1. januar, Tømmermænd i USA og Five Guys to the rescue

Når man står midt i en fed fest-oplevelse nytårsaften på en bar i USA, så er det, for at sige det på godt jysk, træls, at baren lukker kl 02:00.
However, man sætter stor pris på at alting lukker kl 02:00 når man vågner næste dag, for havde festen fortsat, så kunne ens tømmermænd have være meget værre.

Tømmermænd på hotellet

Vi havde gjort hjemearbejdet godt og forberedt vores ophold på evt. tømmermænd. Så der var købt godt ind af cola (som lå på køl i vores køletaske) og salty snacks.
Vi skulle også først tjekke ud den 2. jan, så vi kunne med ro i sindet sove længe.
Har prøvet at stå med lidt tømmermænd og skulle tjekke ud og det er ikke anbefalelsesværdigt at stå uden en seng med tømmermænd.

Endnu en gang gik vi glip af morgenmaden på hotellet, men et kig ud af vinduet afslørede en solskinsfuld dag og selvom det var den 1. jan, så måtter der være noget åbent i USA hvor man kunne få bekæmpet sine tømmermænd.

Vi overvejede et kort øjeblik at hoppe i poolen, men vejret var ikke helt til det.

20 gaders gåtur gennem universitetet

Min rejsekammerat, Torben “Tall Whitey” Nielsen (et navn han fik aftenen før af pigerne på Coyote Ugly) havde ikke været på Five Guys, Burgers & Fries, så vi googlede og fandt en 20 gader fra hvor vi boede. Den blev valgt, selvom vi også godt vidste vi skulle gå derop, men vi regnede med at det gode vejr havde godt af os (eller omvendt).

Selvom solen skinnede afprøvede vi vejret inden vi gik (for der havde været lidt koldt i løbet af natten) og vi endte i shorts og en langærmet. Ikke dårligt for en 1. jan.
Da vi var nogenlunde ved hægterne gik vi stik nord fra hotellet og sigtede efter Texas Longhorns stadion oppe ved universitetet.

Den veltrængte gåtur bragte os først gennem et område fyldt med offentlige bygninger (vi boede lige ved siden af State Capitol).Dernæst gik vi ind på universitetsområdet som er stort. Rigtig stort.
Det store stadion (Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium) kan ses på lang afstand. Og når man er i Texas, så betyder stor STOR. Siden 2006 er det vokset fra plads til 85.000 til 100.000 tilskuere.
I 2010 ved en kamp mod UCLA var der 101.437 tilskuere til en kamp. Vildt at tænke på, men endnu mere vildt når man tænker på, at dette er College Football og ikke NFL.
Ude på den anden side af Universitetet gik vi igennem et villakvarter som bar tydelig præg af, at det lå op ad et universitet, for der var masser af Student Housing og alle de fornødenheder de har brug for så som caféer, restauranter, kirker og brandstationer.


Five Guys, Burgers & Fries

Vi gik forbi mange lukkede fast food restauranter på turen op til 31st street og Guadalupe, men heldigvis havde Five Guys, Burgers & Fries åben. Og der var mange mennesker. Også mange, der som os, så ud som om de skulle af med nogle tømmermænd.

Five Guys er dejlig simpel. De har 1 burger i fire varianter (som man så kan fylde med op alskens toppings). En bacon cheese burger med everything og fries er mere end de fleste har behov for, så det gjorde vi.
Godt så det ud, men øjnene var mere sulten end kroppen, så jeg kom ikke til bunds i hverken burger eller fries.

Tilbage til hotellet

Gåturen til Five Guys havde gjort os godt, så vi gik tilbage igen. Med en refill af root beer gik vi tilbage ad Guadalupe, som er en travl gade med masser af butikker. Bare ikke i dag, for 1. jan er en af de få fridage i USA, hvor rigtig mange ting holder lukket.

Hvis man holdte sig i solen, så var det en skøn dag med omkring 15-20 grader. Optimalt til at komme ovenpå efter nytårsaften og få kål på tømmermændene.Vi krydsede ind over State Capitol på vej tilbage til hotellet. State Capitols er en af de mange gratis oplevelser man kan få i USA. Det koster ikke noget at komme ind og flere steder er der guidede ture som er rigtig gode og giver en masse information. Desværre var der også lukket her (jeg var dog forbi i påsken, og Texas State Capitol i Austin er helt klart et besøg værd).Ud og shoppe 1. jan, 2011

Selvom om downtown var lukket, så er der masser af shopping muligheder i USA på helligdagene. Outlets, malls og de store supermarkeder har som regel åbent (måske ikke så længe som normalt).
Så vi gjorde status på dagen og den næste.
Med 3 timers kørsel til lufthavnen den næste dag, så ville vi have så meget overstået i den 1. jan, så vi kørte ud for at shoppe lidt.

Først en Borders bogbutik. Fik lidt bøger og ikke mindst magasiner indkøbt.
Dernæst ud til Premium Outlet hvor Torben skulle have sig et par boots han havde set dagen før (men ikke var helt sikker på han ville have den første gang han så dem an).
Så tilbage til en anden Borders efter lidt flere bøger og magasiner og til sidst en Best Buy efter et program og 50$ voucher til iTunes.

Kød på Fogo de Chao

Klokken nærmede sig 20 inden vi var tilbage i Austin. Vi tog en hurtig beslutning i bilen om, at vi ville køre downtown og spise. Der var simpelthen blevet så koldt at vi ikke gad gå ned i byen (som vi ikke havde haft problemer med de sidste par dage, men nu meldte bekvemmeligheden ved at have en bil sig).
Jeg fandt Fogo de Chao på GPSen og kørte derned.

Det er mit faste must-go-kød-sted når jeg er i USA. Det er ikke så primitivt som nogle af de BBQ steder vi har været på i Texas, men det er mindst lige så godt.
Der er 10 slags kød på menuen som de kommer og skærer ved bordet og så kan man spise så meget man vil, sammen med en stor salat buffet, stegte bananer, polenta og kartoffelmos. Der kommer en mere fyldestgørende beskrivelse af stedet sammen med de andre mad og kød steder vi har været på, på turen.

Kroppen havde fået det meget bedre siden Five Guys og der blev gået til kødet, men kunne dog ikke klare en taste af alle 10 typer.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

5 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morten says:

  @ Kristian, Tak for tippet, Buckhorn Exchange er helt klar også på programmet.

  @ René, tak for det og fantastiske billeder. Det skal prøves. Jeg vender tilbage senere med flere spørgsmål. Vi drager til Colorado, Utah, Arizona og New Mexico til sommer og får helt sikkert brug for flere tips.

 2. Kristian Hansen says:

  har ladet mig fortælle at en tur til Denver ikke er komplet uden en tur på The Buckhorn Exchange

  http://buckhornexchange.com/

  Et mekka for kød elskere, der er også en børnemenu, og masser af se på for et barn i den alder hvis han altså ikke bliver skræmt af alle dyremotiverne 🙂

  Der udover så kan jeg ikke vente til næste gang jeg skal på Five Guys de laver nu nogle gode burgere
  Havde du egentligt været på In N Out i så fald hvilken en synes du er bedst af Five Guys og In ‘n’ Out?

  • @ Kristian

   Jeg har kun været på Five Guys. Havde muligheden for In-out i Utah i sommers, men fik det ikke gjort.

   Lige nu er Five Guys min absolut favorit burger i USA (strækt forfulgt af en række andre, men nogen skal jo ligge nummer et).
   Når jeg kommer til det vestlige USA igen skal In-Out helt klart krydses af listen og så må vi se om Five Guys stadig holder 1st pladsen.

 3. Morten says:

  Hej Rene

  Ser godt ud!!

  Vi tager til Denver i Juli og overvejer, ud fra dine beskrivelser, og tage på Fogo De Chao. Jeg kan ikke vurdere hvor “fint” det er og er i tvivl om vi kan tage vores 6 årige søn med derind. Hvad tror du?

  Morten

  • @ Morten

   Det er ikke finere end at man sagtens kan møde op i jeans (shorts hvis vejret er godt) og t-shirt.
   Det er en kæderestaurant og en familie restaurant (hvis barnet kan lide grøntsager og kød – der er ikke fries) så det er ikke mere fint end som så.
   Jeg har set børnefamilier derinde og en 6 årig vil ikke være noget problem (selvom det er med kniv og gaffel).
   Han vil måske endda finde det mere facinerende end jer. At se serveringspersonalet rende rundt med alt kødet og skære ved bordene er god underholdning.

   Vi havde ikke bestilt bord den 1. jan og kom omkring kl. 20 og måtte vente 15-20 minutter i baren.
   Når i har et barn med, kan det være en fordel at bestille bord så i ikke risikere at skulle vente eller at der ikke er plads.

   Jeg har lagt et par billeder fra besøget ud + info om pris, samt en masse billeder fra alle de andre madoplevelser vi havde:
   https://www.renefrederiksen.dk/2011/01/10/bbq-lockhart-koed-burgere-texas/

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top