyder stor STOR. Siden 2006 er det vokset fra plads til 85.000 til 100.000 tilskuere.
I 2010 ved en kamp mod UCLA var der 101.437 tilskuere til en kamp. Vildt at tænke på, men endnu mere vildt når man tænker på, at dette er College Football og ikke NFL.
Ude på den anden side af Universitetet gik vi igennem et villakvarter som bar tydelig præg af, at det lå op ad et universitet, for der var masser af Student Housing og alle de fornødenheder de har brug for så som caféer, restauranter, kirker og brandstationer.


Five Guys, Burgers & Fries

Vi gik forbi mange lukkede fast food restauranter på turen op til 31st street og Guadalupe, men heldigvis havde Five Guys, Burgers & Fries åben. Og der var mange mennesker. Også mange, der som os, så ud som om de skulle af med nogle tømmermænd.

Five Guys er dejlig simpel. De har 1 burger i fire varianter (som man så kan fylde med op alskens toppings). En bacon cheese burger med everything og fries er mere end de fleste har behov for, så det gjorde vi.
Godt så det ud, men øjnene var mere sulten end kroppen, så jeg kom ikke til bunds i hverken burger eller fries.

Tilbage til hotellet

Gåturen til Five Guys havde gjort os godt, så vi gik tilbage igen. Med en refill af root beer gik vi tilbage ad Guadalupe, som er en travl gade med masser af butikker. Bare ikke i dag, for 1. jan er en af de få fridage i USA, hvor rigtig mange ting holder lukket.

Hvis man holdte sig i solen, så var det en skøn dag med omkring 15-20 grader. Optimalt til at komme ovenpå efter nytårsaften og få kål på tømmermændene.Vi krydsede ind over State Capitol på vej tilbage til hotellet. State Capitols er en af de mange gratis oplevelser man kan få i USA. Det koster ikke noget at komme ind og flere steder er der guidede ture som er rigtig gode og giver en masse information. Desværre var der også lukket her (jeg var dog forbi i påsken, og Texas State Capitol i Austin er helt klart et besøg værd).Ud og shoppe 1. jan, 2011

Selvom om downtown var lukket, så er der masser af shopping muligheder i USA på helligdagene. Outlets, malls og de store supermarkeder har som regel åbent (måske ikke så længe som normalt).
Så vi gjorde status på dagen og den næste.
Med 3 timers kørsel til lufthavnen den næste dag, så ville vi have så meget overstået i den 1. jan, så vi kørte ud for at shoppe lidt.

Først en Borders bogbutik. Fik lidt bøger og ikke mindst magasiner indkøbt.
Dernæst ud til Premium Outlet hvor Torben skulle have sig et par boots han havde set dagen før (men ikke var helt sikker på han ville have den første gang han så dem an).
Så tilbage til en anden Borders efter lidt flere bøger og magasiner og til sidst en Best Buy efter et program og 50$ voucher til iTunes.

Kød på Fogo de Chao

Klokken nærmede sig 20 inden vi var tilbage i Austin. Vi tog en hurtig beslutning i bilen om, at vi ville køre downtown og spise. Der var simpelthen blevet så koldt at vi ikke gad gå ned i byen (som vi ikke havde haft problemer med de sidste par dage, men nu meldte bekvemmeligheden ved at have en bil sig).
Jeg fandt Fogo de Chao på GPSen og kørte derned.

Det er mit faste must-go-kød-sted når jeg er i USA. Det er ikke så primitivt som nogle af de BBQ steder vi har været på i Texas, men det er mindst lige så godt.
Der er 10 slags kød på menuen som de kommer og skærer ved bordet og så kan man spise så meget man vil, sammen med en stor salat buffet, stegte bananer, polenta og kartoffelmos. Der kommer en mere fyldestgørende beskrivelse af stedet sammen med de andre mad og kød steder vi har været på, på turen.

Kroppen havde fået det meget bedre siden Five Guys og der blev gået til kødet, men kunne dog ikke klare en taste af alle 10 typer.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Memphis BBQ burger, Carl´s Jr.

Jeg favner jeg bredt når roadtrip-oplevelsen skal leves ud. En af tingene er at prøve den lokale mad – og jeg er ikke for fin til fastfood kæder.

Cykeltur ved Venice Beach

Venice Beach kan opleves på mange måder. Du kan ligge og dase ved vandet eller gå af den populære boardwalk og kigge på mennesker og butikker. Eller du kan cykle.

White Sands National Park

White Sands National Monument byder bl.a. på slæde-ture, men ellers et utrolig hvidt landskab. Fik også en tilfældig motocross oplevelse denne dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada