Horseshoe Bend

Horseshoe Bend er et af de mest ikoniske motiver på den klassiske roadtrip. Den ligger i byen Page, som har flere must-see stop at byde på.

26 sep, 2019

Flere oplevelser i Page, Arizona

Jeg havde allerede krydset to ikoniske roadtrip stop af listen denne dag:

Dagen var dog langt fra slut og gemte på endnu en oplevelse i byen Page, inden jeg lagde Arizona bag mig og kørte nordpå til Bryce i Utah.

Mit sidste stop i Page var Horseshoe Bend. Du kender det måske ikke af navn, men når du ser et billede, har du sikkert set det i din research til en roadtrip på vestkysten.

Horseshoe Bend var mit tredje stop i en Navajo Tribal Park denne dag. En Navajo Tribal Park og en del af Navajo Nation og ikke en del af National Park eller National Park Services. Det betyder du ikke kan benytte dit Annual Pass her.

Adgang til Horseshoe Bend

Oplevelsen ved Horseshoe Bend havde ændret sig en del siden jeg var forbi i 2011. Ikke selve flodens forløb og kløften, men alt omkring den. Parkeringspladsen var blevet stor og asfalteret og du skal betale for at komme ind i området.

Der er en kortere hike ud til kløften og floden. Der anlagt en fin sti, som snor sig ned til den overlook alle er kommet for at se. Ikke den mest direkte vej som ved mit besøg i 2011, men mindre anstrengende og fornuftig, nu hvor dette sted er blevet en velbesøgt destination. Regn med 15-20 minutters gang ned til kanten af Horseshoe Bend.

Horseshoe Bend fra kanten

Nede ved kanten af kløften åbenbarer der sig den hestesko som gør dette sted så unik. Fra kanten, som har et hegn på noget af strækningen, kan du se ned til Colorado River. Samme flod jeg havde kørt langs i Utah dagen før og samme flod der flyder vest på og gennem Grand Canyon. Du er faktisk kun 2.5 times kørsel fra Grand Canyon National Park når du står ved Horseshoe Bend.

Der er ca 300 meter ned til floden og der er næsten et lodret drop fra kanten. I hvertfald stejlt nok til at du nok ikke overlever hvis du falder ud over.

Når du står ved kanten ser du sikkert nogle både nede på floden. Det er muligt at komme på en tour på Colorado Floden og sejle turen rundt i den karakteristiske hesteskoform. Den oplevelse har jeg selv til gode.

Selvom du er 300 meter over floden, så kan det være svært at få det hele med på et billede. Skal du have gode billeder med hjem, så sørg for at have en vidvinkel med til kameraet eller en mobil af nyere dato med extra wide.

En der gik lidt mere op i fotografering havde taget opstilling på et par klipper og sprang frem og tilbage for at tjekke, trykke på knapper og sikrer sig at alt kørte som det skulle.

Besøg Horseshoe Bend

Du kan besøge Horseshoe Bend året rundt, men der kan være situationer, hvor adgang er lukket eller begrænset. Så hold dig altid opdateret inden du besøger stedet. Du kan finde info her.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Farvel til lækre Lajitas Resort

Det var et glædelig gensyn med Lajitas Reosrt nede ved den mexicanske grænse. Boede der også to dage denne gang og fik 100 dollar i lommepenge.

Hoover Dam og Hoover Dam Bypass

Efter Las Vegas stod den på nogle dage i den storslåede natur. På vejen op til den første af disse oplevelser gjorde vi stop ved Hoover Dam.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada